31

до 32 -анонимна

преди 5 години

Как овца може да преяде от паша в този сезон , кажи като си израсла на село ? И ... като си разбрала ( стопанкати им) че две са минали под нещо си , ЗащО не сложи още една дилка пастир или тел или нещо , че да спреш останалите ? Ок, в район приет за огнище на опасна заразна болест , неочаквано е 11 ж. да умрат от преяждане, а не от тази болест... и още , ядат докато има само от семейството на котките.

30

www

преди 5 години

Е може бе хора, защо да не може, една овца за малко да умре и от препиване, като смуче ракия всеки ден, цероза на черния дроб, едвам я спасиха в Пирогов.

29

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Да не забравяме че е преживни животно-яде и после е смилането.Да,наистина могат да умрат от преяждане,особено асо е люцерна или някой от този вид растение.И не мога да разбера -жената казва че ветеринарите не са искали да дойдат. И ТАМ Е МАФИЯ.Аз също се разправям с тях и знам какво е.Покриват се един друг.И ветеринарите са задължени да направят безплатно преглед на стадото защото всеки ве територията си има район за който отговаря и държавата за това му плаща

28

Анонимен

преди 5 години

Малеее, кита как преяжда... не е истина.

27

Анонимен

преди 5 години

Сега пък Европа ни е виновна че ние сме ненормални !Те насила ли ни карат да им купуваме 20годишните таралясници,насила ли ни карат да внасяме 20годишните им резерви от месо което трябва да бъде изгорено и вероятно насила задължават работодателите да плащат мизерни заплати.

26

aз съм прост

преди 5 години

Овцата умряла от преяждане...явно овцата не е много по умна от фермера....щом смята , че хората сме такива алдали да му вярваме....

25

Анонимен

преди 5 години

Фермера в ЕС е на върха в обществото. Той е с финансови възможности. Той е отговорен са животните и продукцията от тях.

24

Анонимен

преди 5 години

Колко струва прегледа на една регистрирана овца на фермера?

23

Анонимен

преди 5 години

До25. Нищо неразбираш от животновъдство. Бягаи на изток да даваш съвети.Нямали ветернарен контрол, нямали регистрация. Тези са самодеици, не фермери. Нищо не ти е ясно за животновъдството в ЕС.

22

www

преди 5 години

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ДОБРАТА ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА Е РЕШИЛА ДА НИ ЛИКВИДИРА ЖИВОТНОВЪДСТВОТО И ДА НИ ХРАНИ ТЯХНО ПРОИЗВОДСТВО - МЕНТЕ...

21

Анонимен

преди 5 години

Умират от преяждане само офците.Депутатите-не.

20

месара

преди 5 години

до 18 : кой си бе селски м***лоумник, дето си запознат с анатомията?

19

Анонимен

преди 5 години

Давайте да изтрепем животните за да не се разболеят случайно от нещо ! - в това няма никаква логика а си е направо върховна глупост.

18

чукча

преди 5 години

Според докладите на БАБХ изпратени към Световната организация за здраве на животните(OIE) цялото стадо в Болярово се води евтаназирано! Четири месеца след първите положителни проби в Кости и Воден още никой не казва щама на заболяването! Но иначе изпращат документи и рапортуват че са избили здрави животни до които не могат да се докопат! Свръх цинизъм!

17

Анонимен

преди 5 години

Последното изречение е показателно за цялата държава. Никой не вярва на институциите за нищо

16

Анонимен

преди 5 години

Нашите политици да си вземат поука от случая, че едвам дишат от наднормено тегло. Данъкоплатецът плаща хиляди левове само за тоалетна хартия на тия от парламента.

15

Трол

преди 5 години

Вчера и ветеринарните пратени от заместник министъра потвърдиха пред Радио 999 (вижте във фейсбук страницата им видеото), че става дума за преяждане и аутопсираните животни НЯМАТ признаци за зараза с тази прословута чума! Призовавам Днес.бг да публикува видеото!!!

14

...

преди 5 години

Бе не знам ама знам навремето когато бяха обявили пак май беше чумна епидемия по козите и овцете в Кърджалииско! Тогава на дядо ми Бог да го прости му изтепаха 40 животни и му дадоха 800лв. което прави по 20лв на евца или коза! А животните си бяха здрави поне според всички там! Предполагам, че сега ще е същото! НЯКОЙ ЩЕ ПРИБЕРЕ ПАРИТЕ ЛЪЖЕИЙКИ ЗА ВСИЧКО! ЩЕ ИЗТРЕПЯТ ДОБИТЪКА И ПОСЛЕ ЩЕ СИ КУПЯТ СПКОЙНО КЪЩИ ПО МОРЕТАТА ИЗВЪН БГ! АЙ СИКТИР! ДЪРЖАВАТА ДА ГО ДУ..!!!! ЛЪЖА И ИЗМАМА!

13

до аз

преди 5 години

Как така са преяли , бе ? Под какво заграждение са минали и как всеки ден минават по две- три , какви зърна те гонят, какви клипове ? Заболяването е налице....

12

Ветеринар

преди 5 години

Според мен хайванчетата са умрели от контактите си с потната *** от Крушовица