37

Айнщайн

преди 5 години

Жалко, мой бъдещ колега е кандидат за награда на името на мой колега учен, Дарвин.

36

Пламен

преди 5 години

До plamen: Да така е. И аз като малък така си качвах/свалях колелото. И не само аз, по стената на асансьора имаше деруги от гумите. И не родителите са ни показвали "как се прави". Но, детето е четвъртокласник - физическото му развитие е още слабо, расте, колелото често се купува ГОЛЯМО, за да го кара и като по-голям. Всички сме виждали как малките деца въртят едвам-стигайки ***. И въпреки всичко, детето много добре е знаело какво и как прави. Просто нелеп инцидент.

35

Vilislav

преди 5 години

Аз за пореден път питам - КЪДЕ са МАЙКИТЕ/БАЩИТЕ/НАСТОЙНИЦИТЕ или каквито са там отговорните лица да го гледат това дете (някои са в приемни семейства, примерно) - КЪДЕ?Детето е 10-годишно и се изключва каквато и да било вина. Спирачка да натиснело, пък да знаело как да вкара колелото. Това е малко дете, просто е искало да се прибере с колелото си. Надали знае "чалъма" на качване. Те така става като навън и муха да оставиш ще я откраднат.

34

до 18

преди 5 години

Не "крадяха", ами крадяхме се.

33

Анонимен

преди 5 години

На асансьорните техници им е заплатата за пълно работно време с 8,5 ч.за ден.!

32

Анонимен

преди 5 години

В БУРГАС днес ПАК падна асансьор. Има само ранени, жертви няма.

31

ники

преди 5 години

А да попитам ако може!? защо едно 10 годишно дете е нужно да ходи на частни уроци по математика? Не ходи ли това дете на училище. Защо поне 50% от учениците се налага да ходят на ч. уроци. Даващите уроци учители декларират ли приходи от тях? и т.н.

30

СатаНАТО

преди 5 години

Правителството ли трябва да ви монтира велосипедна стоянка и да ви купи верига за заключване? А защо не е сработила блокировката на асансьора? Защото асансьорните техници са си бъркали ВГЗ. Или защото етажната собственост се е стискала за подръжка на подемнито съоръжение.

29

Правопис

преди 5 години

Въпросът е по колко грешки на ред може да се допусне от така наречените журналисти?

28

plamen

преди 5 години

4 godini sum kachval kolelo v asansior докато бях студент и никога не сум имал проблеми. просто не е имало кой да покаже на детето как да си вкарва колелото. слага се по диагонал,като кормилото се завърта за да опре в стената.

27

Анонимен

преди 5 години

Било е късно за каквото и да е. В този случай са важни секундите. Много интересно как голям велосипед ще се побере в тази кабинка и не е ли разбрал още при поставянето му в верикално положение че това колело ще се изплъзне назад. Може би ако беше натиснал ръчната спирачка на предната гума нямаше да тръгне колелото назад и да го притисне. Нелепа мъчителна смърт каквато няма да се случи в нито една бяла държава. А няма да се случи щото тук в бялата държава има стоянки за велосипеди и не ги краднат

26

25,

преди 5 години

Я се успокой и си плюй вкъщи! Тук никой не е виновен за смъртта на това дете. Ако ти искаш - поеми вината и бягай да нервничиш у вас!

25

ХА-ХА-ХА !!!

преди 5 години

до ПичОбществото ни не е посткомунистическо, защото от тогава минаха 30 години. Обществото ни си е баш капиталистическо! По време на социализма даже не си заключвахме домовете.

24

Пич

преди 5 години

Нито са виновни асансьорните техници, нито е виновно детето. Бог да прости детенцето. Виновно е това мал-оумно посткомунистическо общество, в което всеки се страхува кога ще му откраднат я колело, я кола, я нещо друго. Нали се сещате, че ако бяхме нормални хора, на това детенце нямаше да му се налага да се бута в тесния асансьор с колелото, ами просто щепе да го остави до входа, и да го заключи. Плюя върху всеки крадец на колела, ВИЕ сте виновни за тази смърт!

23

Анонимен

преди 5 години

"Минити" !?Минити, преди да издъхне съседи чуват виковете за помощ на момчето, идват медици и техници.

22

Анонимен

преди 5 години

високото ниво битова престъпностКолега, велосипеди се крадат навсякъде. Дори в Холандия, даже особено там. Аз моето обикновено го качвам по стълбите, или го свалям в мазето, именно защото с асансьора е рисковано и винаги ме е било шубе, както няма решетка :(

21

Анонимен

преди 5 години

Жана, Бихте ли споделили, в кой град и кога е било това? Защото аз такова нещо не помня. Дори триколката ми Метеор (да не говорим за Балкан-ите ми по-късно) винаги се е държала или в апартамента (винаги заключен), или в мазето зад здрава метална врата (също винаги заключена). Защото можеше да я откраднат за нула време.

20

Kid

преди 5 години

Fake news.

19

Анонимен

преди 5 години

до12. Точно това е , държавноста и в колективния ред останал от соца. В колектива отговорността е нула. Зад инициялите на инспекциата няма име има стар образец за колективна отговолност.В ЦЯЛА Европа има асансьори. Но този който го поддъържа се знае по именно. Фирмата е частна.Договора е конкретен с частната фирма.

18

Жо

преди 5 години

ПРЕЗ 70-ТЕ ГОДИНИ имах модерното за времето си колело "Пони". Кооперацията, къдито живеех нямаше асансьор. Държах колелото завързано с две заключалки за един партерен балкон в двора.ОТКРАДНАХА ГО!И тогава се крадеше- крадяха гумите на колите, авторадиото, чистачките, тасовете, резервната гума и т.н.