19

Анонимен

преди 5 години

Всичко в този живот се свежда до едно, а то е мотивациа. А мотивацията на ромите е не да са умни, а да се множат и да ни смажат след около 20- 30 години.А ние умните българи- тежко и горко ни.

18

Анонимен

преди 5 години

Стряскащо е с какви неща ни занимават, докато едни хора горят документи из нивите.

17

Анонимен

преди 5 години

Как така се търсят 60 хил ученици? Нали се търсеха 4 хил учители?!Тия ученици ги търсете в чужбина! Не чакайте сами да се върнат. Бюлетина пуснете в Интерпол, да ги издирят по списък. Милиционерщината не ви е чужда. Даже наказателни постановления издавате. И това доживяхме. Тая работа не става насила. Това не е казармата от едно време. Комунизмът никога не си е отивал от Бг. Венсеремос!

16

Горанов

преди 5 години

те няма да учатнаправо ще работятоти бизнеса има нужда от такива работницинема да се плащат заплати на учители

15

Гост

преди 5 години

Нали преди ден - два новината беше, че има 60 000 повече в училище? Или нещата се промениха за тези дни?

14

Анонимен

преди 5 години

Спокойно, министърът каза, че колкото сме по-образовани, толкова раждаемостта е по-ниска. Това значи, че в бъдеще няма да има деца и съответно нужда от образование.

13

Анонимен

преди 5 години

Първо тия,никога не са били Българчета!Второ,за тия издадени САМО 500 акта,цялата хрантутна инспекторска маса от 7000 биологични единици,да се уволни -Дисциплинарно!!

12

Не стряскайте хората

преди 5 години

и зачитайте културните им традиции!Който не завърши основно образование - еднопосочен билет за Индия и лишаване от българско гражданство.Който не завърши средно образование - задължително три години в Строителни войски, за да получи професия и да придобие трудови навици.За жените без средно образование, също задължителна служба в някакви, подходящи за тях Трудови войски, веднага след отпадане от училище, дори и да е навършила 18 г. Защо не? В Израел как има военна служба и за жените?

11

Анонимен

преди 5 години

Тези деца са Българчета и отпадат от училище защото родителите им заминават да работят в чужбина и ги взимат с тях. Само в нащият квартал през последните 8 месеца заминаха над 1000 семеиства. ИМА ОТПАДНАЛИ И ОТ РОМИТЕ ПАК ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА. бОЛШИНСТВОТО ОТ РОМЧЕТАТА СЕ ВЪРНАХА В УЧИЛИЩЕ ЗАЩОТО АКО НЕ УЧАТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ГУБЯТ ДЕТСКИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ. ТАКА ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ТЕЗИ 60 000 ДЕЦА СА САМО РОМЧЕТА СА В ГОЛЯМА ГРЕШКА.

10

Анонимен

преди 5 години

Работим съвместно, за да прекъснем липсата на интерес към образованието", заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на семинар за началото на новата учебна година..Напразни усилия. Българинът никога не се е славел с някаква голяма любов към ученето. Няма далавера в него. Образованието в България съществува само за да получават заплати учителите. Имате ли друго обяснение за 90%ната функционална неграмотност на българските ученици?

9

Анонимен

преди 5 години

Всичките изброени професии и сега ги има такива хора. Но поради ниските заплати. Липсата на свободен пазар, липсата на лоялна конкуренция. Хората изучиха висшо, други езици, трети отидоха по кораби но в други страни. И тия новите като ги изучат ще тръгнат по тоя път, ако средата на не се промени.И заводи да се правят като няма поръчки отпадат от заетостта.!.

8

Анонимен

преди 5 години

Бременни са и с по 2 деца на по 1 и 2 години не могат да дойдат на училище с бебетата.

7

Анонимен

преди 5 години

Е като имаме 7 000 експерти много сме цъфнали.

6

Анонимен

преди 5 години

По добре да работят децятя отколкото да си губят времето с учини. Поне пара ша праят. А съуи учини нищо

5

Перко Изперков

преди 5 години

Отпадат от училище защото са станали на 11 г и е време за раждане!

4

Анонимен

преди 5 години

Да отпадат бе, кое му е стряскащото.

3

Киро шарнира

преди 5 години

А тези българчета могат ли да говорят български език??

2

Само питам

преди 5 години

Кого лъжете, че са българчета?

1

Не е сложно

преди 5 години

Знае се кои отпадат от училище поради липса на интерес към образованието.Това не означава, че не е възможно да им се дадат някакви знания.С по-твърда ръка можеш да накараш всекиго да научи азбуката и поне 200-300 думи на официалния език на страната.После - още няколко години обучение на дейности, с които ще си изкарва хляба - копане, чистене и т.н.След това вече и с пушка не можеш да ги накараш да ходят на училище, защото станат ли на повече от 10 г., техните започват да им търсят съпруг(а).