100

ЕВРИКА

преди 5 години

Автоматик, ама ако е нова колата. При "новите" автомобили на по "180 000км" по добре ръчка, да ти е мирна главата.

99

Лексус до Кифладжият

преди 5 години

С моята машинка мога и в гората и в кал и сняг , мога и с 230 по магистралата... и е автомат :) . Мъка мъка мъка е при тебе ... ръчкай

98

Хм

преди 5 години

Отворете който и да е сайт за употребявани автомобили и ще видите,че цените на едни и същи модели с автоматик са чувствително по-ниски от ръчния аналог,при условие,че като нови е било точно обратното.Сигурно е някаква случайност,нали?

97

Алекс

преди 5 години

Какъв комплексар си мисли, че да караш автомат е за жени? Белите хора са открили комфорта отдавна, дорогие!!!! Всеки решва сам в крайна сметка и е жалкарско да съдиш избора на хората в 21 век. Селска работа.

96

Алекс

преди 5 години

Преди време карах една 124-ка 250 дизел автомат. Взех я за 2000лв на 300 000км. Насвятках и още 200 000 без да барна ни масло на скорости, ни филтър. Карана е сгоряло масло, олио, биодизел и смески от всякакъв род. Продадох я на едни роми за 2500, които още я суркат. Кви изгорели стартери, кви дърпаници и глупости прочетох? Това, че някои хора мислят, че среден и нисък клас коли са стока, си е негов проблем. Ако нямаш пари, има достатъчно евтини и читави коли на старо, които са изгодна покупка.

95

Кифладжията

преди 5 години

Ще си ръчкаме, и в гората с кал до ушите ще си ръчкаме даже, пък ти гледай да не си изнежиш ръчичките и краченцата, мъжка кифла, такава!

94

Поручик Ржевски

преди 5 години

И аз все карах ръчни поради убеденост в гореизброените причини.Но сега минах на автоматик и повечето неща написани тук не са особено верни.

93

Лексус

преди 5 години

Автоматична скоростна кутия, ето това е истината, ръчкайте си ръчките по цял ден в градски условия, а нас баламите с автоматици е ни мислете....

92

Анонимен

преди 5 години

Аз имам кола с ръчна СК, а на жена ми е автоматик. Като му свикнах на автоматика на практика ми е все тая дали карам ръчката или него. В началото ми беше забавно как изтегля 2-то превключване, сега не ми прави впечатление. Не усещам доскомфорт и при 2те.

91

Владислав

преди 5 години

Абе хора,не четете ли? Човека е написал ясно, че говори за масовите автоматични кутий на средния клас автомобили. Никой не оспорва високия клас с двоен съединител, пера и т.нТе вече разбиват митовете за динамика, разход и надеждност. Но е факт и факт ще.си остане, че автомата е по-скъп,по-сложен и в почти всички случей струва 20-30% от стойността на целия автомобил. И е факт че в България сме бедни. Иначе всеки с предпочитанията си.

90

gggg

преди 5 години

Дааааа...очаквам с нетърпение следващата статия на автора , нещо от рода да переш на ръка е по добре отколкото с автоматична пералня. Давай Краси започвай да мислиш 14те причини. Луда работа брат :)))))

89

venix

преди 5 години

Ръчката си е ръчка. Хората са го казали.

88

ИнфинитиFX35 автомат

преди 5 години

Тая статия я е писал някой диванен техник дето никога не е виждал автоматична скоростна кутия. Или е копирана от вестник от преди 20 години. Само в Европа се карат ръчни скорости. В Америка Азия и Арабския свят даже не знаят че съществуват. 30 години съм карал ръчни и от 12 години карам автоматични скорости. На ръчни няма да се върна. А за лаиците автомата има също ръчни скорости, даже моите са като пера под кормилото като на състезателните коли.

87

Анонимен

преди 5 години

Автоматика е идеален за дами и мъже които искат дясната им ръка да бъде заета с нещо "по-полезно"...Например да си бъркат носа, да се чешат между краката, да говорят по айфона си или тъпчат някой хамбургер в устата си...Така, че изборът им е напълно логичен...

86

Анонимен

преди 5 години

Динамика и ето снощи 4ма се сдобиха с "динамични" букети!

85

Анонимен

преди 5 години

Въпреки,че съм превърженик на механичната скоростна кутия (ръчна предавка), бъдещето е на автоматичните скоростни предавки.Една от основните причини е, че в САЩ 90% от автомобилите са "автоматика" и тъй като всички автомобилни компании искат да продават там, постепено преминават на "автоматика" и за вътрешно ползване, и за износ.

84

Анонимен

преди 5 години

До фактПо скоро 90.До колкото съм чувал никой не сипва обикновен само някакви със доста стари джипове.То и в България 95 не е 95 а 98 или 100 са някъде към 95 реални.Сега щи кажа що мисля така.Един съсед си купи кола н старо от Австрия.И една туба бензин обикновен.Сипахме тука 95-тя работи като дизел горката.Сипахме 100 или 98 не помня-спря да трака.След тва наляхме оня австрийският от тубата-също като със "супера" от бг бензиностанция.И в Бг са една пунта мара...95 като 86.

83

Анонимен

преди 5 години

Много точно го е написал автора...Само ленивец и мързеливец мъж ще предпочете автоматика.Хората ,които разчитат на собствените си сили и умения НИКОГА няма да изберат автомобил с автомат.Има достатъчно жени и п.едали ,които да ги карат ...

82

Ха дано ама надали

преди 5 години

Пожелавам на всички да могат да карат автомобил,какъвто им харесва и/или им върши най-добра работа.Ако не може за всички-нека поне за мене,ха-ха...

81

Анонимен

преди 5 години

Само в САЩ са популярни автоматичните скорости , защото в САЩ са събрали *** и предатели от цял свят и от тях нищо не става , мързеливи и негодни , а лакоми да владеят вселената.