20

Анонимен

преди 5 години

Има само три причини за да избереш механична скоростна кутия:1. Ретро маниак си2. Нямаш средства 3. Мазохист си

19

Анонимен

преди 5 години

Ремонт на ръчни скорости - 500 лв. /максимум/Ремонт на автом. скорости - 1000 лв. /минимум/

18

Наблюдател

преди 5 години

Твърдо съм за ръчката!

17

Анонимен

преди 5 години

Извинявам се, исках да напиша автоматика да не превкючва скорости

16

Анонимен

преди 5 години

Учудвам се, че не са узмислили още автоматик без скорости, само натискаш и ускорява от 0&до 180 примерно, без да оревключва нищо :)

15

А бе

преди 5 години

До АнонименДай Боже да не ти се налага ремонт-ще си умреш от мъка след прераждането.Освен ако нямаш излишни пари,де.Ама тогава пък си купуваш нова кола и няма драми.

14

Анонимен

преди 5 години

Забравено е да споменат че с автоматичната скоростна трансмисия ще сменят по често спирачните накладки. Докато при ръчната трансмисия може да убиеш скороста със скоростите и чак след това да употрбиш спирачките. Преимуществото на автоматика е за градско и за такива на които им е трудно да включват ръчни скорости. По специялно за млади девоики. Цял живот карам автомобили с ръчни скорости. Започнал съм с Москвич през Лада Ланчия Опел аскона до сегашната Мазда всички са с ръчка.

13

Хм

преди 5 години

Само автоматиците с електронно управление,два съединителя и прочее превъзхождат напълно ръчните скорости,като могат да работят и в ръчен режим.Обаче цената им е като на малолитражка,а са трошливи не по-малко от старите автоматици.А бе удоволствие за богати,накратко.Колкото до "любителите" на задръстванията-за тях най-доброто решение е хибрид или изцяло ел. кола.*наистина е голям кеф да се кара такава кола

12

Анонимен

преди 5 години

Откакто си взех кола с автоматични скорости се преродих.

11

DO 2

преди 5 години

Кола в 21 век се пали с бутане по следния начин - Буташ я , пали . Така е било и през 18 век . Автоматика не можеш да го бутнеш , да натиснеш съединителя и да вкараш някоя скорост . Да знаеш , и да не пишеш глупости от незнание .И да ти кажа един съвет - ако не превишаваш скоростта на знаците , няма никога да те глобят от КАТ .

10

Ха-ха

преди 5 години

За автомобили втора употреба автоматикът е силно противопоказан.Впрочем,цените на аналогични модели с или без автоматик го доказват категорично.

9

k

преди 5 години

механичната скоростна кутия е за предпочитане, понеже дава по-голям контрол върху автомобила автоматичната скоростна кутия има опция да си кажеш на коя скорост искаш да караш и тогава соростите не се превключват автоматичноима и положение "неутрал" което е специално измислено за буксиранеза измъкване от сняг или кал единственно помага 4 по 4 с блокировкатегленето на ремарке е много по лесно с автоматична - има специялен режим - теглене и спускане по наклон с ремарке

8

Анонимен

преди 5 години

За шофиране в постоянно задръстване нещо ще споменете ли в статията. 😂 От както съм с автоматична скоростна не ме боли левият крак. 4 км 860 натискания на съединителя добре ли е?

7

Анонимен

преди 5 години

Е в България всеки пали с бутане, какво пак някои не разбрали. Буташ или те теглят с въже и палиш или пък пускаш по нанандолнище и палиш.едно време палих УАЗ-ката с манивела, или по нанадолнище спирах, или ме теглиха. Сега на много места в София може да видиш хора бутащи кола за да запали.При тукашните трошки е така.

6

Бай Иван

преди 5 години

Автоматика има само 2 предимства..- ако сте калпав шофьор и трудно се справяте с ръчката с тръгване и превключване или не ви се занимава и ви мързи да превключвате автоматика е за вас..-удобен е за натоварени градски условия с големи задръствания !пази много съединителя..

5

Анонимен

преди 5 години

Поне да беше презнал авторът, че е преписал статията от списание от 1985г. Така щеше за всички да са обясними странните твърдения в статията

4

Анонимен

преди 5 години

Само ръчна! Долу автоматика!

3

шматка

преди 5 години

Ами вярно е.Автомат само нова кола иначе може след 1000км да я платиш още веднъж.

2

Само питам коя кола

преди 5 години

Статията е изчерпателно доказателство за липсата на техническа грамотност.За образование съвсем.Може ли автора да спомене как се пали кола с бутане в 21 век?Няма ли волове?Или кочияшът почива.Или автоматичната скоростна кутия например няма ръчно превключване?Или как работи трекшън контрола при ръчни скорости?Колко добре работи стабилизацията на траекторията?

1

Застраховател

преди 5 години

Бих карал с ръчна кутия,но вече любимата ми марка автомобили почти няма модели с такава.