74

Анонимен

преди 5 години

До ЕмоНе те знам как мислиш но има привикване към часовия пояс например ама явно не си пътувал надалеч колега.

73

дядо от село

преди 5 години

Преди 100-200,години и градовете са били като,селата,и по голямата част от хората не са се съобразявали с часа,а са се ръководили от слънцето.ПО ПЛАДНЕ,ПО ИКИНДИЕНО ВРЕМЕ,ЗАРАН и т.н.С тожа нещо не искам да кажа,че трябва да се забранят часовниците,а че смяната на времето,е най-близка до естествения(биологическия)часовник.А астрономическото време е условно,то е такова защото така е прието.

72

az

преди 5 години

До ЕмоСпиш колкото ти се спи, засега няма програграма която да ти казва да живееш по астрономическото време

71

az

преди 5 години

До ПламенИ какво като ще се съмва в 9.00-9.30 за няколко месеца, в другия случай ще става светло в 4 сутринта през лятато, пък ще става тъмно по-рано?

70

Емо

преди 5 години

До Анонимен 68 - Така е като не милиш, колега, спишчас по-малко защото ставаш час по-рано спрямо нормалното астрономическо време. А пък лятото заради по-късното стъмване при лятно време си лягаш и заспваш доста по-късно, така че реално става спиш два часа по-малко.

69

Анонимен

преди 5 години

Знам, че накрая нашите управляващи ще изберат нещо напук на всякаква логика. Както винаги се случва.

68

Пламен

преди 5 години

До генади - Пак манипулираш - зимата при най-късия ден ще се съмва около 8.00-8.30, ако е лятно време през зимата ще се съмва 9.00-9.30.

67

Анонимен

преди 5 години

До ЕмоЕмо как да ти обясня че като сменяш времето с час напред или назад денонощието не става нито 23 нито 25 часа, а си остава 24. Така че не спиш нито повече нито по-малко.

66

Анонимен

преди 5 години

Преди 1979г. времето не се сменяше и имахме зимно време през зимата и зимно време през лятото.

65

Анонимен

преди 5 години

До 1Лятно време през зимата не сме имали, нито преди 1979-та, нито след това. Аре кажи коя година според тебе сме имали лятно време през зимата.

64

1

преди 5 години

До АнонименНякои не сте били, но други са били! Не забравяй, че времето е започнало да се сменя от 1979г.

63

Анонимен

преди 5 години

До дядо на селоДопреди 100 години само на село са нямали часовници. И натуралния цикъл е да се спи на два пъти. Първи сън и втори сън.

62

Анонимен

преди 5 години

До 61 Генади. Има щори за тая работа, а ако ис си на почивка, да не искаш да ами кажеш, че ставаш в 5 сутринта за плажа (защото иначе било 4...)? И ако ти се става, ще станеш. Защото да не станеш.? На почивка си. И още нещо - тая държава няма да скачване народа си, за е пустиня му туризъм. Ако това стане, ще има бунтове.

61

генади

преди 5 години

Най-малкото което е, всички психолози и експерти са категорични колкото повече слънчева светлина, толкова по-добре за хората. В този ред на мисли е много важно лятото да се мръква към 9, 9 и нещо, да излязат хората след работа сред природата, а не да им мръкне в 7.30 и те да си стоят по къщята, защото навън мръква! Категорично ПРОТИВ ЗИМНОТО ВРЕМЕ! Само депресиите ще има по него!

60

генади

преди 5 години

Отделно от това ние сме южна държава с развит морски и ски туризъм. Ако остане зимното време, по в периода юни-юли ще се съмва в 4 сутринта, че около 22 юни дори и в 4 без нещо. Кой ще стане да отиде на плаж примерно в 4 часа? Никой. Но много хора тези месеци остават до 8-9 вечерта заради късното мръкване и са доволни от услугата. И друго тези дето все ви пречи да спите много ли ще ви е приятно лятото да ви блесне слънцето още в 4 сутринта? Тогава пак ще мрънкате, че ви пречи да спите!

59

генади

преди 5 години

Но преди края на ноември и след средата на януари ще се съмва към 7.30, което не е огромен проблем! Но забравяте факта, че с лятното време в най-късите дни ще се мръква към 18.10, което е супер. Например хората в страната масово работят до 17-17.30 часа и ще се прибират вкъщи по светло! Вие давате ли си сметка, колко по-добре е да се шофира по светло, а не в тъмницата, където да се чудите дали няма да изкочи някой отнякъде с тъмни дрехи?

58

Анонимен

преди 5 години

Зимно време през зимата знаем какво е, зимно време през лятото - също добре го помним. Сега сме на лятно време през лятото (то пък едно лято...). И понеже на лятно време през зимата никога, ама никога не сме били до сега, всички го искат. Не знам какво искам, ама сега го искам, угодия няма, ей!

57

генади

преди 5 години

До тези дето мрънкат, че зимата щели да си будят децата по тъмно. В момента най-късите дни през декември се съмва към 7.20. Почти навсякъде първата смята на децата започва от 7.30! Та въпросът ми е, като ги събудите към 6.30 светло ли е сега? Не! Пък ги будите по тъмно. Тогава каква е разликата? Единственият минус е, че зимата ще се съмна малко по-късно най-вече става въпрос за декември, когато ще е към 8.20 при лятно време. Но преди края на ноември и след средата на януари ще се съмва към 7.3

56

дядо от село

преди 5 години

нормално е човек да се събужда в синхрон с изгрева на слънцето,тоест през лятото по рано,през зимат по-късно.Това е естесвеният ритъм,и той донякъде се получаваше със лятното и зимното време.Хората допреди 100-200 години не са се ръководили по часовника,а по слънцето..А сега искат да направят така,че или да ходим в най-голямата жега през лятото на работа,или по среднощ през зимата..И ни промиват мозъците колко се стреситам,от смяната на времето,амааз си спомням и какво говореха,при въвеждането

55

Анонимен

преди 5 години

За-против смяната; лятно-зимно време - няколко месеца имаше анкета, за която постоянно тръбяха. Там сте гласували предполагам? Решението ще бъде взето на база резултатите от тази анкета. Сега е само чесане на езици, показване що за неграмотни сте и трупане на кликове на рекламите.