114

от морето

преди 5 години

Преди 7-8 год плавахме от сев. Европа до Индия с кораб и капитан беше един твърдоглавец-българин. Не смени корабното време, докато не пресякохме океана. В последните дни си беше екстремизъм, съмваше рано, рано след полунощ /корабно време=центр европейско/, закуска и моряците по палубата да работят. Радваше се като дете, че щяли да разберат, че всичко е относително и да разберат що е то часова зона. Интаресно, че някой наистина не бяха се замисляли преди това и идваха на мостика да разпитват!

113

Анонимен

преди 5 години

От всички коментари които прочетох абсолютно никой не се замисли върху факта, че има часови пояси на тази планета. Замислете се какво ще стане, ако в цяла Европа всяка държава избере свое време (астрономическо или лятно), ще стане пълен хаос с времето, а това определено ще бъде най - глобалния стрес на всички които се занимават с пътуване и транспорт. Трябва да има едно време за всички страни в Европа без значение кое ще е (астрономическо или лятно) , защото всичко е до нагласа.

112

X

преди 5 години

Лятното е по-удачно.Слънцето е здраве

111

Анонимен

преди 5 години

И аз съм за ЗИМНОТО (Астрономическо) време, а не измисленото лятно

110

Я па я...!

преди 5 години

До 98492 108 *** и календара ли са мръднали с две седмици напред? Баси мамата!

109

Я па ти...

преди 5 години

До Анонимен 100 Ей , браво. Как се сети ? Ставаш за министър.

108

мдаааа

преди 5 години

До Анонимен 103 Правило ли ти е впечатление , че Испания са само !!!! час назад спрямо нас , а трябва да са 2!!!!Ама наврмето Мусолини искал да са в крак с Хитлер и Германия и воала . Питал ли е някой хората , ми не

107

98492

преди 5 години

До Анонимен 103 Точно , ако някой реши , в Европа да бъдем на един часови пояс , ще ставаш 2 часа преди изгрев - и хоро ще играеш освен , ако не спретнем въоръжена съпротива . ПИтал ли е някой хората , когато са мръднали календара с две седмици напред - НЕ .

106

999999

преди 5 години

До ХРОНОС 105 не е баш тъй фърли едно око https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_time

105

да допълня

преди 5 години

До Анонимен 99Нали ,не мислиш ,ч е Земята е плоска ????Според теб Земята се върти около оста си и около слънцето по вълшебен начин Един ден се върти за 23:56:04 , а на другия за 24:04:00 и хоп всичко си е намясто . приеми го - >>>> 24-часовото денонощие е за наше удобство , както и високосната година

104

ХРОНОС

преди 5 години

Има само едно истинско часово време - АСТРОНОМИЧЕСКОТО !!!!

103

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 99Аз ли грешно съм написал , ти ли грешно си разбрал Денонощието се определя от въртенето на Земята около оста си , нали ?????Как въртенето на Земята около Слънцето влияе върху продължителността на деня ????И в този контекст, не те ли притесняват високосните години - нещо изкуствено създадено за удобството на хората прочети нещо / ако искаш/ https://nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Zemiata-zabavia-varteneto-si-visokosniiat-den-e-na-pat-da-izchezne_39105.html

102

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 93Тогава само часовниците ще са еднакви, но не очаквай някъде да стават 2 часа преди изгрева, заото някой на 2000 км от там, така е решил.

101

волен вятър

преди 5 години

нашето време,трябва да е такова,каквото е в русия.Не за друго ами да сме готови за следващата смяна на времето-като минем на руско.

100

Анонимен

преди 5 години

До ТъпанарИмте ти е доста описателно. Работното време не се въвежда със закон, а е според нуждите на бизнеса.

99

Анонимен

преди 5 години

Брей, голямо умуване, голямо нещо. Толкова ли не може да се бутне с половин час и така да се направи едно средно време, което ще е удобно за всеки сезон.

98

Анонимен

преди 5 години

До да си кажа23:56:04 e периодът на въртене на Земята около оста й. Обаче Земята обикаля около слънцето, така че тази разлика се балансира от това и не се натрупва. Реално, разликата достига максимум около +30 секунди около 22 Декември и после се изчиства около равноденствията на 26-ти Март и 16-ти Септември. Учи, човеко, не повтаряй наготово неща, които някой неук е споделял в профила си във фейса.

97

чекист

преди 5 години

Астрономическото време трябва да остане.

96

Тъпанар

преди 5 години

Което и време да се остави, ще е неудобно. Ако оставят зимното, зимата в 17 часа, ще е тъмно. Ако оставят лятното, зимата в 8:30 сутринта ще е още тъмно. Май по-добре ще е да въведат лятно работно време - от 9 до 18 да речем и зимно работно време - от 10 до 17

95

апелирам

преди 5 години

стига сте спорили - Оставяме ЛЯТНОТО време , до 2 седмици ще сте забравили