37

с умиление

преди 5 години

Нищо им няма на софиАнци. Щом искат всичко да е при тях, ще си търпят и всичката мизерия. Като не ви харесва, има регионално планиране, фирми, училища, болници из цяла България. Докато няма, инхалирайте и не мрънкайте и не занимавате цяла Българиявсички с регионалните ви проблеми, моля!!!

36

Пловдив

преди 5 години

Дизел-гейт, майна - яко напушване!

35

баба мара

преди 5 години

в люлин непрекьснато се сечат дьрвета и на тяхно място не се засаждат новиспрете междублоковото застрояване и небостьргачите спрете вноса на дизеловиколи

34

Анонимен

преди 5 години

Ако се използва качествена дървесина за горене - да, ама слагат всичко което може да гори в печките. Това е много сериозен проблем и би трябвало да има много сериозни инспекции, предупреждения и санкции. Иначе с "карай да върви" нищо няма да стане.

33

Сандо

преди 5 години

А компенсирам факта с ракия!

32

Анонимен

преди 5 години

Автомобилите били най-малката грижа. Наистина ?Замърсяването не е само фини прахови частици, също и въглеродни окиси, двуокиси, азотни диоксиди и т.н.Не се диша !

31

А така

преди 5 години

Значи проверих в чичо гугъл над Батак се намира най-чистия въздух на планетата :))))

30

А така

преди 5 години

А пък аз миналата седмица прочетох ,че някъде в България (забравих кое място )се намирал най-чистия въздух на планетата.Хем сме с най-замърсения в Европа ,а имаме и най-чистия на планетата :))))

29

шматка

преди 5 години

ХехеИмало серен диоксид и ФПЧ от горенето на дърваПосред лято.Няма такава манипулация.

28

Анонимен

преди 5 години

Пак сме на дъното - КЛЕКСИТ!

27

Анонимен

преди 5 години

Живея в малко населено място. Уморен съм да виждам всеки ден от прозореца огромни 10 тонни камиони да преминават по малката улицата пред дома ми препълнени с дърва. А пък общината изнемогва нямало пари казват. Също казват че тези от дърводобива плащали данъци. Питам аз - на кого плащат данъци и като свалят 10 камиона на ден плащат ли за всичките или плащат 1 и другите 9 минават между другото ?

26

Анонимен

преди 5 години

Тези който пишат че въздуха е мръсен от отопление на твърдо гориво сигурно са от "ГАЗПРОМ". Проблема е че изчезват горите ни. А те дори не ни служат на нас българите ами алчни банди продават дървета в Гърция, Румъния дори, Турция Италия и тн.

25

Анонимен

преди 5 години

Ами дъщерята и зета се махнаха от София точно заради мизерията и въздуха,ние също. То и тук не е цвете за мирисане в града, но има бриз, а зимата си духа основно от север. Не е добре да се обобщава така, като че София е България. Има много места с добър въздух-Родопите, Габровско, поречието на Камчия, но са неудобни за работещи хора. Ние затова сме решили, че морето е добър компромис като ниво заплата/качество на живот. Има гора с/у нас и малка гледка с море-т.е почти всеки ден има и вятър

24

Ххх

преди 5 години

Оставка докато все още е време и не са разцепили държавата докрай

23

Реалист

преди 5 години

"Пак сме на дъното" -- ми всеки на мястото си, според акъла и работата си.

22

Анонимен

преди 5 години

Гледайте положително - отзад-напред сме във всичко първи.

21

Анонимен

преди 5 години

Европейската сметна палата защо не се поинтересува от безобразната сеч в България. Скоро ще останем без единственото си богатство- горите. Поголовната сеч може да си е работа на България но въздуха няма граници така че Европа би трябвало да обърне внимание на нашите продажни политици. Нужен ни е контрол от Евросъюзът инабе няма спасение

20

Анонимен

преди 5 години

Пълна трагедия както обикновенно, даже измервателните станции ги слагат в парковете, изсичат се горите, няма еколози, няма държавни органи, няма алтернативи на дървата за огрев.

19

Анонимен

преди 5 години

Кво дъно ве? Отдавна сме се вкопали дълбоко под него! Гарантирано от гроб!

18

Реалист

преди 5 години

Излиза, че средногодишно, двигатлите на колите с вътрешно горене замърсяват 2%, 43% печките на твърдо гориво и 55% от замърсяването в София е заради неизмитите улици. В най-студените дни, когато замърсяването с ФПЧ е 5-6 пъти над нормите, делът на двигателите на колите е под половин процент от общото замърсяване, а на неизмитите улици е между 4% и 6%. Останалите 94-95% е заради печките. В тези дни и всички коли да спрат да се движат, замърсяването ще е горе-долу същото.