112

чичо Гошо

преди 5 години

До иван Иване,моите двама сина работят в София като ИТ специалисти и са с много добри заплати,плюс бонусите.Има обаче една съществена разлика.Работодателите са чужденци.Български работодател в ИТ сектора,поемащ поръчки от чужбина,няма да ти даде повече от 3-4к.А сега слез на земята и виж колко дава БГ работодател на сервитьор например.Средната нетна работна заплата у нас в момента е 400-600 лв.,а в някои "феодални" области 250лв.Затова хората бягат в София или навън.От бивши комунисти-нищо!

111

Анонимен

преди 5 години

ТОЯ ФЕЙК ВЕЧЕ НИ ОМРЪЗНА! ТОЛКОЗ ЛИ *** НИ ВЗИМАТЕ? ТОВА НЯМА 1% ВЯРНО! ЕДНО И СЪЩО КОПВАТЕ ПРЕЗ ДЕН ВЕЧЕ. АКО ИМАШЕ ГЛАД ЗА КАДРИ В ИНДУСТРИЯТА, НЯМАШЕ ДА СЕ ДАВАТ ТАКИВА Жаалки надници, години вече! ловите маймуни с трици!

110

Перко Изперков

преди 5 години

Бизнеса търси кадри ...а кадрите тръсят заплати???Ко праим?

109

иван

преди 5 години

Аз съм доволен програмист съм взимам 7000лв заплата купони за храна карта за градски транспорт карта за фитнес и допълнително здравно осигуряване и твърдя че живота в българия е хубав не вярвам на простаците където говорят че тук не се живее ами работете бе като ви е малка заплатата хванете си още една работа то с мързел не става

108

Анонимен

преди 5 години

Драги бизнесмени от 2007 сме в ЕС, след като българите за вас са мързеливи и капризни, може да се обърнете към другите държави за работна ръка. Сигурен съм, че французин, германец, италианец, испанец или англичанин ще бъде много щастлив да дойде да работи при вас за 300 евро на месец. Успех

107

сара

преди 5 години

Бизнесът се стара дълги години да откаже кадрите от работа...сега да се оправя. Да застанат бизнесмените да продават на щандовете, да карат тракторите, да станат компютърни специалисти - въобще да запретнат ръкави, ако нямат по-добра идея.

106

Ала-Бала

преди 5 години

Кадрите бяха прогонени от политиците и мутренския бизнес на запад да работят за чузди икономики.

105

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът търси кадри. Кадрите търсят пари...... "Бизнесът" като разбере, че хората не искат да работят за 500-600 лв. може и да си намери кадри. Дотогава "бизнесмените" да си работят сами във фирмите или да си назначат роднините.

104

Анонимен

преди 5 години

Нали едно от правилата на ЕС е свободно движение на хора. Г-да бизнесмени, дерзайте, ако от над 508 млн жители не може да си набавите кадри, значи при вас нещо куца

103

Анонимен

преди 5 години

След като няма кадри за някой бизнес значи няма нужда от него, да го закрият.

102

Анонимен

преди 5 години

Съкратете колосалния ни публичен сектор наполовина и да започва масова преквалификация в нещо полезно и ще има кадри.

101

Един турчин

преди 5 години

Години наред "бизнесът" по черноморието не се научи да плаща на служителите си.В един момент хората спряха да искат да работят по курортите ни и за миналата година се внесоха 3 хил. руснаци и украинци по държавна програма.Не плащаш на собствения си народ,а после внасяш чужденци за да ти работят...Цв. Цв. обяснява за министри професионалисти...вие сте за разстрел,бе хора!

100

Анонимен

преди 5 години

Формулата "Пари нема, действайте вече не работи"Едно време дружно създавахме бизнес, в малки фирми собственици и служители бяхме като приятели. Ловяха специалисти с обещания. Всичко за благото и развитието на бизнеса, докато собствениците не започнаха да дърпат всичко към себе си, а служителите се оказахме нагли некадърници ламтящи за заплати. Колко подобен "бизнес" умря и колко е на доизживяване едва ли има статистика. Е ние сме все още специалисти, а доста от тези "бизнесмени" едвам оцеляват

99

Анонимен

преди 5 години

България е под властта на Кремъл по вътрешната и външна политика.Никога няма да е по добре от Русия и дори и от Македония или Сърбия.

98

Анонимен

преди 5 години

Камериерката от Молдова получи ли си заплатите за трите месеца или си остана само с боя? И молдовците ще станат "мързеливи"

97

Анонимен

преди 5 години

Аз ви чакам да напуснете България вие пак търсите работници ,за по 700 -800 чисто ,няма кой да ви работи.Ставайте и се махаите от Бя. Аз 30-год не дойдох да ви работя ангария сега ще дойда,,,среден техник съм имам шллосерски разряди имам разряд и за металообработващи машини в никакъв случаи няма да ида да работя.

96

Анонимен

преди 5 години

работовзимателите търсели работодатели, ама дали работодателите търсят работовзиматели?

95

Анонимен

преди 5 години

Безнеса търси сигурност.Тук такава няма. Всеки може да бъде рекетиран от институцията. Това се отразява и на кадрите.Никой не вярва че ще живее спокойно или ще му се ограби заработеното.

94

роб на влаЗта

преди 5 години

Заплата от 600-700лв......Докарайте работници от Индия и Китай ние Българите нямаме нищо напротив и отиваме в Дания ...Холандия....Швеция да работим .

93

Жоро

преди 5 години

Ама вдигайте заплатите няма да ви работим за 1000лв.в София.