87

юбералес

преди 5 години

До АнонименТова че една армия от 100 хил. може да нарастне на 4.4млн. не е трудно. Нужни са напечатани 4.39млн повиквателни за мобилизация. Относно производството на оръжие, може да разгледаш ''Договора за приятелство между Германия и СССР и ще видиш колко милиона тона стомана, ч.у.г.у.н, нефт, зърно, и какво ли не още пътува за Германия в продължение на десет години. Само срещу чертежите и правата за производство на крайцера ''Бисмарк'' в СССР, немците получават 500 хил. тона стомана.

86

СатаНАТО

преди 5 години

4% са нищо-Я кажи колко процента са НЕЩО.Ти си умен и знаеш, просвети ни нас, 80-те %...

85

Анонимен

преди 5 години

Истината след ВСВ е само една. Светът има нов голям и мощен лидер - САЩ. Победил можеби най-силната държава по него време Япония . И развитил Германия по вода, въздух и земя. 80 години след това, това се вижда ...САЩ ръководи света и няма голям конфликт. Европа и Азия са на колене . Толкова по темата. Всипко останало е алабала пропаганда.

84

Анонимен

преди 5 години

Само 4% от военните провизии, обурудване, припаси, петрол и горива са били от САЩ и то не като помощ ами Русия е плащала прескъпо със злато, диаманти, цветни метали защото са нямали валута-За да плаща Русия прескъпо със злато и диаманти, значи тия 4% са и били жизненоважни, не смяташ ли? ***...

83

Анонимен

преди 5 години

До 94Не се ядосвай :) По принцип хората в БГ са доста неуки. Аз отдавна следя масата изобщо нямат идея за ВСВ. Повтарят едно и също, Като СК деца ..каквото са им казвали в Режима. Нямат елементарни познания за развитието на ВСВ и обхвата й. За тях руснацитее са победили САМИ и толкова. А позора е доста голям там. Баба ми даже не знаеше, че Русия и Хитлер имали съюз при нападението над Полша. Беше шокирана ...Не знам какво са им говорили едно време.

82

юбералес

преди 5 години

Версията за еврейското финансиране на Хитлер е измислена в Кремъл веднага след войната. Целта е първо да се отклони вниманието че Сталин е снабдявал Хитлер с всичко необходимо за война, с което е косвено отговорен за смъртта на милиони съветски граждани, и второ - да се разчисти с евреите в ЦК на КПСС, които наистина тогава бяха много и гравитираха около идеите на Троцки - заклетия враг на Сталин

81

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАбе бахур,кой воюва в Африка и в Азия.Кой загуби десетки кораби,за да кара оръжия на руснаците в Мурманск.Чий флот смачка германските подводници и есминци.Кой бомбардира Германия и спаси СССР от Хитлер.Добрата стара Англия и лошите Американци със своята икономическа мощ и технически гений.Аман от комунистически простаци .

80

Анонимен

преди 5 години

Гений може да кажеш на Айнщайн или Давинчи, ама Хитер...

79

Анонимен

преди 5 години

До 90Всеки хлапак знае, какъв е хитлер по рождение. А че хитлер е гении това е безспорно. Неговите военни тактики и начини на управление още се изучават . Ти явно си много скаран с военната история :) Това, което е постигал хитлер за 10 години с Германия едвали някой , ще го повтори.

78

юбералес

преди 5 години

До АнонименВярно е че имаше жестока инфлация от 1920-1923г., но икономиката си работи перфектно по немски. Инфлацията беше с цел стопиране на вноса, поощряване на износа и изплащане на репарациите. Но всичко приключва през октомври 1923г., когато марката е вече стабилна. Кажи ми коя е тази американска банка, която е отпуснала пари на Хитлер и защо вече 80г. не знаем за нея?

77

Анонимен

преди 5 години

До 89Как викаш на човека да се образовал след като ти нямаш идея, какво говориш. Това по логика ли го измисли ?:) Тоя "чужденец" се е бил ПСВ и е пълен гении. Изобщо нямаш идея за създаване на Райха . Нито пък за ВСВ.

76

Анонимен

преди 5 години

Катер-ушка в ремарке,смях.Хохливата армия

75

юбералес

преди 5 години

До АнонименГермания след ПСВ не беше смачкана, защото една бомба не беше паднала в страната. Безработицата се появи защото спря военното производство. Хитлер го възстанови и ликвидира безработицата. Просто е. А за производството на танк не е нужно ''финансиране от САЩ или евреите'' - нужно е стомана, въглища за еленергия, нефт, пшеница и ечемик за хляб, бира и месо за работника и най-важното - инженерен гений. Не си представяй че Хитлер е взел едни пачки и е купил танкове от някъде.

74

Death in no disgrace

преди 5 години

Поради засилващото се напрежение м/у Украйна и Русия, Франция се предаде.

73

Анонимен

преди 5 години

Да докато Англия сама се биеше 2 години с Хитлер . Русия седя зад Москва и нямаше нито пари , нито ядене :) Хитлер 3 пъти предлага на Англия съюз срещу Русия и те отказват ! Куде беше сталин тогава ?Не си чел ...Не ми се напъвай

72

Анонимен

преди 5 години

До 86Не е верно това нещо. Има филм създаването на Райха. Там е описано, как хитлер се сдобива със всипко необходимо. Страните от които ги взема и тн. Хитлер е гении. САЩ до 1942-3 и викат Европейска война и се бият с Япония. Влизат във войната след молби на Англия и русия. Аре малко по сериозно.

71

мазепа

преди 5 години

До АнонименНормално. Дълбочината на Азовско море е между 1-8метра. Единствено малки катери могат да воюват там. Ама ти откъде да знаеш.

70

Анонимен

преди 5 години

Германия след първата световна е била смачкама, самкции, без право на армия, икономическа криза и инфалция. Няма такъв икономически разтеж, че една страна сама да изгради икономика и многомилионна армия и да воюва с Русия. Освен това военната машина на САЩ и Англия са могли да приключат за няколко седмици с Германия и нямаше да има никаква ВСВ, но те през цялото време финансираха Хитлер и германците да унищожат Русия, а в последствие и Хитлер им се изплъзна и ситуацията излезе извън контрол.

69

Анонимен

преди 5 години

Невежоо те до нея година св крият зад москваа докато раскините лъскат немски пушки в сталин град. Помагат или не ? Или като си наааканн се молиш за храна , а после кво толкова :) Бай *** самия Сталин благодари на САЩ и военната им промишленост. Защото знае, че оакаа положението с Хитлер. Хитлер има реактивен самолет , ракети с обсег 200км, флот и какво ли не. С какво щяха да му противодейства, ако Сащ не беше се включила във войната ? Дроб сармааа такава.

68

юбералес

преди 5 години

До АнонименРазкажи ни как САЩ и Британия финансираха Райха - доставяха им стомана, нефт, въглища, каучук, фосфати, ***, пшеница? Всичко това идваше от СССР съобразно ''Договора за приятелство между СССР и Германия'' от 1922г., подновен през 1934г. Немците им караха локомотиви, машини, генератори, двигатели и електрифицираха СССР.