27

До 25 от 23

преди 5 години

Да и какво като си от София аз преди 10-12 години не си спомням да е имало проблем с детските градини

26

месара

преди 5 години

недоволните и с "болни" деца, са предимно миекащи "софиянци"!

25

Анонимен

преди 5 години

Какво ли бъдеще ни чака с толкова много болни деца.

24

до 23

преди 5 години

Аз съм от София и за детето ми пак няма място в детската градина. А и какво като са дошли хора тук в София. Толкова ли не могат за една година да построят 50 детски градини и да приключат въпроса. Нали уж има демографска криза и трябвало деца. Е как да имат хората деца ?

23

Бахуро

преди 5 години

До Анонимен 22:Спокойно, не е умишлено. Това е безкрайно интелигентен план, за да им хрумне. И ако се мъчеха да го постигнат, щяха да се провалят, щото им е толкова и акъла...

22

Анонимен

преди 5 години

Сигурно по родните ви места детските градини пустеят 😊

21

Анонимен

преди 5 години

Да и аз не мога да разбера - това, което се прави е геноцид над българските деца. Фандъкова и Чобанов лъжат като да световно. Места в детските градини НЯМА. А после уж раждаемостта била ниска. Не само, че не им пука, но без да вярвам в разни конспирации почвам даже да си мисля, че го правят умишлено, за да направят раждаемостта още по-ниска.

20

House M.D.

преди 5 години

В България няма забавачки.

19

Анонимен

преди 5 години

Братчета и сестричета били разделени!?Ауу голяма работа.Даже по-добре.Аз като бях малък не можех дъх да си поема от малкия ми брат.*** досадното същество.Детството ми мина да се съобразявам с лигльото, който вече е на 32 и пак няма приятели.

18

(-_-)

преди 5 години

Това е сериозен проблем, но както винаги никой няма да поеме отговорността. Всичко произтича от вопющата некадърност и некомпетентност на една голяма част от управлението на града. Всичко се прави 'на парче', а цялостната картина е направо плачевна..

17

Йордан Фандъкофф

преди 5 години

Малкия ми син не го приеха на ясла при положение,че сестра му е в ОДЗ. Сложили го в социалните критерии при деца без родители, многодетни семейства и т.н..т.е шанса му е нулев. Директорката не детската ми казва да го пиша хринично болен иначе нямало шанс...Писах на Чобанов- йок отговор. После да съм се разправял с оная група за иновативни глупости щото те били предложили критериите...дупка, дупка и пак дупка. Просто нямам думи за управниците ни- бюрокрация и нищоправене...

16

Анонимен

преди 5 години

До Факт.Много граждански и топло изказване.

15

Анонимен

преди 5 години

Значи детето ми не го приемат в детска градина. На 4 години е.Съответно жена ми не може да почне работа. Излизат Фандъкова и Чобанов и нагло лъжат, че проблема бил решен. Е какво е това - тези хора са за затвора.

14

До БПФ

преди 5 години

Не е проблема заради братята от махалата. те не си пускат децата на градина. Или искаш да кажеш че 4000 чавета са пръснати из всички квартали и затова няма толкова места? Провери и ще видиш че точно в районите с преобладаващо етническо население има повече места. Проблемни са новите квартали - колко градини има в Манастирски колаки, Витоша, Кръстова вада? В младост покрай всичките нови блокове колко ясли построиха? (една е!)

13

Анонимен

преди 5 години

До OMG_LuckerОбщината е ДЛЪЖНА да ви осигури място в детската градина - затова си търсете пари по съдебен ред - нека фъндъкова да ви плаща тия 700 лв. По тая логика след 4-5 години може да ви каже, че и в училищата няма място - щото катyнарчетата са с предимство и трябва да се интегрират !!!

12

Аз

преди 5 години

Децата да са в детските градини по месторождение на родителите - места има за всички!

11

БПФ

преди 5 години

....българчето плащат данъци - и чрез тях заплатите на безобразниците, гаврещи се с децата им, а родителите на чaaвето хем не плащат нищо, хем - неработейки, имат на разположение цялото време да си го отглеждат сами !!!Така че родителите вместо да протестират, да сезират прокуратурата - защото това е брутална и нагла етническа дискриминация !!!! Фъндъкова трябва да влезе в затвора !!!

10

OMG_Lucker

преди 5 години

Детето ми така и не го приеха в детска градина в столицата, хем 2 г. бяхме доста активни при кандидатстването, проучвахме, правихме сметки къде евентуално ще стане и прочие. И хем до нас има 7!!! държавни детски градини. Така е, като не желая да дърпам дяв0ла за опашката и да го изкарвам болно от нещо си.Приеха го от днес за утре в единствената частна в района.. където обаче таксата е 700 лв. Искам да попитам Фандъкова- ДОБРЕ ЛИ Е? Как става приема Фандъкова? Чобанов, а ти кво ще кажеш?!

9

калкулатор ДДС

преди 5 години

Тези даже не могат да схванат колко е важно да има ясли и детски градини. Една груба сметка:-ако един родител е в майчинство получава от държавата 340лв (за втора година когато е нормално да се пусне детето)-средната брутна заплата за София да кажем е 1500лв. От тях 324 се отдържат за осигурвоки, данъци и т.н.-Работодателя внася още около 420.т.е . от едно неприето дете държавата има директни загуби над 1100 лв.Фандък, мисли малко!

8

БПФ

преди 5 години

О-о-о, не са само това социалните критерии !!! ДОПЪЛВАМ:- За дете с "неизвестен родител" (знаем кои не си признават децата) - още ТРИ точки.- За "дете в риск" (и тия ги знаем същите като по-горе) - още три точки.- За дете в приемно семейство (пак същата боя) - още три точки - а защо плащат на "приемните родители" 900 лв от джоба ни, за да дават чавeнцата за отглеждане в градината ли?Накрая излиза, че българчето събира макс 3 точки, а чaaвето - до девет точки !!! Нищо че родителите на.....