183

Анонимен

преди 5 години

До Гoшуцените масово ги говорим в евро и към днешна дата, което ще рече че смяната на валутата по никакъв начин няма да се отрази. Влизането в шенген е просто падане на една администативна пречка при преминаване на границата, няма да се минава през КПП. Всичко може да доведе до накакъв икономически растеж, НО цените на имотите ги вдигнахте сега, пазара е форсиран за десет години напред, 2007 беше по форисран от 2017, 2027 ще има неупсешен опит за ново форсиране. Фактори са търсене и предлагане!

182

До 196

преди 5 години

И най-бедните тук реално не се хранят с 200 лева на човек. Съжалявам родителите ти ако ги подлагаш на такава мизерия.

181

Анонимен

преди 5 години

Мисля, че скоро няма да има Шенген и ?. Запаняците на пасат трева. И ат си разузнаване и стриктно о се придържат към препоръките и правилата.

180

Гoшу

преди 5 години

До 190До мен ли пишеш или до другия Гошо ( 189)? Защото е ако до мен веднага мога да ти отговоря пък ти си прави изводите. Значи в центъра на София, синя зона, до МОЛ-а и до метро Опълченска купих тухлен за 1250 евро квадрата двустаен 70 и няколко квадрата (сега не ми се търси нотариалния акт за точната квадратура). Преди 1 година го купих някъде. Ти ми кажи, мислиш ли, че след като влезем в Шенген и приемем еврото цената пак ще е толкова? Ще се качи или ще падне, как мислиш?

179

Анонимен

преди 5 години

до 191. Да не би да искаш да им пратя 3 000 евро 4е да ги дадат на вашите телефонни измамници. Даже преди месец им направих карта с която да си плащат сметките а с пенсиите да се хранят. За двама 4овека по 200 лв пенсии им се събират 400 лв. достатъ4но за да се хранят. Ако нямаше кои да им поеме сметките и трябваше да ги плащат от пенсиите си отдавна да са умряли от глад.

178

Анонимен

преди 5 години

Зашо ни правите на ненормални и може би това е целта.Хърсев коментира,че сме в топ 5в Европа по поскъпване на цените.Журналиста Петър Илиев казва,че не важно колко сапоскъпнали цените.Важно било,че цените на стоките в България били най-ниски в ЕС.А доходите какви са в България.България е втора по бедност в света след Лесото.Затова исперква народа.Никой не мисли за обикновените хора.

177

Гошо

преди 5 години

Ами добре, София е със стандарт 130% от средния за Европа. На аргумента, че политиците и софиянците крадът от провинцията и едва ли не държавата трябва да вдигне заплатите по провинцияата отговора е ***. Никой в София не взима висока заплата от държавни институции. Заплати се взимат от западни компании в частния сектор. Да работиш за държавата тук е да си утайката на обществото. В провинцията милионерите са земеделци, ама на селяните не им се работи там - не било престижно.

176

Анонимен

преди 5 години

До Гошосам си отоговри "в София има милиони имоти на цените...", има милиони имоти на тези цени, а потенциалните купувачи са далеч по малко- стотици хиляди и т.н. от там трябва да тръгне сметката, виж броя на първолачетата за ориентир. Правиш едни сметки, които са логични за мегаполиси, но и при тях не са винаги верни, България и София е съвсем друга картина - демографска, икономическа и политическа.

175

Анонимен

преди 5 години

Цена 50 000 ?Цена/м²: 1 020,41 ?/m²МестоположениеТози имот е разположен в Торевиеха, в Аликанте (регион Валенсия).

174

До 187

преди 5 години

Нас ли се опитваш да излъжеш или себе си ?300 евро хаха. За 20 години работа, това ли е капацитета на възможностите ти ? Да отделя 300 евро.

173

Анонимен

преди 5 години

Гошко, каквото и да си говорим, имотният пазар умря. Който се набутал, набутал, който не е, гледа и си прави изводи.

172

Гошо

преди 5 години

Също разбирането, че пари се искарват само с работа, е доста комунистическо. Реално в София има милиони имоти цените на който са между 1000-2000 евро на квадрат, рентата от наеми е 6.5%. Депозитите по банките се пръскат по шевовете. Навсякъде по света, от заплата трудо се става богат. Бездомни, бедни и т.н. има навсякъде по развития свят, повече от тези в България.

171

Анонимен

преди 5 години

Доста добре съм постъпил преди 23 години 4е се изнесох от тикволандия когато бях 20 годишен. Представям си сега ако бях там какъв красив живот щях да живея. Щях да се 4удя как да облека и нахраня децата си. Ако изобщо се оженех щото при онази мизерия едва ли. . Ако бях послушал родители те си които настояваха да остана и да работя за 300 лв едвали те щяха да оцелеят. Благодарение на това 4е им пращам по 300 евро на месец са живи. Благодарен съм на съдбата 4е ме спаси от мизерията.

170

Гост

преди 5 години

До АнонименИ да уточним за протокола минималната заплата в повечето случаи е бруто, след като работодателите удържат осигуровките и остане нето, вие си правете сметката колко взима един работник. И как хубаво живее с има-няма 400 лева. А пенсионерите, там да не говорим-с 400 лева месечно според соц. политика са богати. Трябва да се приеме закон, който да определя минималното възнаграждение в нето!

169

Гошо

преди 5 години

Пенсиите са частен случай, тук не става въпрос за пенсии.Ако искаш да сравняваш сегашните пенсионери, с минимална пенсия, меродавно би било да ги сравняваш с "работещите" по гулаците. Винаги има някой губещ от прогреса, някой които ще е по-зле от другите. За пенсионерите никой не отрича, че са в ужасно състояние. Но и доста от тях живеят в апартамента за по 300-500 хил. в София и мизерстват с 200 лева пенсия.

168

Анонимен

преди 5 години

Има как да го направят, ама трябва и да се работи в тези министерства. Не е достатъчно да разчиташ ,че пазара ще оправи всичко. Всички крайности са вредни, а теорията, че държавата е лош стопанин е само оправдание на мързеливите чиновници и сладка пита с мед за приватизатори.

167

Някой

преди 5 години

Тролчетата да мълчат! Минималното заплащане, което е нужно на един човек, за да живее нормално, да посрещне минималните си нужди е над 1000 лв., а в по-големите градове дори повече. С 500 лв минимална уравнението нещо друго подсказва. Я дайте пример за кадърност, че ми е много любопитно колко точно сте кадърни и в какво се изразява тази кадърност - може би в селска тарикащина?

166

Анонимен

преди 5 години

и държа да се вземе мининлана пенсия или средна поне, защото пенсионерите стават все повече от работещите и от там си отговори и кой ще купува и имотите. Много пенсионери с жилища, които поетапно се освобождават, малко работещи които да се заробят с доживотен кредит в държава, която не може да ти осигури социална защита, при евентуална безработица, преждвервременно пенсониране по болест и т.н. и т.н. От днес има статия за вече започналото падане на цени на имоти. Коледа идва и през лято, Гоше!

165

Анонимен

преди 5 години

До Гошоне твърдя да е било по добре, преди. Значи 96-97 хиперинфлация и изгоряха спестяванията на родителите ми, аз и сестра ми ученици, и родителите ту имат работа ту нямат. Но и статията е заблуда затова колко сме добре. Защото се взема средна заплата в София и се сравнява по нея. Да се вземе минимална пенсия(150-160 лв не я знам колко е) и да се направи потребителска кошница за един човек да живее в София? Теоретично би трябвало да е загинал. Дъражавата е слаба, ако разчиташ на нея-загиваш.

164

Анонимен

преди 5 години

Не съм привърженик на ГЕРБ,но въпросът за повишаване на заплатите не зависи единствено от тях.Как ще принудят частните фирми да увеличат заплатите? Освен чрез увеличение на минималната заплата,но когато не можеш да поставиш условие,заедно с нея да се увеличат и останилите,това е безсмислено.По-добре е да се заемат с криенето на осигуровки и данъци,вместо да се правят на гръмнати!