До шопСвинската мас, която е яла баба ти, няма нищо общо с растителните наситени мазнини. Едното е туткал а другото пластмаса. Наистина хидрогенизираните мазнини (всички видове маргарини) се различават в химическата си формула само е една молекула от пластмасата. Ако бабати ядеше пластмаса вместо туткал, щеше да е твърде различно.
До princesse_azurТова не е олио а смолата на палмата с която тя се предпазва от вредители. Птиците ядаъ тези "плодове", за да променят фаумата на стомаха си. Но все пак те могат да ядат онова което не могат хората. Казва се палмово масло, защото при нашите ширини температурата през по-голямата част от годината е по-ниска от 25 градуса и визкузитета му се увеличава. Това е и причната то да е става много вредно да се консумира по нашите ширини. Това "масло" убива флората в червата ни.81235
При ферментирането на тревата по време на преживянето се произвежда и отделя в млякото витамина К2, който служи за разпределяне на калция не по артериите, а по костите.
Животните трябва да се хранят с трева а не с фураж, за да е здравословна "сланината". Сигурно това се има предвид под термина "щастливи крави".
Дори има клип на австралиец който твърди, че е излекувал баща си от деменция с по 3 лъжици кокосово масло дневно за около месец.Но аз не вярвам да има толкова много кокосови палми, за да стигнат за цялото човечество. Не е зле някой да провери състава на кокосовото масло продавано в България.
Мазнините са вредни! Затова яжте захар и умрете от диабет, рак и метаболитен синдром. Пийте кока кола, яжте вафли, яжте макдоналдс с хлебчета и месо със захар. Прадядо ми ядеше сланина и изкара до 90. Ако беше ял захар, щеше да изкара до 50. Яжте захар!
Кокосовото " масло " - всъщност е олио . То става течно над 25 градуса . Има два вида кокосово олио - едното е като на малки бучки , то е най-качествено защото се приготвя директно от пресен плод . А другото , което е гладко , и е много по-ефтино , то се вари от остатъците на кокоса който е послужил за първото олио . Естествено първото е екстра качество , затова е ипо-скъпо .
...пишат от Business InsiderДостатъчно, можете и да не четете дивотиите в този глупав опус.И не изпадайте в мисловен ступор, като прочетете някъде "Харвард"!
До шопСтанАли сте вие убави...подути разшкембени ***. Нали ви гледам противните и разпуснати фигури и кратуни по улиците. Поне се избръснете!
Правиш ли разлика между палмово масло и КОКОСОВО масло. Глупавата статия е за кокосовото масло - един ценен продукт. Да беше прочел началото на поста на Експерт. Който, за съжаление, изобилства от глупости. Ето:"Единствените що годе безопасни растителни мазнини са зехтина и кокосовото масло.Другите са растителни мазнини са ОТРОВА". Кое е отрова, маслото от гроздови семки, ореховото, аргановото, шарланът? Ескимосите ядат мас от китове и страдат 400 пъти по-малко от датчаните от сърдечно-съдови
Палмовото масло се произвежда от маслинова палма. Кокосовото масло се произвежда от кокосови орехи. Остъргва се вътрешната бяла част на ореха и се пресова.Палмовото е много евтино защото се произвежда по лесно и го има големи количества.И двете масла НЕ са вредни във малки количества.Проблема при палмовото масло е че производителите го влагат навсякъде. И ако човек консумира няколко такива различни продукта всеки ден общата консумация се увеличава много.
Някой се опитва да подбива пазара на кокосовото масло като го очерня. Нещо като с акциза на бездимните цигари. Хората започнаха да преминават към тях и понеже са по-евтини и вече не си купуват от обикновените, дай да им сложим акциз и на тях.
Палмовото масло е органичен продукт, масло, получено от месестата част на плодовете на маслената палма (Elaeis guineensis).
Студено в кулинарията пресованото кокосово масло не е по вредно от останалите мазнини които консумираме всеки ден. Като всяко нещо, не трябва да се прекалява.В козметиката има добро приложение.Другия интересен факт е че кокосовото масло много добре се сработва със канабиса и се приготвя може би най качественото канабисово масло. Препоръчително е да се прави по концетрирано (1:5) за не се налага после да се приема голямо количество мазнина. Една чаена лъжичка на гладно и цял ден летиш.
Палмовото масло влезе в нашата кулинария съвсем наскоро. Ако си направим труда да изчетем повече етикети на стоки в магазина, ще видим, че то се съдържа почти навсякъде: бонбони, бисквити, пържени картофи, течен шоколад, чипсове, спагети, сухари, спагети и др. Тревожно е влагането на палмовото масло в млечните произведения, особено в сиренето. Неслучайно през последните години българите страдат от системен недостиг на калций, което води до непоправимо увреждане на костната система и кр.съдове
От Харвард за кокосовото масло: Това е отрова!