123

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 124"старата кола харчи литър масло на 1000 км"Ти си гений бе, ***! Има и нови коли, които харчат масло. Особено, ако са германски.

122

Анонимен

преди 5 години

До ПепиНе е задължително да работиш тази работа, намери си друга работа при която не ти е нужен автомобил щом се оплакваш от данък автомобил, всеки е свободен да си избира такава работа каквато му е най-изгодна, сега не е катоп по времето на феодализма когато всеки е бил закрепостен.

121

ZEN

преди 5 години

Карате се за глупости, но това няма да спаси джоба ви от изпразване. И тия пари ще отидат в техните джобове, откраднати и присвоени с различни схеми.Аре осъзнайте се вече.

120

Чиновник

преди 5 години

Това е само първа стъпка към повишаване на данъците за автомобили и жилища. Засега 15-20 годишните коли остават на старите ставки, но след 2-3 години данъка за стара кола ще бъде горе-долу, колкото струва колата. Ще има и увеличение според броя автомобили регистрирани на даден адрес. В общи линии няма да можете да си правите колекции от трошки, както сега.

119

Анонимен

преди 5 години

Абе ***, не разбирате ли, че в София вече няма място за бараките ви? Те са навсякъде - на детски площадки, на тротоари, в градинки....Да не говорим за замърсяването. Един професор пише за газта - абе старата кола харчи литър масло на 1000 км, какво от това, че е на газ????Айде съобразявайте се малко. знам, че на село е престижно да имаш кола, ама мина време, ценностите на съвременното общество са други. Не е срамно да се возиш на такси, на метро, на Spark.

118

Пепи

преди 5 години

До Анонимен 117Не е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН :) хахахах добре го каза:)Аз не се оплаквам от това,че плащам данък. За разлика от много други си ползвам колата по предназначение и без нея не мога да си върша работата в разумни срокове. Плащам колкото ми кажат и данък и винетка. Ако искат и винетката 200 лв да направят пак ще я плащам защото ми е необходима. Проблема е ,че не получаваме нормални пътища и условия за това което плащаме.

117

Жоро

преди 5 години

До Анонимен 117Едно време пред блока имаше 5 коли едната от които беше на баща ми Днес има 50 коли и никои няма да се откаже просто така от колата си.

116

Анонимен

преди 5 години

Основния проблем на България сега е, че не смеи нормално общество. Требе да ни дойде някой да ни построи нормално общество.

115

Пепи

преди 5 години

До Анонимен 114Абсолютно сте прав. Винаги съм смятал,че не е нормално вдно семейство да има 3+ коли от който 3 седят пред блока и се ползват за склад. А дали стара или нова кола данъка пак не ходи по предназначение.И защо не направят по ИСТИНСКИ техническите прегледи. Да се издава сертификат който да не можеш да си купиш с 10-20 лв като в техническите пунктове. освен спирачно усили да видят и тия дискове сменяни ли са последните 5-10 г. гумите от 2011 ли са? нещо като ТЮФ

114

Жоро

преди 5 години

Колите с Газова уредба не замърсяват, защо не го казват това!?На мен ми се е случвало когато минавам ГТП да ме карат да мина на бензин защото на ГАЗ апарата не отчита

113

Чиновник

преди 5 години

До NoNameКола на 2 години нито помага на икономиката, нито замърсява по- малко отколкото 15 годишната кола. За сметка на това 2 годишната кола има 90% вероятност да е купена с пари, които са източени от икономиката.

112

Анонимен

преди 5 години

До ПепиДанъл автомобил не е задължителен, като не ти харесва не го плащай, не е задължително да имаш кола, продай си колата и няма да плащаш данък. Може да ходиш пеш, може да ползваш обществен транспорт, може да караш колело - защо плащаш данък?

111

Алфонсо

преди 5 години

До NoNameЗащото в администрацията смятат ,че като си купил нова кола имаш ПАРИ.Що да не го издрусаме тоя тарикат.... ? Логика ... :)

110

Анонимен

преди 5 години

До ПепиЗа всичко са прав, само че освен изброеното, има и друго - като караш стара кола замърсяваш въздуха, тровиш освен себе си, и околните. Идеята е че по-високия данък ще стопира купуването на 2-3 и повече трошки на семейство, за да може отрочето да ходи на училище с автомобил, а баба му като рече да иде до пазара, да е и тя с "кола", нищо че тия коли извън града не излизат, щото не се знае къде ще издъхнат и ще оставят собственика си на пътя.

109

NoName

преди 5 години

Кола 15+ години 101 к.с. с катализатор, данък = 105лвКола 2 годишна 101 к.к. с катализатор, данък = 305 лвКак така, старо МПС, потенциален замърсител, не се произвеждат части за него НИЩО, НАДА!!! Данък 100 лв (без никаква полза от него, освем вреди)А МПС на около 2 години, евро 6, купено ново, спомага за икономиката и щади околната среда 100 пъти повече от 15годишни таралясник, данъка струва 3 пъти повече! Смея да твърдя, че формулата за изчисляване на данък МПС е Сбъркан отначало!!!!

108

Пепи

преди 5 години

И какво като плащам данък автомобил ???Да не би да оправиха пътищата? Да не би да е осветено нощем ? Да не би маркировките да седят повече от 3 седмици след полагане ? Сега и на магистралата 100 км/ч искат да сложат.... - Правилно то магистрали няма - или са КРЪПКОстрали или ВЪЛНОстрали....Ах как не сме едно общество нормално... Да спрем да им плащаме една година и да ги изселим от тоя парламент. и който е КРАЛ -ръчичките на дръвника после да си живее с откраднатото

107

qw

преди 5 години

последните 10 години карам лизингови, нови, южно корейски, нисък клас, малки до 20 000лв.Последната я взех за 18 000, дадох 10% вноска от 1800лв, дилъра ми даде премия като плати всички такси по регистрация, гражданската за 1вата година и каското за първите 3 месеца.Лизинга ми е за 5 години, месечно плащам вноска под 300лв. Данъка на колата е сто и няколко лева, не помня точно.Моите сметки показват, че ми е по изгодно да карам 5-7 години нова кола. След това почват ремонтите.

106

Анонимен

преди 5 години

"Отпада и досегашната отстъпка, която се даваше за наличие на катализатор."Правилно. Наличието на катализатор не се вписва от КАТ, а си го пише собственика на автомобила, когато отива да плаща дантка в общината за първи път. Така че собственика може да си пише там каквото си иска, никой никога не го проверява дали наистина го има.

105

Анонимен

преди 5 години

До Бай ИванЗакво ти е отстъпка за катализатор, като така или иначе *** ще ти го краднат

104

Анонимен

преди 5 години

Дяма да ми е много увеличението на моята 20 годишна кола, защото е само 47kW и плащам малък данък. Да му мислят тия дето са плащали 300 лева данък за мощните си коли.