220

Анонимен

преди 5 години

До 244А, ти напиши, че границите се пазеха за да не бягат капиталистите от Запад при нас !

219

До 245

преди 5 години

Аз и сега си предпочитам бурканите от село пред ГМО-та в магазините!

218

Пример

преди 5 години

ТВ Тошиба - 400 $ купен от Италия.ТВ Рубин, руски - 1200 лв. Ако изобщо се уредиш да се сдобиеш.Тошибата работи над 20 години.Рубина работи 6-7 месеца.Цялата соц техника и технологии бяха пълен скрап, но не можеш да си купиш качествено, защото е правено в лошия Запад.Затова работещи на кораби и тираджии бяха Голямата работа. Носеха хубави стоки от Запад.1 чифт дънки Вранглер струваха у нас 1 българска заплата!

217

До 240

преди 5 години

Много филми гледаш, но явно нищо не си преживял, за да знаеш как е било....

216

До 242

преди 5 години

Абе тъпет.... Разрешаваха за лично ползване да си копаш до 10 дка царевица! Отделно люцерна, лозе, овошки, бостани.... От ТКЗС-та даваха, като рента, който гледа животни . "Крадяли" се било.... Ама от къде панелен пл.х, като теб да знае тези неща!?

215

Анонимен

преди 5 години

Много хора се изхранваха благодарение на бурканите от село.Затова след 1989 още имаше подкупи за гласуване за БСП, чрез раздаване на капачки за буркани !Толкова бяха ценни тези капачки през комунизма.А и рядко се намираха.Народа се продаваше за капачки за буркани - представяте ли си ?!Соца уби всичко нормално у хората.

214

До 237

преди 5 години

Сега напиши, че нямаше айфони, а на запад е имало .... Как може да сте такива калъфи бе!? Ами технологиите се развиват и тогава не са били толкова напреднали - нормално е телевизори и касетофони да са били скъпи и дефицит.... Както между другото и в чужбина - по 600 -800 долара!

213

Анонимен

преди 5 години

Т. Ж.:СоциализЪмът е едно недоносче !

212

Анонимен

преди 5 години

По селата масово се крадеше зърно и така хората успяваха да гледат по много животни.1 камион зърно - в ТКЗС, 2 камиона обаче отиват в личните хамбари.Иначе как баби и дядовци с пенсийки по 50-60 лв успяваха да хранят прасета, кокошки, магаре, теле ...?Кражбата от държавното беше законна и задължителна.В града всички крадяха от фабрики и заводи, защото магазините бяха празни и нямаше елементарни стоки!

211

До 238

преди 5 години

Абе хубавите мадами си бяха хубави и тогава... и чистоплътни, което е най-важното!? Днешните силиконки, колкото и да се правят, си остават гроз.и чалгаджийки и с мирис под скъпите парфюми.... Отврат!

210

Анонимен

преди 5 години

Гледайте българските филми от 80-те години на ХХ век.Само корупция, само с връзки, само с уговорки, само с взаимни услуги, кражби от работа...

209

До 234

преди 5 години

Не съди по твоите дръТи нереализирани и мръЗливи *** за другите хора ... Не, не са били, но не ги мързеше, като половината ни съседи, все партийни членове, работещи на сянка по канцеларийки и вечно мрънкащи, че заплатата от 120 лв. не им стига ... Вероятно твоите са били точно такива! Знаеш ли колко хора познавам, които съградиха къщи от кота нула.... Сега колко такива познаваш? Ти с твоите мизерни подаяния от НПО-то колко къщи построи през последните 30 г ., раздаващи на акъл...

208

Анонимен

преди 5 години

Всички се обличаха еднакво защото дрехите бяха само от няколко бг производители.Все в сиво, черно, бежево, кафяво.

207

Анонимен

преди 5 години

1 телевизор струваше 5-6 заплати, но ... трябват много връзки, сиреч корупция, за да ти го намерят.За Симсон или ТВ се спеше пред магазините, чака се на огромни опашки.

206

Анонимен

преди 5 години

Като беше толкова хубав Соца защо убиваха тези, които искаха да го напуснат ?!Празни магазини, чакаш на баба и дядо да гледат храна и да пълнят бурканите за децата в града.

205

Анонимен

преди 5 години

Спомени от СоцаБригадир инструктира бригадата какво трябва да свърши. До него нетърпеливо седи другарката от личен състав. Тъкмо бригадата да тръгне за обекта и един му казва, че директора го вика. Вече на път, друг забравил нещо и се връща. На трети му прилошава и изчезва. Тутакси двама отиват да му помагат. Предпоследния чупи китката и отива за нова. Накрая последния си тръгва и когато стига крайпътното кафене вижда цялата бригада да си пие бирата. Болния се провиква: А.а, ето кой ще черпи !

204

До 232

преди 5 години

Явно родителите ти са БКП членове.Или са били на хранилка в ДС!Как може да лъжеш че беше добре за хората?Само партийните членове и хората на службите бяха добре финансово, останалите бяха с мизерни заплатки - затова сега са с малки пенсийки.Всичко се търсеше с връзки, масова корупция, системста мой човек определяше живота на народа.Имаш връзки - ОК.Нямаш връзки - чакаш с години.

203

Анонимен

преди 5 години

Споени от СоцаБригадир инструктаж работниците какво трябва да свършат. До него нетърпеливо седи другарката от личен състав. Тъкмо бригадата да тръгне за обекта и един му казва, че директора го вика. Вече на път, друг забравил нещо и се връща. На трети му прилошава и изчезва. Тутакси двама отиват да му помагат. Предпоследния чупи китката и отива за нова. Накрая последния си тръгва и когато стига крайпътното кафене вижда цялата бригада да си пие бирата. Болния се провиква: А.а, ето кой ще черпи!

202

До 227

преди 5 години

Не си живял по времето на Тошо, но пишеш съчинения по картинки как заплатите "били" по 50 лв.!? През 80-те години родителите ми изкарваха двамата месечно около 1000 лв., а с премиите и повече! Купиха 3 стаен апартамент, 2 коли, стегнаха къща на село... Всяка година ходехме по 2 пъти на почивки! Само холната ни гарнитура, която още е здрава от 70-те години струваше тогава 1600 лв. Т е. който не го мързеше - работеше и получаваше пари. И никога не са били членове на БКП!

201

До 228

преди 5 години

Сега за жилище колко живота "чакаш".... И как успяваш да си го купиш със заплата 600-1000 лв., колкото получава 80 процента, че и повече проценти от населението на "европейска" България!? И нова кола... колко 5 процента от населението имат.... без ред!? Че то навремето повече от Коореком си купуваха, също нови и без ред!