24

Герб Симитли

преди 5 години

До ГерберистанВсяко второ село в Герберистан - със 40 000-местен стадион и фитнес зали, но без хора.

23

Анонимен

преди 5 години

Врати няма, а решетки на прозорците има.Страности всякакви...

22

Герберистан

преди 5 години

Всяко второ село в Герберистан - няма ключалки и врати, защото са изкъртени; няма кражби, защото всичко вече е открадното от герберюгите.

21

Анонимен

преди 5 години

До дедо ПешоТи бил ли си у Факултето че да знаеш как е? Знеш ли, че там има къщи за които ти през целия си живот можеш само да мечтаеш?

20

дедо Пешо

преди 5 години

И у Факултето е така - нема врАти, нема ключове и всички са щастливи.

19

53578

преди 5 години

Ама това е Индия. Там преди години дерайлира пътнически влак. Имаше 9 души с леки наранявания. Министърът на транспорта подаде оставка на следващия ден. Къде е Индия, къде сме ние...

18

22

преди 5 години

При социализма не се крадеше не защото полицията биеше, тогава полицай не можеше да видиш на улицата, и нямаше никакви камери. А сега при демокрацията на всеки ъгъл камера и полиция и престъпността вилнее - просто народа е оскотял от бедност. При соца за всеки имаше работа и поминък, сигурност, работа, спокоем живпт, всеки имаше дом и семейство, никой не мислеше да става крадец и да живее от кражби. Разбира се имаше единици изключения, и те наистина ядяха бой в милицията, но това не ги оправяше.

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 16То и сега може да няма престъпност най-вече кражби и побойща ама обществото и законите не позволяват.След девети септември милиционерите като набарат някой крадец така го почупват от бой ,че ако по някаква случайност остане жив и не е сляп и куц инвалид с цял мозък никога през животът си не си е помислял да краде.Сега като го хванат и той излиза в отпуска или се жалва на съдът по правата на човека,че в килията му възглавницата е неудобна.

16

анонимен

преди 5 години

то и у нас при бай Тошо не се заключаваха вратите а ако се заключваха ключовете се оставяха под изтривалките питайте по възрастните те ще ва кажат че беше така имаше ред и хората бяха спокойни сега виждате кво става

15

Анонимен

преди 5 години

Не се ли крадеше при социализма - като за световно се крадеше. Хората на село строеха 3 метрови каменни огради с шипове да се пазят от крадците.

14

Анонимен

преди 5 години

При Тодор Живков и социализма 1 телевизор и много кисело зеле.В магазините само грозни български стоки за грозна руска кола чакаш 20 години . Сега в ЕС всяка стая с 50ка лед тв + нет и те и всяко семейство с 2 автомобила. Вече няма грозни български стока, всичко е внос красиви западни стоки магазините пълни като корекоми, пенсионерите меткат пачки от балконите а по празниците народа се метка на яките западни коли по магистралите да пътува в чужбина и прави тапи по границата.

13

Анонимен

преди 5 години

При социализма имаше престъпност но не от бедност, а от природната простотия на човека. Погледнете сега каква престъпност има въпреки огромната численост на полицията, 100 000 камери, драконовско законодателство, GPS-и, 130 000 охранители от безброй охранителни фирми, стотици хиляди тонове за железни врати, решетки, 3-4 метрови огради, супер ключалки и какво ли не още. Очаквам коментари от разгорещени апологети на новото време за едва едва мъждукаща престъпност.

12

Активист на БКП

преди 5 години

До 12: Какви 100 лв,бе брат!? Аз като партиен секретар вземах 650лв!!! Чисти !!!

11

Даскал Пандо

преди 5 години

А ние какъв айдук имаме в квартала-един герберски активист...

10

Анонимен

преди 5 години

Приз времето на соца. Беше цабранено да имаш ограда масивна монолитна по висока от 1.5м.Позволена бе само от мрежа или бодлива тел. От дъски до 1.5м.Това е , че кмета , милицията, доносчици и други. Всичко трябва да се вижда от улицата в двора.

9

Ха-ха-ха!

преди 5 години

Ти на 100 лв соц заплата доходи ли му викаш бе?

8

Шопо

преди 5 години

Я пак от Освобождението от турско не съм се заключвал,еле сме свободни !!! А ...и сега село ден ядем авокадо ,оти бананите ми се утращия ..

7

;-)

преди 5 години

Ха! През соца било нямало престъпност! Ами що имаше толкова много милиционери тогава?

6

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 2Глупости.Преди 1989г престъпността по селата беше много по-висока от сега.Аз живея на село и в нашата махала от 10-15 години не е имало кражби.Не си заключвам вратите на къщата и колата.

5

Анонимен

преди 5 години

Така бе и в България. Демокрацията донесе невъобразим упадък в нравите и ето сега къде сме. България е окована в желязо до 3-ти етаж в градовете. В селата спасение няма. УЖАС!!!!!