44

ognyanz

преди 5 години

До Гoшу: Вярно, че заключваха и по бай Тошово време, но се знаеше, че по правило ключът е под изтривалката.А по темата: И по нашите места е имало селища без престъпления. В Търговище, днешна Румъния Влад Цепеш набивал престъпниците на кол. И веднъж оставил до чешма в центъра на града златен съд за пиене на вода, и никой не посмял да го открадне. На боговете не е разчитал твърде много.

43

Анонимен

преди 5 години

Хаха, един кумир, направен от човешка ръка, ги пази?Готин виц.И за благодарност му принасят жертви, понякога човешки. В зависимост от това, което "кумирът" им заповяда. Вие, давате ли си сметка къде ни връщате с такива безумни статии?За разлика от дива Индия, езичеството отдавна е отречено от християнска Европа. По обясними за всеки разумен човек причини.Мислете. Преди да пишете и говорите.

42

Гoшу

преди 5 години

Та и пияндета и алкохолици също имаше, редовно ги гледах в на баща ми компанията и кварталния ресторант като малко дете. Тогава кръчми май нямаше. От квартала по-големите жулеха ракия из парковете или по бордюрите пред блока. Честно казано, не виждам голяма разлика между тогава и сега. И кви са тия простотии, че не се заключвали вратите. Всички си ги заключваха, може по селата да не са, но в София, Пловдив, големите градове всичко се заключваше

41

Гoшу

преди 5 години

Другото тъпо в соца е, че милицията биеше яко, в детските педагогически стаи също. Не стига, ами и възрастните като направиш някоя беля на улицата и ти забиваха шамарите, дето са ти напълно непознати. Във всички филми на братя Мормареви децата ги бият и заплашват с бой. То затова сега всички от моето и по-възрастното поколение са толкова изкривени. Добре поне, че моят баща беше художник и с пръст не ме е докоснал. Само с компания се събираше всяка вечер и то по заведения и да, пиеха като змейове

40

Гoшу

преди 5 години

Истината е, че тогава нямаше нет и такива клюкарски медии, дето за всеки кокошкар да пишат и другите да ги разнасят из Фейса. За такива неща не се пишеше по вестниците. Иначе познавах и един наркоман, дето друсаше с цяла палитра хапчета - диазепам, някакви за паркинсон, морфин си уреждаше от подкупни доктори, че и херца намираше, но рядко. Накрая умря в училщния двор на една пейка. Така че не ми говорете простотии какво било в соца. Може да съм бил дете, ама виждах всичко

39

Гoшу

преди 5 години

Ха-ха, нямало престъпност по соца :) Луди ли сте. Още от училище имах едни познати бараби, дето биеха по парковете разни и им обираха парите. Друга банда пък обираше апартаменти и изби. Най-често взимаха от балконите суджуци дето съхнеха, от избите де какво намерят като буркани, а някой път и злато напипваха. Средата на 80-те, бях малък аз, но гледах как батковците въртят санжета и правят кукли, двойни входове, по морето на Слънчака редовно се катереха по терасите и крадяха дънки

38

Анонимен

преди 5 години

zа разлика от тях в нашата страна БГ почти всички апартаменти са с двоини врати една обикнивенна и другата блиндирана

37

Анонимен

преди 5 години

Джесика, добре преписвате, но поне сложете източника - ббц...

36

Анонимен

преди 5 години

Това са милиционерски приказки-един вид вижте ни колко бяхме велики и по наше време нямаше престъпност.И кражби е имало,и грабежи,и измами, изнасилвания,убийства.Ама тогава изобщо не са се съобщавали,а сега един шамар да си ударят е водеща новина по медиите.И хората остават с впечатлението,че се вихри страшна престъпност.А тя намалява всяка година.

35

Анонимен

преди 5 години

До До 41И аз работя в тази свера и съм разговарял с колеги и с бивши министри и шефове на милицията преди 1990г. Разликата с тогава и сега в много голяма, тогава почти е нямало престъпления за разлика от сега, да не говорим за наркотици.

34

До 41

преди 5 години

Това са брътвежи на някой ,който иска да се направи на велик.Работя в тая сфера и съм разговарял с колеги как са били нещата преди 1990г.Голяма разлика е нямало със сега, единствено сега има повече престъпност свързана с наркотици.

33

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 40И като си толкова уравновесен и нямаш никакви проблеми и не избухваш и не изригваш, и нямаш намервение да спориш с хора с някакви психични отклония защо тогава го правивиш и ми се обясняваш, а? Ще бъдеш ли така любезен да коментираш?

32

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 40И аз просто ти разказвам история, защо да е безумия, а твоята история не е безумия? Според мен твойта история е безумие.

31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 36Просто ти разказвам история.Ти ми говориш безумия просто за да покажеш колко си на контра и наобратно.Нямам желание да споря с хора с някакви психични отклонения.Ти не можеш да водиш нормален разговор без да изригваш и избухваш.Ето това ти е голям проблем.

30

бай Иван

преди 5 години

Ще откупя парче от черният камък,като го сложа пред централата на БСП.Ако има ефект,комунистите ще върнат откраднатите милиарди,народа ще живне,а младите ще се завърнат от чужбина.

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен" врати няма а на прозорците решетки "- ами Шани Шигнапур пази вратите , за прозорците сигурно не важи ...

28

Анонимен

преди 5 години

До 35И всичките са още живи, не са починали като твоя един милиционер от малък български град.

27

Анонимен

преди 5 години

До 35А аз съм си говорил с 12 милиционера от малки български градове, със 23 милиционера от средни български градове, с петима милиционери от големи български градове и със 9 милиционера от окръжни центрове и те не са ми разказвали такива истории като твоя един милиционер от малкия български град.

26

Анонимен

преди 5 години

До 24Аз съм си говорил с бивш милиционер от малък български град.Отдавна беше пенсионер сега може би е починал.Та историята е следната.По някое време почнали на хората да им изчезват разни неща от къщите.Без много драма една привечер в мазето на милицията привикали всички ромове от градчето и доста ги съветвали.Някои се прибрали вкъщи на собствен ход ,други поизчезнали.След тази социална беседа вече нямало оплакване за кражба 20 години.Нито 1. И така.Не казвам,че така се прави.Просто история.

25

До 29

преди 5 години

Тези решетки са, за да пазят от слънцето.Да не си помисли, че Шани нещо шани ...Пак ми се струва, че дигаме кръвно.