10

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

преди 5 години

ТАКА МОЖЕ ДА ГОВОРИ САМО ЕДИН ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДЪЛБОКО ВЯРВА В ТОВА, КОЕТО ГОВОРИ. ВЪЗХИЩАВАМ СЕ ВИНАГИ, КОГАТО ЧЕТА ИЛИ СЛУШАМ ИЗКАЗВАНИЯ НА Г-Н РАДЕВ. МНОГО ТОЧНО, ЯСНО И ЛАКОНИЧНО НАЗОВАВА НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА. НЕ МУ ЛИПСВА СМЕЛОСТ, ЗАЩОТО ИСТИНАТА Е НА НЕГОВА/НАША СТРАНА И ДЪЛБОКО ПРЕЗИРА ПРОСТОТИЯТА, ЛЪЖИТЕ, НЕКАДЪРНОСТТА НА ДНЕС УПРАВЛЯВАЩИТЕ АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ. ОСОБЕНО ВПЕЧАТЛЯВА ПРИЗНАНИЕТО МУ КЪМ РУСКИТЕ ВОЙНИ, ОСВОБОДИЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО.

9

смотан шапкар

преди 5 години

Ако не бяха Великите сили сега щяхме да бъдем просто една руска губерния.

8

Анонимен

преди 5 години

"От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души" казва Стамболов. За тях няма издигнати паметници и почти не се говори, когато стане въпрос за руски жертви.

7

истината

преди 5 години

Император Александър II е написал в манифест ясно за какво е водил война - за да не бъде угнетеното християнско население в Турция "разделено с нас и от целия Руски народ". Кишинев, 12 април 1877г.

6

Демократ

преди 5 години

Проблемът е, че все още има живи хора от пред 89та години, затова българите си мислят че живеят зле, но истината е, че сега в ЕС при демокрацията живеем най-добре. Младите хора днес още от малки в училище трябва да се обучават да не вярват на разказите на техните баби и дядовци понеже социализъм = фашизъм и социализмът най-лошото нещо което някога се е случвало на Бъглария, това трябва да влезе в учебниците и децата да го знаят още от малки.

5

Анонимен

преди 5 години

Доста завоалирани намеци ... кои са тези шарлатани и какво точно са подменили, другарю Радев ?времето на празните партийни доклади мина ... добре е да уточните какво говорите, ако въобще знаете какво говорите, което ме съмнява

4

Не само общи

преди 5 години

приказки, но 'модифицирани"срамно: прочетете стих. на Вазов; АПОТЕОЗ на героизма на българските опълченци:"...и на клеветата строшават зъбът". Още в началото Вазов казва:".. нека тази свобода да ни бъде дар.."( по повод, че свободата НИ е ДАР от руснаците)...".. но ний знаем,че в нашто недавно има нещо ново,има нещо славно и на клеветата строшава зъба..О,ШИПКА! Три деня МЛАДИТЕ дружини как прохода бранят.."Учили сме смисъла и 50 г. при социализма. Как е възможно да се употребява думата "шарлата

3

Анонимен

преди 5 години

Прав е,така е.Напоследък се появи и една чалната групичка от псевдоисторици,които никога не са учили и завършили история,опитвайки се да ни убеждават,че сме тракийци и насила да ни променят идентичността,смях!

2

Анонимен

преди 5 години

Тцъ, продължава да не е в час, а времето му изтича.Нямаме нужда от политически и исторически анализатор, на нещата. Имаме нужда от президент, активен, не в приказки а в действия. Президент на всички Българи, а не последовател на една или друга идея. Не е лесно, зная, но не мисли в тази посока.

1

казаХ

преди 5 години

Общи приказки ,старателно написани му от Иво Христов.О,Шипка!!! Ти беше българската ГОЛГОТА и нашите предци я извървяха, а ние потомците им прескъпо заплатихме.Не политиканите, а НАРОДА БЪЛГАРСКИ.