121

Анонимен

преди 5 години

Боже толкова истории прочетох полрай тази трагедия. Хиляди жени и семейства са бестоко травмирани от най-чакания ден в живота си! Ами тези дечица в каква среда ги посрещат - биещи акушерки, псуващи лекари-рушветаджии. Кошмарно! Не дупките по пътищата са най-големия проблем, родилните отделения са явно.

120

Анонимен

преди 5 години

Жена ми имаше болки в трети месец. Казаха и ...нищо ти няма. След час пометна в коридора на болницата. Изпокриха се и доктори и сестри. Стояхме сами в коридора на болницата, в шок и не знаем какво да правим.Повече не забременя. 12000платихме за инвитро. Накрая си осиновихме. Добре че нямах оръжие тогава.

119

Анонимен

преди 5 години

ходете в частни болници.. държавните са касапница, който няма пари ходи при касапи, който има пари ходи при частни лекари, така е при капитализма

118

Анонимен

преди 5 години

едната акушерка е от моя курс.. само преписваше и вадеше тройки

117

Анонимен

преди 5 години

Ше ме прощавате, ама раждането е болезнено, неприятно, в повечето случаи дълъг и продължителен процес. .. и синини има, и кръв, и много голям риск и за майката и за детето...а като прибавим и модерния напоследък отказ от секцио си става направо руска рулетка....Тааа ...само да кажа отиваш да раждаш, а не да си на спа и да те масажират по ушичките и целият персонал да ти вие метани...

116

Старата школа

преди 5 години

От коментарите до тук виждам, че проф.Иво Христов малко е понамалил ***. Не са 80, 99.9 процента са! Изгонете лекарите, линчувайте ги и да приключваме! И без това целта на властта е тази! Запомнете - лекарите не са ангели, но не са и убийци, както се мъчите да ги изкарате!

115

edin

преди 5 години

До *** кретена-----------------------Не са 20 бе 200 са умрели. И понеже не са пожелали избор на екип ги е израждал стажанта.Ако си бяха платили за шефката родилката щеше да е жива.След година ще сте доволни и на стажанти.

114

Анонимен

преди 5 години

Камера във всяко родилно и при всички операции и раждания. Кой знае какво е тавало за да има хематом и пареза детето. *** има всякакви и на най-неочаквани места. Стриктен контрол на персонала във всички болници, записване на разговорите с пациенти също. Лекарите света вода ненапита, ама имам познат лекар и понякога ми идва като говори за пациентите си аз да му шибна една. Само да знаете какви неща говори, едва ли ще искате да влезете в болница дори да сте на умирачка.

113

Ева

преди 5 години

След всяко раждане болката е неописуема. Иска ти се да умреш. След всяко. Това си е част от майчинството. Едва ли има раждане, при което да не са помагали на бебето да излезе. Не вярвам да е било чак до счупване. Толкова ли са яки докторките?

112

lelka

преди 5 години

Мъката на семейството е голяма. Но не мога да разбера колко прости са журналистите дето пишат тия истерии. Проблемът е на първо място финансов. Болниците в България са на доизживяване, а и още по-лошо ще става. Няма какво да мечтаете. В зап. ЕВропа е същото. Има частни пациенти, които получават нещо повече. 90% са нормално осигурени. За тях има само приемни часове, прегледи след дни или седмици, стаи с по 3-4 души. Обслужване от стажанти, в много случаи български или африкански лекари. Това е

111

Вивиана

преди 5 години

Вие сигурни ли сте ,че в друга държава, на вас няма да гледат като на пришъли от гетото-никой не обича тези които му досаждат в държавата му-трябва и там да се плаща-знам го студенти,които учат там..

110

Анонимен

преди 5 години

Свестни доктори е имало, но това е минало. Сега, също има но те са единици и обикновено са около пенсионна възраст. Проблемът всъщност е, че са безкруполни, това не е само ситемен проблем. Аз колкото пъти съм ходил в болница, толкова пъти съм се чувствал виновен, затова, че съм потърсил лекар - това не е нормално. Те те гледат като ходеща касичка. Няма значение осигурен или не. Не може да се искат 10000, 20000 и нагоре от човек който работи за храната си само, това е престъпно.

109

ВУбийци!

преди 5 години

В Плевенската окръжна болница са същите! Всички лекари са алчни, долни и безскрупулни убийци! Око за око, зъб за зъб!!!

108

Иво

преди 5 години

Имам един въпрос:имате ли някаква етика или гледате да превърнете една трагедия в сензация, лешояди долни

107

Анонимен

преди 5 години

Ето, аз знам, мога, имам желание, имам морал. И искам да работя в България.Разглеждам обяви за работа за такива жизнено важни и "критични" места. Обаче виждам как там нещата не се правят по добрия начин и както знаем, рибата се вмирисвa откъм главaта. Проблемите в България обикновено тръгват от висшите позиции. И понеже съм страхливец като всички българи, ме хваща страх, че ще искат да ме натопят, да ме използват за мръсните си сделки и да ме изхвърлят като мръсно коте на улицата. Това е то...

106

Анонимен

преди 5 години

Има голяма вероятност жената да е починала от емболия в следствие на силния натиск, особено ако е боляло толкова, колкото е описано в тези чатове. Уважавам докторската професия, но повечето работят все едно са в касапница. Особено тежки са издевателствата над родилки..

105

....

преди 5 години

До shadyНе в друга болница, не в друг град, в друга държава трябва да бягаме, ВСИЧКИ! Трябва да мислим за децата си, да мислим за себе си. Тук няма учители, няма лекари, болниците са като конюшни, а лекарите по-зле и от втеринари. А държавата...тя имала план да върне българите от чужбина . . ха-ха. Аз имам план как да изечзна и да не се върна в този ***, защото обичам детето си, обичам жена си и не искам да живея в страх, че няма кой една счупена ръка да им оправи без да има усложнения.

104

Пабло Ескобар

преди 5 години

Ако тази лекарка е постъпила така, нека цялата тежест на закона се стовари връз нея, но не говорете така за всички лекари, защото повечето са свестни хора и се борят за вашето здраве в държава, където никой не го е еня за хората. А на лекарите ще кажа, изгонете от своите редици сами, тези, които петнят името на професията, а не ги прикривайте от фалшива колегиалност.

103

Анонимен

преди 5 години

До Иван"Когато обаче става дума за здравето, ходите в държавната болница, защото не ви се дават парички за частната ..."Напротив! Ходим в частната, защото в държавната НИЩО не вършат. Там просто НЯМА контрол.

102

shady

преди 5 години

Aми тази доктор Пашева и екипът участвал в израждането трябва да бъдат убити - по възможност мъчително. По-добре да няма родилно отделение в болницата в Сливен отколкото това безумие. Който ще ражда или да ходи до друга държавна болница в близък град, или в частна болница в града или да се оправя сам. И пак казвам: ако някъде няма компетентни лекари със съвременна апаратура и подобващи заплати, то по-добре да няма въобще болници или съответните отделения - друг начин просто няма.