65

Анонимен

преди 5 години

От като се пръкна Държавна Агенция Електронно Управление нещата се объркват тотално в IT системите на Държавната админстрация.Хората са го казали "бързай , но бавно".

64

Анонимен

преди 5 години

По-вероятно е този сайт да е бил хакнат и да е открадната чувствителна информация.Напълно е възможно да става дума за твърде голям и тежък пробив в сигурността на цялата IT система на министерството.Факт е и че не са били в състояние в оперативно време нито да разберат какво става, нито да предотвратят щетите.Ако признаят това, при уж действащ закон за опазване на личните данни, биха последвали страхотни скандали и финансови загуби.Затова обявяват хардуерна повреда, изключва всичко и точка.

63

Анонимен

преди 5 години

Аз предлагам да гръмнем сървърите на Парламента и Министрски съвет и изведнъж 240 депутати да останат нелегитимни. Да не могат да докажат че някога са били избирани.

62

ognyanz

преди 5 години

До Всичко е ясно: Да, всичко е ясно - за каквото и да става дума, накрая пак стигаме до "краставицата", т.е до русофобските постове. Ставате вече смешни, господа ***.

61

Всичко е ясно

преди 5 години

Очевидно дисковете са били руски. Нека това да ни е за поука - колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.

60

Анонимен

преди 5 години

С прелитащите на облаци "калинки" из държавната администрация, които се развиват чудесно на плодородната почва на ГЕРБ, какво друго да очакваме?Обществените поръчки (поне по-атрактивните хапки) се разпределят между свои хора, цари шуро-баджанащина, своите хора са винаги прави и не наказуеми, каквото и да направят.Качествени кадри няма по принцип, особено в IT по държавната администраця.Правенето на сайтове и други подобни става по порочен начин от свои хора.И резултатите са налице.

59

Анонимен

преди 5 години

Напълно потвърждавам за НАП, непрекъснато някакви проблеми има.Явно знаят, че ще го ползваш във вида, в който го предлагат и не ги интересува дали е ок. Подаването на декларация 1 става след 5 опита по някой път

58

Анонимен

преди 5 години

Трябва някой висш гербав да се е оплескал яко, за да прибегнат до унищожаване на информацията.

57

Анонимен

преди 5 години

Оправданието, че изгорели всички дисскове на сървъра и то едновременно ми звучи като чиста лъжа.Ако е истина, това е пример за крайно немърливо отношение към работата на поддръжката или дори чист непрофесионализъм.Те са били длъжни да правят редовно резервно копиране.Ако са изгорели дисковете а и да е изгорял съмия сървър, достаатъчно бързо могат да купят нов сървър и дискове - за няколко часа и да качат резервните копия на новия хардуер - също за няколко часа.Има нещо гнило в цялата работа.

56

До 57

преди 5 години

НАП НЕ СЕ СПРАВЯТ ДОБРЕ!Сайтът им е скапан, не работи добре.От много години лъжат, че работел с Firefox, но това не е вярно, лъжат и че работел с потребители на Linux и това също е лъжа.Скапания им сайт работи само с Internet Explorer и Windows.Вътре сайта е така организиран, че човек трудно се ориентира да си свърши работата с него, неудобно работи.

55

Анонимен

преди 5 години

Дори и да го възстановят регистъра, сигурен съм че ще липсва информация от там и ако някой успее да си спомни каква точно информация е имало, а сега липсва, ще се оправдаят с "технически проблем".

54

Анонимен

преди 5 години

Още от началото на създаването на Търговския регистър го критикувам. Защо още няма ефективно електронно правителство? Тогава първо Комисията за защита на личните данни се изгаври с нас с неудачен софтуер, после Търговския регистър. При условие, че IT екипите на НАП и НСИ/в същото време НОИ ни разгонваше фамилията/ години наред се справят повече от добре. За какво всяка агенция, регистър и други структури към министерствата откриват топлата вода със знайни и незнайни IT "спецове".

53

Анонимен

преди 5 години

Да си платят за елитен клауд и да забравят тия дискове и простотии, а то сега си играят на най- ниски цени...

52

Анонимен

преди 5 години

Направо да гръмне цялата държавна администрация и да се приключва вече с тази клоунада, наречена Република България. Боко и Цвъко да замажат следите от грабежите и да се изнесат от вече фалиралата държава.

51

Анонимен

преди 5 години

Поредната гербава постановка с цел да се прикрие техен човек. Видиш ли изведнъж изгорели няколко хард диска...

50

Анонимен

преди 5 години

То и без това в регистъра информацията беше пожелателна, а не задължителна. Много фирми не си правиха труда да си публикуват годишните доклади там и никой не ги бараше с пръст. Още от самото начало този регистър беше един голям театър.

49

Анонимен

преди 5 години

Искате да ми кажете че сървърите на единствения подобен архив във държавата нямат hdd в огледален режим? Тогава тоя който е планирал IT осигуряването трябва да бъде съден..... това го знае всеки третокурсник по каквито и да било компютърни науки където и да е по света!

48

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48Ти пък къде прочете, че няма бекъп? Много ясно, че има. От къде мислиш възстановяват информацията? Просто с тая скорост оставам с впечатление, че бекъпа представлява няколко склада с писано на ръка върху салфетки и сега от тях възстановяват. Не че няма бекъп, просто бавно работят.

47

Българин

преди 5 години

Така ще е докато се правят държавни поръчки с най ниските оферти. Трябва да се избират фирми с оферти най добро качество - цена с гаранция и визия за поддръжка. Инак ще горят дискове, ще се рушат новопостроени пътища и ще храним децата си в училище с ***.

46

Анонимен

преди 5 години

Тия за архивиращи устройства не са ли чували? Или пак някой е прибрал в джоба парите за бекъп.