105

Анонимен

преди 5 години

До П.ПетровNiama vtori storidzh, a dazhe sarverite na targovskiat ne sa fizicheski v Agengiata.

104

expat

преди 5 години

Napisanoto e palna glupost. 1. Targovskiat registar ne e na diskovi ustroistva, a samo imotniat e na diskovi ustroistva. Targovcskiat registar ima 3 zashtita ot hakerski napadenia, i samo kiber hakerska ataka mozhe da predizvika spiraneto mu (kakavto opit be napraven prez 2011 godina, no be predotvraten). 2. Hakerskata ataka se pravi celenasocheno za iztochvane i manipulirane na chast ot informaciata.3. Ekipa, koito spria atakata 2011 beshe .... ima samo 2 zhivi ot nego!!!???

103

Анонимен

преди 5 години

"настоя тоя"Култово :D

102

П.Петров

преди 5 години

До Некой си 104Значи просто не са си плащали поддръжката и системата е оставена на самотек, докато не се е сринала напълно.Няма ли репликация на втори сроидж ?

101

Щерю

преди 5 години

Само Тита ще да има пръст в това: - Ще ти пръсна дисплея и панела, хард-диска, и Търговския регистър...

100

Анонимен

преди 5 години

До Некой си Държавата трябва направи поне 3-дейтъцентъра за себе си.. А не разни фирмички за големи комисионни поемат обслужването.

99

Некой си

преди 5 години

Не може от няколко изгорели диска да изчезне цялата информация. Лично съм конфигурирал сториджа на Агенцията в дейта центъра в Бизнес парк София, сториджа е Fujitsu Eternus DX 8700 S2, всичките дискове са в RAID5 масив, сториджът е с 6 контролера, връзката между контролерите и дисковите енкложъри е FC и е дублирана. При това RAID5 масива е не с 3 диска, а с 5. Томиславе, не ни говори неверни неща.

98

До 97

преди 5 години

Зависи в каква инфраструктура и какви данни обработват.В нормална инфраструктура на 5 години се прави писаното.Естесвтено, преди да се слагат в работни станции се прави пълно изтриване на дисковете, със специалните за това средства.Ако е за банки, национална сигурност, военни, може и по-често да се сменя всичко, даже сървъри, както е писал човек по-долу.

97

Анонимен

преди 5 години

Дончев съобщи, че за това се работи денонощно, като функционалностите се възстановяват поетапно. Институциите уверяват, че проблемът е технически и с данните няма как да се злоупотреби.Ех ... камък ми падна от сърцето.Щом Дончев е съобщил, че няма как да се злоупотреби значи е точно така!Слава богу.Аз пък си мислех, че точно с данните се злоупотребява и затова хакват сървъри. А то било за да им "изгорят" дисковете. Хакерите са ***, те не знаят, че с данните няма как да се злоупотреби.

96

Анонимен

преди 5 години

Как в филм където влиза един в офиса на някои в сградата им обикновено нощно време без да го забележе охраната и знаейки кои са кодовете копирва информацията им на свой диск след което слага техния диск,ако има време малко обгорен ,деформиран или ако има повече време да си поиграе с кабелите за връзка да ги оформи на къса деректна връзка на напреженията,тъй че да не се забележе и при включване да изгърми,ако не системата откъм запрограмираната част щото е предадена в база то технически изделието

95

Анонимен

преди 5 години

На 3г. се сменя целя сървър заедно с дисковете , на всяка банка или в критична инфраструктура .. Тези са Бесене..

94

Анонимен

преди 5 години

Ега си държавата заради 10-25 диска по 100-200долара спря цялата държава , Трябвало да е да има втори резервен сървър.. Архивирне на 3-ти сървър или в облак..

93

Анонимен

преди 5 години

То правителството от край време е на трупчета и на всеки 2-3 години пада! Вече е наложително да му се махнат трупчетата завинаги!

92

Анонимен

преди 5 години

"Освен това, на всеки 5 години работещите дискове на сървърите трябва да се свалят и да се ползват на работни станции, а на сървърите да се слагат нови дискове."Грешка... направо се шредират.

91

До 93

преди 5 години

Томислав Дончев, гениалния финансист?!?Този и-расна от учител по философия в гимназията, до длъжността, която е много странно, че заема.Твърди се че това е благодарение на дейността му като регионален директор на структурите на Сорос.След като там набира нужния опит, се оказа гениален управленец, гениален финансист и т.н. ...Странно е да очакваш нещо нормално и разумно по темата за информационната сигурност от него. Едва ли при Сорос са ги учили на това.

90

Анонимен

преди 5 години

Въъъ ... Ами да им взема една блу-рей записвачка и всеки ден, да правим бекъп на 3-4 диска, каот не знаят друг начин....

89

До 45

преди 5 години

Харддисковете работят безпроблемно ако са в необходимия температурен режим и в зададените параметри на натоварване.Освен това, на всеки 5 години работещите дискове на сървърите трябва да се свалят и да се ползват на работни станции, а на сървърите да се слагат нови дискове.Ако това се спазва - ниски температури в сървърното, чистене на въздушните филтри на сървърите и правилна работа на охлаждането им, плюс смяна на HDD на 5 години, би следвало да нямат проблеми с HDD.

88

Анонимен

преди 5 години

Томиславчо, ама като гръмнаха имаше ли огнени кълбета и пушек? А отломки от взривоете?Какви клоуни ни управляват, за какви *** ни смятат, ама то...щом те ни управляват, що ли да не ни мислят за такива.

87

Анонимен

преди 5 години

До опетковНе приятел, просто наемат некадърници, най-често техни хора. А сега, ще кажат, че този проект ще струва 100 000 000 лева и ще го дадът на "случайна" фирма, която случайно е ръоводена от братовчеда, зетя или нещот такова, на ръководителя на комисията, която трябва да реши това.

86

опетков

преди 5 години

Компетентността на "специалистите", бълвани от родното ни "вишу" образование непрекъснато пада и ще бъдем свидетели на постоянни сривове на различни системи и звена на държавата. Поради ниското заплащане и множеството калинки в държавните и общински администрации се е намърдал отпадъкът на ИТ бранша. Не ми се мисли какво ще стане ако и когато въведем така мечтаното електронно правителство.