187

Анонимен

преди 5 години

Като не могат да вдигат курса на лева ще ви вдигат застраховките, впрочем това е само началото на чичо сам му трябват много долари ама много.

186

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 192 Ами така си е това си е истината. От демокрацията насам се раздават шофьорски книжки на килограм. И останалото също си е верно.

185

Истината

преди 5 години

Доколкото разбрах, очаква се средния размер на цената на застраховката Гражданска отговорност да се изравни със средната цена на колите в България. За сравнение в Германия е около 100 пъти по-ниска.

184

некой

преди 5 години

На тоя дето не е пил кафе на заведение за 0,80 евро, ще ти кажа, че аз пих в РИМ, столицата на света. Нали си чувал за Рим? Та в Рим пих няколко пъти кафе в заведение, и не кафе, ами капучино с хубаво мляко и кафе Лаваца, на професионална машина, за точно 1 евро. В София освен в квартално капанче, няма къде да пиеш на тази цена. Над 2 милиона българи са в чужбина, така че не се изхвърляй.

183

При Борисов 5

преди 5 години

се очаква гражданската да доближи 650 лева. Останалите 400 000 хиляди българи в София ще я плащат с известно нежелание, но няма да протестират, защото Борисов няма алтернатива.

182

Държавата

преди 5 години

е най-лошият стопанин, ама герберастката държава. ЧЕЗ, Deutsche Bahn, все губещи държавни фирми

181

Анонимен

преди 5 години

И пак държавата е виновна! 1. Ако имаше система бонус-малус, финансовата тежест на присъдените обезщетения нямаше да се разпределя на всички (т.е. да се вдига шоково ГО) 2. Ако ДАИ не продаваше книжки на всеки безмозъчен и/или неграмотен, и КАТ наистина контролираше движението по пътищата, нямаше да има толкова катастрофи. 3. Ако Бибитко и ордата му не крадеше толкова от парите от еврофондовете, респ.обществените поръчки, щяхме да имаме по-читави пътища и съответно условия за шофиране.

180

Анонимен

преди 5 години

Вие, нормални ли сте, държавни ГО? Държавата е най-лошия стопанин, добре, че ги има частните фирми, иначе лошо

179

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен - ами факт, защото те от това се издържат от премиите, не печатат пари в мазето...

178

Анонимен

преди 5 години

До Мнение и как по - точно виждаш Държавата да носи отговорност за ТВОЯТА вина, че си претрепал някой или увредил чуждо имущество? защото ако не знаеш, точно това е съдържанието на тази застраховка....

177

Анонимен

преди 5 години

"Преди близо месец пък от Комисията за финансов надзор пуснаха доклад, според който за най-масовите превозни средства събраните премии за 2017 г. не са достатъчни да покрият разходите на компаниите за изплащане на обезщетенията."Застрахователна премия - сумата която се заплаща на застрахователя за да носи отговорност по договора.Демек таксата се вдига защото на застрахователя му трябват повече пари.

176

Анонимен

преди 5 години

мухобоико мухобоико време е хората да те изметът жалко подобие крадливо

175

Искахте

преди 5 години

пазарна икономика, на ви пазарна (мутро)номика

174

Мнение

преди 5 години

На застрахователите като не им отърва да се махат от пазара. Искаме държавна застраховка ГО!!!

173

Анонимен

преди 5 години

Нормално е да е за кола, защото кола по-лесно се проследява,идентифициа и открива. Можеш да запомниш номера на кола, цвета, марка, ще има щети по нея. А ако е шофьор, ходи доказвай, че той е карал а не някой друг, ако се покрие. Няма как да го идентифицираш, ако не ти даде личната си карта....

172

Анонимен

преди 5 години

Толкова е непоносим живота,че няма къде да паркираш и чакаш за маса по заведенията. Непоносим е за тоя дето не е учил език,математика или занаят. За другите е ОК. Толкова ниски цени и данъци няма другаде в Европа . Кафе на заведение за 0.80 евро никъде не съм пил.

171

Burzum

преди 5 години

Ами защото си комплексиран *** бе ,затова ще плащаш и за трите ЛУКСОЗНИ катафалки!

170

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 178.Същото е и с винетките. Аз имам две коли над 20 годишни с едната минавам годишно повечето по черен път около 1000 км. Другата за добро и лошо около 2500 км. До сега излиза, че карам и двете едновременно като си плащам и на двете ГО и винетки. Но няма да е за повече. Стига със скубането.

169

До 178

преди 5 години

Защото в България застраховката Гражданска отговорност е за колата, а не за шофьора. Ако застраховката стане за шофьора, ти ще пишеш, че трима души карате една луксозна кола и защо трябва да плащате три застраховки, когато колата е една.То истината е друга - имаш някаква кола на 35-40 години, вероятно Лада или Москвич, а може и Трабант и се репчиш колко си велик.

168

Анонимен

преди 5 години

В Германия средната цена на застраховката Гражданска отговорност (ГО) казват, че е около 400 евро, но каква е средната цена на автомобилите, които могат да понесат щетите? Ако средната им цена е 40000 евро, 400 евро са 1% от средната цена, но ако е 20000 евро са цели 2%. В България средната цена на колите е може би 2000 лева или най-много 4000 лева, а застраховка от 200 лева е 5% и 10% от средната цена на колите. За да е като в Германия, при 200 лева ГО, колите трябва да са по 10000-20000 лева.