10

До Анонимен

преди 5 години

Ами какво правиш на север, извън България? Върни се в България! Учудвам се,че толкова българи заминават извън страната, какво толкова търсят там? Няма да го намерят там. България е богатството. В нашия двор имаме вече 3 големи красиви сладки смокини,с големи плодове,и сега си похапвам поредната купа пресни сладки като мед смокини, и всеки път си суша смокини за зимата и си правя и сладко от смокини. ПП.аз също не съм богат, беден съм,но човек не трябва да е лаком. Залък хляб да има друго не е ну

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Веганите не са нормални хора. Не се притеснявай какво мислят те.

8

Анонимен

преди 5 години

Белия сок от смокинята може да се използва и за някои наранявания и др.

7

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЗащото смокинята не цъфти,като другите плодни дървета,самия плод на смокинята е и цвят.

6

Анонимен

преди 5 години

Има около 900 вида оси и всеки вид е отговорен за опрашването на 1 или 2 вида смокини.Въпреки че смокинята не може да се възпроизвежда без този смъртоносен цикъл, много вегани и вегетарианци отказват да консумират смокини.

5

Анонимен

преди 5 години

Когато женската оса се промъква през тесния отвор на смокинята, крилата й се откъсват, тя снася яйцата си и успешно опрашва плода.Загубила способността си да лети, осата умира в смокинята, където специални ензими я разграждат на протеин.Буквално смокинята смила мъртвото насекомо и го прави част от узрелия плод.

4

Анонимен

преди 5 години

Веганите и вегетарианците не трябва да консумират смокини защото вътре има починали оси който са се навряли вътре приживе и после не могат да излезнат и остават вътре.

3

аскет с каскет

преди 5 години

Най-обичам ферментирали смокини в следващата им , течната фаза . Ароматът е приказен , а ползите - безброй .

2

Анонимен

преди 5 години

Обичам смокини и сладко от смокини,имахме най-красивата и сладка смокиня,с големи плодове в двора си.Сега съм на север,извън България и тук продават само сушени,спаружени смокини,понякога и миришещи на мухъл и никакъв вкус.Аааааа!

1

мммм

преди 5 години

Вчера сложих 100 кила да ферментират :)