73

гост

преди 5 години

пийте домашна ракия и вино, може и пелин но условието е вие да си ги правите иначе тея млека са ментета

72

Анонимен

преди 5 години

А тая *** защо изобщо е поканена да ни обяснява колко било "вредно" това мляко? Въпросът е какво се продава в магазините и дали отговаря на качеството. Който не иска да не пие, да лока Кока-кола, много е полезна... А за "учените" и техните "изследвания", играхме тая приказка вече с яйцата, с маслото, та после смениха песента... И за децата е ясно, че т.н. им "изследвания" се спонсорират от фирми които си пласират конкурентна стока...

71

Анонимен

преди 5 години

Продължавайте да ядете краве мляко и да тъпчете вас и децата си с антибиотици и лекарства. Нашата страна е и винаги е била на едно от първите места по ракови заболявания, с тази разлика, че преди години не се говореше на тази тема. Тя беше табу. Това за бабите и дядовците, които уж били здрави е пълна глупост. Продължавайте да си вярвате и не забравяйте да следите за нови медикаменти на пазара, защото зимният сезон с настинки и вируси наближава!

70

Анонимен

преди 5 години

Млякото във всичките му форми предизвиква болките в ставите. това е доказан факт.Ако толкова ви се яде лактобацилус булгарикум, купувайте си пробиотик от аптеката. това е чист и качествен продукт.А иначе така нареченото кисело мляко половинаята е френско сухо мляко, с което там хранят телетата, сругатае половина е нишесте за сгъстяване.

69

До питанка

преди 5 години

Кучето ми яде кисело мляко от тази марка, всяка вечер по 2 лъжици, затова го купувам. Синия етикет. А доста от останалите кисели млека само ги помирисва и заминава... интересно, че не всички видове от същата марка яде, но синия етикет /4.5%/ не е имало случай да го остави.

68

Анонимен

преди 5 години

Събирайте се от няколко семейства,качвате се в коли и сами си поръчвайте какво искате и взимайте продукти директно от селата веднъж седмично,не се хранете с ***!Имате моб. телефони днес,просто се организирайте и поръчвайте в селата това,което ви е необходимо и си го платете,вземете.Така ще се храните с добра храна и хората от селата ще имат някакво препитание, особено пенсионерите с мизерните си заплати.

67

Анонимен

преди 5 години

Хора,купувайте си домашно мляко от селата и винаги се изварява,преди да се консумира,така се убиват бактериите и ще престои по-дълго време.Оставяйте го след това в хладилника,в стъкло(шише) или кермика.За предпочитане са млеката от дребен преживен *** - овце,кози и др.,като козето мляко е най-близко до човешкото и най-полезно.Може и краве да използвате,ако нямате проблеми с млякото.Най-полезно е домашното кисело мляко,заквасено по български,както и айряна от него.

66

Киро Кюмюря

преди 5 години

някога в ткзетата имаше по 500-1000 крави, и млечните продукти не стигаха, сега - кьорава крава няма, щандовете преливат от млечни продукти...хахах

65

Анонимен

преди 5 години

Не зная какво са яли бабите и дядовците ни, но аз от няколко години не консумирам мляко и не се разболявам от вирусни и бактериални инфекции, дори когато около мен има болни, да не говорим как изглеждам. Кравето мляко си е жива отрова

64

Анонимен

преди 5 години

ти кво си мислиш, че е ял дедо ти, дето е пасал козите с месеци по къра - мляко, лук, лебец и квот намери по поляните. По-рано, преди да се захванат със земеделие, северните народи основно са пили млеко от кобили. Толкова с измишльотината "млякото не е храна", също толкова вярна, колкото "животинската мазнина е вредна".

63

Никога

преди 5 години

през живота си не съм близвала мляко. Освен, като кърмаче. Отвращава ме вкуса, аромата му и въобще как изглежда. За каймак да не говорим. Не ми липсва, но и липсата му не мисля, че ми вреди.

62

kr

преди 5 години

кравите са толкова здрави, че ако хуманоидите не си бият задължителните ваксини за туберкулоза ще се разболееш 100%. Причината - млякото!!!Ако не вярвате направете тест с хора, които са здрави и никога не са си слагали ваксина. Нека 5 години пият мляко без да го варят. Знаете ли, че масово р'о'мите не си бият ваксина и боледуват от пасивна туберкулоза на лимфите. Освен това са генетично увредени и затова тежат 100 кг на 10 години.Вие и представа си нямате ДНК как се предпазва от мутации.

61

питанка

преди 5 години

Кой нормален купува Верея ?

60

Анонимен

преди 5 години

Ама кой разумен и осведомен човек все още консумира тия ***. Млякото си е храна, която не е полезна за човешкия организъм и няма нищо в нея, което човек да не може да си набави от други места, без негативните последици от консумацията на млечни продукти. Да не говорим, че млякото в съвременното "напреднало" общество е тотален ***. Мляко се консумира докато сучете, вие още ли сучите или си мислете, че сте телета? Те точно и индустрията ви има за такива де, затова така ви кове...

59

Гадна верея

преди 5 години

До Бирено мечеИмах същото преживяване с това "прясно мляко" , само , че беше на буци и в срок на годност .

58

Анонимен

преди 5 години

Не пием истинско мляко и не ядем истински млечни продукти,защото обирджийте на мандри ги преватизираха за 1лв.и техните синове и внуци станаха "производители" на сирене и кашкавал,но от палмово масло.Те не консумират собствената си продукция.Купуват си италиански и френски сирена.За народа палмово масло.

57

Мен

преди 5 години

През 30-те год идват чужди научни сътрудници да разберат в какво се крие дълголетието в България. По то време време сме имали най- много столетници в световен мащаб. Стигат до извода, че причината е киселото мляко. Сега от 10 год не спряха да пускат статии и предавания против млечните продукти.

56

Мен

преди 5 години

Като качество млякото добивано в България е едно от най-качествените. Млеката на запад са т.а.ш.а.к Млечните продукти както вношава диетоложката не са вредни а точно обратното (само прясното мляко трябва да се консумира в малки количества).

55

Анонимен

преди 5 години

По времето на соца имаше кашкавал Балкан. Преди соца. Имаше овче кисело мляко с каймак от частници професионалисти. Млекото се продаваше и в града. Професионалния фермер си гледаше кравата с внимание и обич.

54

Анонимен

преди 5 години

Баща ми работи за земеделски бос в Северна България и казва, че качествената пшеница е за износ само . Тук за нашите хлябове използват евтина фуражна. Та така е и с млякото и други неща също. Честита ви демокрация балъци :D