23

НяколкоЧовекаОт НИМХ

преди 5 години

се вихрят тук и се опитват да ни убедят, че са много полезни.Ще дам косвен пример с проф.Иван Канев, тормозен и прогонен от БАН, в странство станал международно научно светило.Той работи в единствената ДНК-лаборатория към Университета в Небраска (САЩ),която печели по 15 милиона долара средно на година и прави всяка година доказани научни открития.Знаете ли колко ДНК-лаборатории има в БАН? ТРИ. Какво печелят? НИЩО. Колко открития имат? НИКОЛКО. Но твърдят, че в университетите наука не се прави

22

Казах ли ви аз?

преди 5 години

Казах ли ви, че ако сега правителството отстъпи пред изнудванията им, тези ще продължат да искат още и още?Паралелно с това и други от БАН ще ревнат за извънредно, допълнително финансиране.Ще усукват по килифарски, опитвайки се да създадат у онези, които не са специалисти в съответната област, че са много полезни и че "откритията" им са от жизнено важно значение за България и за света.А как ви са тези техни велики постижения? НИКАКВИ !!!

21

Анонимен

преди 5 години

Ако бъдат прехвърлени към МОН, ще трябва да плащат наем на БАН за използваните сгради и терени, които са собственост на БАН. Малко като брекзита ще се получи ;)

20

Анонимен

преди 5 години

Да се приключва с това вече и без това не е никак вярна прогнозата с какъо останало всичко ще грее слънце и заваля няма да вали а то пък вали ами глуподъи

19

До 19

преди 5 години

То и много книги ги има онлайн със свободен достъп от различни места. Защо тогава писателите ги пишат тези книги, след като ги има онлайн на много места? Това е твоята логика. Още ли не си схванал?

18

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно всички видове и типове прогнози ги има онлайн, със свободен достъп, от различни институти и организации. Хайде стига с тия драми, и да спрат работа от НИМХ слънцето пак ще изгрее...

17

Маке

преди 5 години

Следете македонската прогноза за времето и учете македонски език.

16

Анонимен

преди 5 години

Добре не разбирам. Започва прогнозата за времето и се нуждае институцията от Х пари. Догодина от У , надали имат толкова извънредни разходи че да не успеят да вържат двата края.Как така още в средата на годината парите за заплати свършиха, взели от парите за консумативи ама и те свършиха и сега криза, това е трябвало да е обект на внимание още от предната година.

15

Samo minavam

преди 5 години

Следя един норвежки метереологичен сайт.Много са добри.

14

kkk

преди 5 години

има различни видове мет. прогнози - за летищата, за селското стопанство и тн. това където гледате някаква анорексична к.о.в.р.а да ЧЕТЕ нещо си и да показва с плавни движения - действително можете да си го гледате и от телефона . останалите видове - НЕ МОЖЕТЕ

13

+++

преди 5 години

Вижте сега, аз предлагам да спрем всички елетроцентрали, защото ток има в НЕТ-а, пардон в контакта. Електроцентралите не са ни нужни. Също така не разборам защо трябва да орем и сеем по нивите, когато хляб има в НЕТ-а, уф, в магазнина.Нивите не са ни нужни.Същото е и с този институт. Кой разбрал, разбрал, който не е разбрал, не може да му се помогне.

12

Анонимен

преди 5 години

В НЕТ-а прогнозите са чрез НИМХ към БАН. Ако си мислите, че ако се закрие този институт, ще има прогнози за България е НЕТ-а, то много се лъжете.

11

Анонимен

преди 5 години

После някоя смърфалетка ще прави стриптиз на матряла и ще им пее чалга песни поклащайки пищни баджаци от плазмения телевизор произведен от мръсните комунисти в Китай Китайците не дават на матряла банани и чалта и ги карат да произвеждат лаптопи, телевизори и смартфони.

10

Анонимен

преди 5 години

Всички прогнози за България се базират на данните на този институт. Само човек, който не разбира нищо, може да предлага да се махнат хората и да се работи само с автоматични станции.

9

Въпроси

преди 5 години

Зашо не събират информацията с автоматични станции (една такава станция струва по-малко от няколко месечни заплати на един служител оф НИМХ)? Нямате нужда от няколко стотин служителя, от няколко десетки сгради (с разходите за тях ток, вода, ремонти).Защо този хитър директор купува тези станции от неговата фирма? Защо трябва на въх Мусала да имате няколко екипа, а не една автоматична станция. Защо трябва да фунционира тази "най-старата" метереологична станция"?

8

Анонимен

преди 5 години

До ..гугъл не само безплатно ще дава, ами дори ще си плаща по няколко милиарда за това всяка година :)))

7

Щерю

преди 5 години

После - като станем сутрин ще гледаме небето - дали ще вали и ще наплюнчваме пръста -да видим откъде духа вятъра...

6

Анонимен

преди 5 години

До ..гугъл няма прогноза, не разсмивай с неграмотност

5

..

преди 5 години

После Гугъл ще ни го казва безплатно

4

Анонимен

преди 5 години

Извадете оперативната метеорология от НИМХ-БАН и ги оставете да правят само научна работа, те са научен институт все пак.