53

matao

преди 5 години

Не знам за бус лентите, но шофьорите на автобуси обикновено са в лява лента на светофара на Евлоги Георгиев с Драган Цанков и след преминаване на кръстовището минават през три ленти, за да стигнат вдясно до спирката и засичат автомобилите. Съгласна съм да глобяват шофьори на леки коли, движещи се в бус лентите, когато и тези от градския транспорт не навлизат в ленти за автомобили. Но и още нещо - със сега съществуващото разписание на автобусите, тези жълти ленти са пародия...

52

До Виена

преди 5 години

Викаш на място с почти два пъти по-малко коли на глава на населението и с 50-70% по-малко хора които ползват автомобил за да ходят на работа се справят със задръстванията.

51

Виена

преди 5 години

Движението на леките коли върху трамвайните релси, не на автобуси във Виена.

50

Виена

преди 5 години

Гледал съм във Виена как са организирали движението и си личи, че там са мислили преди да въведат нещо, докато в София си личи, как правят промени, за да стане по-зле. Между другото във Виена най-много ме впечатли как бяха организирали движението върху трамвайните релси, за да използват всяка възможност да намалят задръстванията.

49

USA до 6

преди 5 години

отворко, тук завоя на дясно е разрешен на червено след задължително спиране, липса на пешеходци и коли и липса на забрана(табела) за завой при червено!

48

Сп??нс

преди 5 години

Живея в един малък град 200-300 000 с кварталите, и миналата година в централната част пуснаха бус-лента, като сложиха камери , които автоматично правят снимки на нарушителите и "Честито!"- 150? - да видиш как една кола не минава.

47

Анонимен

преди 5 години

"от Ректората до Попа."Всъщност този "Поп" e Патриарх Евтимий, девили прозти

46

Анонимен

преди 5 години

До 38"ФАКТИТЕ СА: България - 8.3/100000 загинали при ПТП на брой жители САЩ - 10.6 Та прав е човекът, сравнявайки със САЩ. Е, да в същата класация Германия е с 4.3"ФАКТИТЕ СА: СТЪКМИСТИКА! Моля ви не вярвайте на такива неща и страшно си личи на купена книжка. Щом яросно защитата фалшиви глупости "някой е бил написал или някой бил казал" гаранция няма, че истинска щом се изкарват данни от САЩ. ФАКТИТЕ СА ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ С ОЧИТЕ И УСЕЩАТЕ!!!

45

дедовият ми

преди 5 години

700 метра бус лента- ама се прекъсва на 7 места- Славянска, Аксаков, Иван Вазов, Гурко,Паренсов, Венелин??????????

44

да знаете

преди 5 години

БУС лента не се прави само като надраскаш някъде със жълта боя,иска се и много мислене.........но повечето мислители не го могат!

43

Вангу

преди 5 години

Направете и тунела под Шипка и там няма жилищни сгради.Може да работите и нощем.така ще може да си ходим спокойно до паметника всеки ден.

42

аз

преди 5 години

До ФактБус лентите нямат за цел да намалят задръстването. Няма как да стане. Имат за цел в условията на задръстване, автобусите и тролейбусите (в които се возят толкова хора, колкото в 40-50 леки автомобила) да минават бързо, избягвайки задръстването!

41

аз

преди 5 години

До АнонименНай-вероятно става въпрос за ПРЕКЪСНАТА жълта линия - просто печатна грешка! В момента са НЕПРЕКЪСНАТИ

40

Rucifer

преди 5 години

Крусев, Крусев, къде е Червен бряг?

39

Do 31

преди 5 години

Голям мислител - прочети "НАРЕДБА РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г.". Да го прочете и всеки друг "разсъждаващ"...

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен34ФАКТИТЕ СА:България - 8.3/100000 загинали при ПТП на брой жителиСАЩ - 10.6Та прав е човекът, сравнявайки със САЩ.Е, да в същата класация Германия е с 4.3.

37

видял

преди 5 години

Направо "зелен" сигнал, на "дясно" червен сигнал. . , що е то ? /кръстовището на бул. Конст. Величков и бул. Възкресение в София./

36

Анонимен

преди 5 години

Според правилата за движение единична непрекъсната линия не се пресича, т.е. колите няма как да се "вливат" в бус лентата, за да направят десен завой. За да стане това, което Калинките на ГЕРБ предлагат, трябва коренно да се измени философията на Закона и да се започне с въвеждането на куп изключения от общите правила, което е безумие, но ГЕРБ толкова си могат.

35

Анонимен

преди 5 години

Обяснението в новината как можело да се прави десен завой от бус лента противоречи на закона, но за онези 80% използващи термини като "територията" и обясняващи колко били скарани шофьори ни с културата и т.н., противоречащата на закона трактовка на бус лентата за десен завой на колите, изглежда напълно нормална. Според закона има прекъсната и непрекъсната маркировка, като бус лентата е само с непрекъсната маркировка и в началото й се слага надписа BUS, както и след всяко кръстовище, а не в края

34

Анонимен

преди 5 години

До 33"Най-обичам разни заразени с нихилизъм като теб, акъл да раздават."Това ми е познато. Изкривяване на ФАКТИТЕ. Стой в паралелната вселена истината е друга. Нашите шофьори са скарани със законите и културата, но извън тази територия много странно как спазват всичко! Защо ли не ти вярвам?