16

цък юрдунъ на портре

преди 5 години

Защо Юрденкъ тека си е дигнала джино назгор и крестусълъ бутьовити че на оновъ место са се издуле две безсрамни джукида вее суджуко доде ние засихнъл оти ако неумери мездинътъ шъ земи да заиди е О-образната безсрамну устньоъ

15

Джедай Мастър

преди 5 години

"Снощи, при реконструкцията на тротоарите на ул. "Московска", беше открита късноатична гробница със стенописи."Това звучи като виц. Или тротоарите са под земята, или гробницата е над нивото на улицата?!

14

Анонимен

преди 5 години

К'ви ремонти бе госпожа??? Два месеца не можете да оправите 500 метра релсов път на бул. България. Резултатът го знаем - ремонти на ремонтите.

13

Гробокопач

преди 5 години

До До 5Грешиш, герберче. Големите "текстописци" са ги пращали на заточение, а такива, като тебе, троловете, винаги са били придворни шутове. Мавзолеите са за сенатори, претори, императори, патриции, каквато там, *** се сетиш. Иначе, ти се иска, да ме заточиш, но аз вече съмс е заточил, фанал съм шумата. Чакам 9-ти септември;)))

12

10

преди 5 години

Абе,стигате с тези гробници!Тя цяла България е вече една гробница!

11

Анонимен

преди 5 години

а картофка какво дири там ? там нема компире да се връща на село веднага

10

Анонимен

преди 5 години

И какво сега, изровиха на pимлянитe старите кeнeфи и мaзата и почнаха да се чудят как така 2000 години са издържали, а те каквото миналата година са построили вече се е разпаднало.

9

Анонимен

преди 5 години

А не, много и протрити дънките на Данчето.

8

До 5

преди 5 години

Там вкарваха такива ,,текстописци" като ,,Гробокопача и 4 гдето бяха недоволни от власта.Тогава нямаше право и една десета от долунаписаното да кажеш на глас.От Московска/ако оцелееш/ те пращаха в Белене,Пазарджик или Ловеч.А днес си е слободия,можеш да си попържаш когото си искаш-.Късметлии но не го осъзнават пъпчивите пубери.А и казарма не ги чака.Въобще ,пей сърце

7

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Истинското име на града е СРЕДЕЦ. За благозвучие, неговите граждани са се наричали Серди, вместо Средци... Името Средец по късно преминава в Сердица, както при думите среда сердце. Изписано на латиница Сердица става Serdica, а по-късно е побългарено на СердиКа. В латинския език, C пред е-звук или и-звук се чете не като к, ами като ц.

6

Гробокопач

преди 5 години

До АнонименСъоръженията на окупатора и поробителя, не може да са "национално богатство". за неолитните, халколитни, селищата от бронзовата и желязна епоха, преди елинизацията, можем да кажем, че това е истинското ни НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО. Но там, където е стъпнала елинизацията, трева не никне, а където пък е господствала след тов аи ромеизацията, всичко е една духовна пустиня!

5

Анонимен

преди 5 години

На улица Московска 5/вход от към Малко Търново/е най известната ,,гримьорна " на МВР и ДС по време на социализма.Що народ влизаше , там ,но излизащи не виждахме.Като деца гледахме от далеч как ги сваляха от камионетките или покрити каросерии на камиони.

4

Гробокопач

преди 5 години

Аз съм на мнение, че тая късноантична гробница със стенописите е предишният мавзолей на Бойко. Вижте там, сред стенописите, де е портретът му! Неслучайно е разкопана, тя. Там, на стеноописите, ще прочетете, че същият е бастисан от Българската Конница, освобождаваща територията от "Вечният Райх" на Рим;)))

3

Анонимен

преди 5 години

А голямото богатство на София-Античния Амфитеатър-що го покрихте с хотел и Банка ДСК,а Гербаджии?Щеще да носи милиони на София!

2

Анонимен

преди 5 години

На ул.Московска отдавна има злато- всички московски приятели,които живеят на нея са пълни с образци на този метал от времето на руските царе,че над 100 години го трупат!

1

Анонимен

преди 5 години

"Следващата година съм предвидила средства за реконструкция"И тази, като Бат Бойко Балкански, почна да раздава лични пари.