28

Анонимен

преди 5 години

Попитали радио "Ереван". - Кога Украйна ще си върне властта върху Крим? - отговор бил бърз и кратък: - Когато самата Украйна стане част от Русия .

27

Анонимен

преди 5 години

А иначе пищя БПЦ да бъде църква майка на македонската, този безскрупулен грък

26

Armagedon

преди 5 години

За религиите изобщо.Няма нищо по добро от съвместното им съществуване без антагонизъм или превъзходство,защото за според мен да си религиозен не означава да си радикален и агресивен а означава да си в душевно равновесие с Природата и Вселената, две сили на света дали живота.Затова се счита,че отнемайки живота на ближния си или не спазвайки природните и общочовешките закони е грях непростим. И има възмездие.Защото живота е ценност и ни е само един.Вселената,Природата и Живота са БОЖИ чудеса.

25

Мъдрец

преди 5 години

Всички гуми издишат - само руските - не! И що така?! Ами защото се возят на гъсенични вериги с тракове..

24

Питащият

преди 5 години

Е,кой поп е по-главен - Руският или византийският?

23

Верно бе!

преди 5 години

Вселената знае ли Въобще за поп Варто и неговите плонжове на Терена?!

22

Armagedon

преди 5 години

И трето. За вярата. В православните храмове имаме икони пред които се молим за здраве на нас и близките ни.И не напразно,защото някои от тях имат целебна сила за духовното и физическото ни здраве напук на медицината.Здрав дух в здраво тяло.Виж за архитектурата сме на последно място в сравнение архитектурата на мюсюлманите с техните джамии,на католиците с техните им катедрали и на юдеите в техния "блясък".Това е опростена представа за религиите и не е аналиоз или догма а още по-малко пропаганда.

21

Анонимен

преди 5 години

Украйна! *** то има ли още такава държава?

20

Анонимен

преди 5 години

Вселенският патриарх никога няма да признае украинската православна църква. Украйна никога няма да стане член на НАТО и ЕС. Дори асоцииран член на ЕС няма да стане.

19

Armagedon

преди 5 години

До Анонимен 1. За Православието,Вселената,Вярата.Първо относно Православието. Когато православен влиза в храм,той се прекръства прав,пали свещ и се моли прав а не като католиците клякайки пред мадоната и мюсюлманите в своите храмове падайки на колене или като евреите молейки се пред стената,прегъвайки се в кръста.Второ.За вселенството и космоса.Само и единствено на велик ден в храма на Православните става чудото на светлината дошла от космоса,( самозапалва се огънят) и се ртазнася по храмовете.

18

Анонимен

преди 5 години

"Вселенският патриарх Вартоломей потвърди в послание до украинския президент Петро Порошенко намерението да..."Въпрос към господин Петро Порошенко:Господин Порошенко, какво означава на дипломатически език когато някой каже "потвърждавам намерението си да..."? /жокер - баба, налъми/

17

Анонимен

преди 5 години

Педро се моли Богу горешо: - Господи, Господи, направи така че да върнем Крим!Чува се глас: - Крим вече го върнахте, сега остава да върнете и парите!

16

Анонимен

преди 5 години

Украинската православна църква е част от Руската Патриатшия ,а не от Вселенската ,както иска Вартоломей ,така е било винаги!Вартоломей е масон и иска разбиването на единството на Руската Православна Църква!Същият този Патриарх пък се противопоставя на МПЦ ,като я смята за част от Сръбската Патриаршия!

15

Анонимен

преди 5 години

В текста на посланието не е написано, че я признава, а че има намерение да я признае в бъдещето.

14

КГБ

преди 5 години

И аз да бях на мястото на украинците и аз щях да бягам далече от Московската патриаршия с техния патриарх кагебист. Само нашия президент обича да го приема и да го слушка.

13

Анонимен

преди 5 години

Вселенски патриарх.................като другия откачалник Папата.....................

12

Поросенко

преди 5 години

Какво общо има украинската държава с църквата? Поредната партенка от поросенко

11

Анонимен

преди 5 години

haha

10

Анонимен

преди 5 години

руските пожари в Елада си казаха думата, Византия много добре знае как да готури наблядовете!Бог да пази патриарх Вартоломей!

9

До 7

преди 5 години

Стига - че ми писнаха ушите от вашата Слава - постройте барем едно мостче в някое си хохолско селце - ама да не е като Керченското,щото ще ви трябват около 5872 години...