48

Анонимен

преди 5 години

Добре дошли братя украинци !Московската патриаршия не е църква а отдел на КГБ.

47

Обструкция

преди 5 години

Нищо конкретно във времето! Може би, когато Истанбул стане новият Константинопол, но освободен от Русия и с нов Вселенски патриарх "издигнат" от освободителите!? Тогава може и да има по-голяма "конкретика"!?

46

От горе коментари

преди 5 години

ПАк напомнят от ГОРЕ кирилицата е чисто БЪлгарска азбука.Кирил и Методий създават Диверсионната ГЛАГОЛИЦА..При ползването писарите и четците са имали проблеми със съзнанието.Заради проникващи *** през книгите арабската ,гръцката и други азбуки са били забранени северно от СТранджа планина.

45

Спомени

преди 5 години

ЗА съжаление си спомняме как диверсантите от Константинопол с а платили на Управляващи в Киев да ударят цар Петрова БЪлгария в гръб..Заради тази диверсия и проникнали бесове с украинската войска Дунавска БЪлгария южно от река Дунав е поробена.Вижте паметник на Майка БЪлгария в Киев до събора "Света софия" в краката и седят Кирил и Методий.Българската азбука и досега служи на Русия вкл Киевска отлично.

44

Анонимен

преди 5 години

Наистина е редно сега по тая логика да призная автокефалията на македонската от сръбската православна църква.Ама познайте дали ***, гърбонос, нагъл, мързелив грък ще го направи някога!

43

Анонимен

преди 5 години

Русия потвърди остров Крит Турски !

42

Анонимен

преди 5 години

Какви православни са укрпите от десния сектор, те са католици от Зарпадна Украйна.А президентът Порошенко ( с бащина фамилия ВАЛЦМАН) и премиерън ГРОЙСМАНСА ЕВРЕИ, т.е ицзповядват юдаизма

41

Анонимен

преди 5 години

Руската и българската православни църкви са превзети от доносници и офицери от КГБ и ДС. Така че нашият духовен баща в момента е Вселенският Патриарх.Добре дошли на братята украинци !!!

40

Анонимен

преди 5 години

Вселенският патриарх бе инициаторът на беззаконния събор на Крит, който насажда ереста на всички ереси - екуменизма (смесване на всички ереси в една всеерес).

39

Анонимен

преди 5 години

Покрай укропите в ЕС плъзнаха чеченските мафиоти. Те отиват и просто си взимат укропски паспорт. Никой не ги спира. Какво ли ще стане, когато Грция осъзнае, че Мати е запалено от чеченци!

38

З

преди 5 години

Този алкохолик какво иска да си гледа рошен

37

Анонимен

преди 5 години

Сега трябва да признае независима от Сърбия македонска патриаршия.

36

Анонимен

преди 5 години

Напротив !Далекоисточната православна московска църква на КГБ е в състава на Православната църква на Киевска Рус !

35

МНЕНИЕ

преди 5 години

Вертоломей е Турчин , Мюсюлманин . Не напразно БПЦ не иска да има нищо общо с този Клон на Православието . За тази Църква трябва да има схизма - те са клон на Аллах .

34

Шопо

преди 5 години

Каква православна църква !!! Украинците са евреи ...

33

Цигарения поп

преди 5 години

Не харесва това!:)

32

стефан

преди 5 години

ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕРА!

31

Аййде бееее?!

преди 5 години

Ми те бандерките са все гръко-католици - а в модерен вариант - ч-ифутче до ч-ифутчето - и кво се усукват около Православието?!

30

Анонимен

преди 5 години

Понеже по онез земи през тез дни се отбелязва 1300 год. от кръщението им в православие от княз Владимир,който се знае и кат цар за тях,както при нас княз Борис се знае цар за нас и по родови титли отпреди съответсващи отпреди на новите титли цар и княз са заслужени щот по принцип са кръщавани както с лични имена така и титулни,въобще са минали кръщение кат християни от преди много времена и за туй са истински с истинска права вяра само дет се установяват нови титулни изменения по времеви течения

29

Анонимен

преди 5 години

Украинската автофeкaлия е най-модерната фeкaлия - автоматична.