15

Анонимен

преди 5 години

За какво пищите за Илинденското въстание?По-голямата част от оръжието е дадено и финансирано от България. Не било бългрско въстание. Защо не изчакаха няколко месеца? Когато съобщават на Фердинанд за подготвяното въстание и искат и български войски да се включат, Фердинанд им предлага да изчакат няколко месеца, защото в момента българската армия се превъоръжава. Но те отказват да чакат. А оръжието е дадено главно от България.С некой друг ви е виновен.

14

Анонимен

преди 5 години

Миряни, мили и добродушни - Съберете пари инги оправете вие....

13

Анонимен

преди 5 години

200 000 е смешна сума.Един двустаен ако му се прави сериозен ремонт трябват 20-25 000.

12

ДА

преди 5 години

До Пиринска МакедонияПиринска Македония е Българска!!

11

Анонимен

преди 5 години

А кога мислите да довършите храма в южния парк? Или се чака и построеното да се разруши ?

10

Мен

преди 5 години

До 7:Отпускането и изразходването на средства по предназначение са различни работи. Мен лично ме е срам като минавам покрай гробищата поради 2 причини - това в което сме се превърнали и състоянието на парковете. Положението отдавна не е добро там. Дано ви видят коментара.

9

Мен

преди 5 години

Защото ако се крадеше щяха да наливат стотици милиони и да чакат връщанка. Живи и здрави да са.

8

Мен

преди 5 години

Столична община усвоява повече за една детска площадка и засаждането на две фиданки. Виждам и че ще се ремонтират няколко храма, а даже може и да останат пари...Личи си кои са приоритетите на общината. От бюджет 1.5 млрд , 200 бона си е пара :) Поне е видно, че от храмовете не се краде.

7

Анонимен

преди 5 години

Бих желал общината да отпусне пари и за Софийските гробища,там е отврат! За съжаление само старите софиянци май имат това желание! Останалите,включая Фандъкова нямат интерес! Тях ще погребват в провинцията и не ги е еня!

6

Комбинации

преди 5 години

Черквата е фабрика без комин и печатница за пари.

5

Анонимен

преди 5 години

Кога най-после ще се чуе, че поповете от Синода са се бръкнали и дали някой лев за ремонт или за строеж ???

4

симитли

преди 5 години

за априлското въстание се скъсаха да пишат вестниците и телевизиите да говорят , но за илинденското въстание дума не обелват , защото илинденското въстание не е българско въстание , а е македонско

3

vlady

преди 5 години

Дано по-скоро бъде завършено и осветено новото бюро жалби за да могат гражданите да подават жалби до архимандрит Исахак Похосян в комфортни условия и не само на големи празници.

2

Анонимен

преди 5 години

"Над 200 хиляди лв. ще бъдат отпуснати от Столичната община за строителство и строителство на храмове в столицата през тази година, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова"20 мил. за осветление то излиза че LED лампата че има 24 каратово покритие X 5 пъти.

1

Пиринска Македония

преди 5 години

Денеска е Свети Пророк Илия.На този ден , на 20 юли 1903 г., в Македония избухна Илинденското востание.25 000 македонски кумити се сражаваха срещу 400 000 турски аскер за свободата и за Автономия на Македония .Илинденското востание е най масовото вооружено востание *** Балканите.Во Крушево се обяви Македонска Република прва на Балканот,со прв Претседател Никола Карев.Честит Празник Илинден на сите Македонци и Македонки било каде и да са.