Никой не вие виновен че купувате ментета. Например аз всичко си произвеждам а съм на 62 години. Нима аз съм по здрав и по силен че да копам садя плевя поливам бера и да гледам животни от един 25 или 40 годишен. Не не съм но не ме мързи и не гледам на работата лекото и на баницата мекото а се трудя и не чакам да ме хранят магазинерите. Яжте химията и трайте.
"което често няма нищо общо със съдържанието му, изпълнено с консерванти и стабилизатори, но създава у купувача усещане за качество."Като западната продукция произведена за източноевропейския пазар.
"Според организацията най-честият тип измами са подвеждащи надписи, че предлаганият продукт е традиционен, натурален, фермерски или по домашна/бабина рецепта,"Или "Произведено в ЕС".
Преди седмица пълнозърнестия хляб който си купих се оказа боядисан бял. Не бяха омешали хубаво боята и стояха бели петна.
До КрайАми като е неразумно, защо търговците не фалират, защо не коригират неразумните цени, като са високи и никой няма да им купува и ще фалират, що така?
При хранителните стоки, трябва ли да има изобщо такива с ниско, средно и добро качество? Това да не са обувки или чанти или пък двигателно масло? Защо изобщо се правят компромиси и се играе със здравето на хората!
Правя хляб от жива закваска (квас) който съм си захванал от пълнозърнесто брашно. Издържа по 10тина дни и си е годен за ядене. Никога не мухлясва - сигурно щото е менте, затова.
Няма разумно обяснение защо:пълнозърнестия хляб е по-скъп от белия?кафявата нерафинирана захар е по скъпа от рафинираната?кафявия ориз е по-скъп от лющения?
Хлябът мухлясва защото има високо съдържание на вода, това го прави тежък и съответно по-евтин.
До GHTАз и закваската си правя сама.Наистина не мухлясва.Много хора могат да си позволят да се хранят по-здравословно.Въпрос на виждане по въпроса и (липса) на инициатива.
До АнонименЩо като правя хляб от наше си брашно, от нашето си жито, не мухлясва? Слагам само брашно, вода, сол, мая от кубче.
Купих един хляб и го забравих в шкафа за 2-3 дни защото спешно ми се наложи да замина по работа.Когато се върнах върху хляба отгоре се беше издула една огромна грозна розова гъба , точно отгоре на средата на хляба.Ама какво ядем ние ? Хляб от 200 грама брашно , и 300 грама набухватели , консерванти , и т.н.
Традиционно, домашно, по рецепта на баба... Измамните трикове при храните