69

привет от Германия

преди 5 години

До ТурчинаТурция и Османска Империя е едно и също! Ако не си съгласен с това, то тогава не трябва да виниш нито един жив турчин за османско робство!.............................................Не че ти се присмивам , но бих направил една корекция -Турците и по времето на Османската империя и сега са едни и същи като хора и ДНК показатели ! Но Османската империя и Турция не са едно и също ! През Османската империя законите са били други ,а сега при Турция законите са съвсем други !

68

Турчина

преди 5 години

До 69Трудно е на някои късогледи хора да обясниш някои неща, които се виждат с поглед в далечина, но все пак ще се опитам. Това че американските банки през 1944 се преименуваха на МВФ не означава, че извършваха нещо различно преди да се съберат под името МВФ. Турция и Османска Империя е едно и също! Ако не си съгласен с това, то тогава не трябва да виниш нито един жив турчин за османско робство!

67

привет от Германия

преди 5 години

Сега в обменните бюра човек трябва да плати 5,70 турски лири за едно евро...................................................Може би станах банален , но пак казвам на живеещите в турската *** -вземете в ръцете си лист и химикал , напишете днес колко е курса лира-евро , напишете също така цените на основните храни ! Не след дълго, а само след 1 седмица пак ще коментираме ! Нали знаете ,че аз рядко греша ! Ако грешах често сега нямаше да съм в Германия ,а щях да съм в Турция , Бг. или Русия

66

Анонимен

преди 5 години

До ТурчинаПрез 1854 Турция взема заем от МВФ точно след 100 години Аднан Мендерес връща заемите и гони МВФ.___________Пич не че ти се присмивам, ама 1854 година нито е имало Турция нито МВФ :)

65

Оф

преди 5 години

400 милиарда дълг в момента,резерв-80.Лихва 17.9 %.Сега за месец ще изпапат 3те милиарда от Европа за бежанците и... айкюто им ще продължи да се покачва ежедневно.

64

привет от Германия

преди 5 години

До ТурчинаАми точно така е ! Трябва да знаеш на кого да се молиш и кого да гониш ! Щом турците са изгонили МВФ значи нищо хубаво не ги чака ! Прости религиозни хора са и си внушават ,че като се наведат 5 пъти върху килимчето Аллах ще им помогне ,а не могат да осъзнаят ,че щом са стигнали до положение да просят пари от МВФ не трябва да се противопоставят ,а трябва да работят в синхрон с МВФ !

63

Султана

преди 5 години

Зетя ще оправи икономиката на Турция.Така каза дъщерята!Утре Унуката-министър на външните работи! Икономистите да го дуфат!

62

Анонимен

преди 5 години

Е той върна заема към МВФ, но реално взима заеми от другаде, които не връща, а те се трупат.То да не е само МВФ на този свят?Виж в ютуб има турски финансисти говорят по темата. Турция е много задлъжняла и много зле.

61

Турчина

преди 5 години

През 1854 Турция взема заем от МВФ точно след 100 години Аднан Мендерес връща заемите и гони МВФ. Не след дълго го сполетява преврат през 1960 го обесват, а 1961 пак Турция се дупи на МВФ и така до 2013. Ердоган връща заемите и гони МВФ през 2013 и същата година почват протестите в Гези за свляне на правителството. Изведнъж става диктатор.Следва опита за преврат и сега изкуствена икономическа дестабилизация на Турция. Гърция, която едвам плаща пенсии и заплати е с по-висок рейтинг от Турция???

60

!

преди 5 години

До 999Ма те мноооооого хитри бе, изнасят евтино и внасят скъпо. Най-великия разбирач на икономическите принципи е кандидат султана, да продължават по същия начин и скоро ще станат като Венецуела, и там има един такъв голям икономист.

59

Орфей

преди 5 години

До АнонименЕ да де, Ердоган взе властта преди десетина години, и хората обедняха 3 пъти. Явно ги кефи, нека да гласуват пак за него, само да не се оплакват после.

58

Орфей

преди 5 години

Религиозните хора са прости, а на прости хор не бива да им се дава власт. Турците много хубаво ще го запомнят това правило!

57

привет от Германия

преди 5 години

Аз казах ли ви бе ! Когато султана вземе едноличната власт , вие живеещите в турската *** си вземете един лист и един химикал и пишете всеки ден колко е инфлацията ! Палячовци , радват се ,че диктатор и ислямски фанатик като Ердоган взима пълната власт в Турция ! На това могат да се радват само враговете на турския народ , но в никакъв случай приятелите на турския народ !

56

Анонимен

преди 5 години

Заплатите и пенсиите бяха добри преди инфлацията.Все пак едно е да взимаш 2500 лв. заплата когато лирата е 1:1 с лева, а друго е да взимаш същата заплата, когато лирата вече е само 0,33 лв.Т. е. само за 10 години стандарта им падна 3 пъти.

55

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде "централните банки" са частни. Това важи за целият свят. И в Русия е частна.

54

Е

преди 5 години

Според последните икономически данни има само 5 държави с по-голяма инфлация и банкова лихва от Турция.Това са Аржентина,Венецуела,Бангладеш,Хаити и Суринам!Честито на печелившите!

53

Анонимен

преди 5 години

Скоро и Турция ще катастрофира здраво и ще се чудим вече да спираме пълчищата турци-бежанци, дето ще минават границата на път за родата в Германия.

52

Анонимен

преди 5 години

ДО 999 Е, ПОСМАЛИ МАН-ГО! ИМАМ ПРИЯТЕЛ ОТ СТУДЕНТСКИТЕ ГОДИНИ, КОЙТО ОТИДЕ В ТУРЦИЯ. ОТ ГОДИНИ Е НАЧАЛНИК НА СЛУЖБА ВЪВ ВиК В ГОЛЯМ ГРАД. ЗАПЛАТАТА МУ Е 4000 ЛИРИ.

51

Мустафа

преди 5 години

Сигурен съм,че Зетя е най-умния,достоен и образован икономист в цяла Турция!

50

ZULU

преди 5 години

До 999-Mnogo lokumi raztegas bre komsi v bg horata ne sa tolkova negramotni kakto si mislis.May sa ti podhirlili i na teb nakoy drug kokal za se fukas po bg forumite.Predi avtobusite baha pilni s pitnitsi pa se gonat muhite v ofiste na nasite avtogari v nay skoro vreme ste vi udari edna oste po yaka inflatsiya i togava ste yadete samo makaroni i spageti.