13

Чичо Тони

преди 5 години

До N7. Първо трябва да има къде да кацне хеликоптера (явно не познаваш маршрута). Второ, застраховката трябва да покрива цената за хеликоптера - плащаш и получаваш. Трето, ситуацията не е била животозастрашаваща. В случая имаме комбинация от глупост и безотговорност от страна на водача на групата, а за това също не се полага хеликоптер - по-скоро 10 тояги на голо.

12

всезнайко

преди 5 години

Ако си ходил натам, а се съмнявам да си бил по-далеч от хладилника и кварталното кафе, щеше да знаеш за какво иде реч. Има наклони по над 70 градуса и то не за по 15-20 метра, а по 180-200 метра. Спасителите никога не са се оплакали, а няма и да го чуеш. Защото са мъже с главно М. Доброволци, които отлично знаят че не трябва да очакват нищо и не го правят. Сами си плащат екипировката, сами рискуват живота си, за да спасяват пострадали. Безплатно. Застраховките ако ги има отиват в БЧК.

11

Хах

преди 5 години

Браво на за добре проведената акция,но 2600 метра е все пак , не 8600.

10

Анонимен

преди 5 години

Голяма истерия, голямо нещо! Чак да съжалиш, че си се обърнал към спасителите. Да се почувстваш виновен, че си ги потърсил.

9

Анонимен

преди 5 години

До 8Снежна буря ли е имало, виелица, с пориви на вятъра не знам си колко км/ч, или ураган, тайфун, лавина... Някои прекалено много драматизират, от мухата правят слон. Атмосферни условия, при които другите са се придвижили нормално, въпреки кг си, с къси панталонки... а други представят нещата сякаш са провели спасителна операция на Еверест.

8

За номер 2

преди 5 години

За атмосферни условия да си чувал? Май не си бил много на високо в планината...

7

Анонимен

преди 5 години

Айде, тия, дето са нацъкали минуси на пост 2, да обяснят с какво не са съгласни!Че в 21. век нямаме никаква техника за откриване на хора и пращаме пеша по 10-15 човека да издирват някого?И какво ви засягат килограмите на момчето? Като е едро няма да ходи на походи ли?

6

Турист

преди 5 години

А що се отнася до нашите спасителни служби, на един познат при подобен случай около Мусала, под Алеко му бяха казали, че ако няма в себе си 700 лв., няма смисъл да тръгват.Не вярвям да ме е излъгал. Пострадалия е нямал застраховка.

5

Турист

преди 5 години

Да споделя, че в събота спускахме от вр. Дамга към х. Скакавица през 7-те Рилски езера. Начи що народ видях по къси гащенца и тениски, без раница, без връхна дреха, без дори дъждабран. Час след като ги срещахме на езерата бяхме в хижата. Точно 10 мин след пристигането такъв дъжд се изля, че не ми се мисли какво е ставало горе по склоновете на езерата. Съвет: Дали е зима или лято, в планината винаги се ходи подготвен с екипировка като за късна есен. Все пак си над 2000+ метра надм.в.

4

Анонимен

преди 5 години

А защо неговите хора са го изоставили? Те нямат ли правилник на скаутите? Това е безумие!

3

маларт

преди 5 години

дебеланко, ама пак добре е, че не е като Лукаку, че щеше да е още по-сложно. има си застраховка и всичко си е наред. другият път ще е с хавайка и бермуди

2

Анонимен

преди 5 години

В белите страни пускат хеликоптер и за час- два е открит и закаран в болница. У нас 15 часови тежки операции.

1

Анонимен

преди 5 години

Нашите спасителни служби са супер. Браво!