Снимка: Facebook, Планинска спасителна служба - Дупница

Белгиецът, който пострада под Додов връх в Рила, е в добро състояние. Травмата му е лека и след кратка почивка отново ще може да ходи.

"Атмосферните условия в планината, когато намерихме момчето, бяха доста тежки – имаше мъгла, валеше дъжд и температурите бяха ниски”, коментира Кирил Чолаков, началник на Спасителната служба в Дупница пред Нова тв.

Още по темата

"Момчетата бяха с туристически обувки, но на мен ми се стори, че облеклото им не беше подходящо за изкачването на висока планина. Бяха по къси панталони, с къси ръкави, нямаха дебели дрехи, които да ги затоплят при температури от 3-4 градуса”, разказа един от спасителите, участвали в операцията по намирането на момчето в планината.

Както Dnes.bg съобщи в неделя Планинската спасителна служба се притече на помощ на белгийски туристи, оказали се в бедствена ситуация в Рила. Един от двамата получил контузия под Додов връх.

Последва тежка 15-часова спасителна операция, при която двамата младежи бяха свалени посред нощ от планината.

Момчетата били оставени от група скаути, които по-късно са се срещнали с пострадалия в София, където той е бил прегледан от лекари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase