Мазнините в хранатъа предизвикват таканаречената функционална инсулинова резистентност - затварят най - използвания път на усвояване на въглехидратите. За да компенсираорганизма увеличава производството на инсулин в резултат на увеличената кръвна захар. Повишения инсулин води до подтискане на лептиновата чувствителност и лептиновото производство и увеличаване на чувството на глад. Комбинацията мазнини - въглехидрати е известно, че води до дебелеене от поне 10 години.
В пържолата има до 15% протеини и до 35% мазнини(става дума като % от всичките калории). Така че, пак помисли дали е без мазнини ;)))
До ReptileСамо дето пържолата е протеин, дори и да е свинска и вратна, пак е протеин, а не мазнина ;). Пържени закуски, пици, пържени картофи, за такива храни става дума. А че манджа без мазно не става всеки знае.
***, върнете парите! Всеки знае, че пържола с картофи е по-вкусно само от картофи или само пържола!
Понякога ядем повече щото вкусната храна доставя удоволствие. А затлъстяването зависи почти изцяло от генетиката. Някой хора са предразположени да наддават лесно. Като прасенца. А има и хора който постоянно се тъпчат и то със най калоричните храни без изобщо да дебелеят.
Значи шоколад без захар или козунак без мазнина, какво да правим с мастноразтворимите витамини в сладките плодове? Поредната измишльотина! Все от нещо ще се мре.
Има лакомии, на които вечно не им достигат храни и напитки... Такива са от раждането до смъртта си....Вторият тип хора са волевите и разумните, които имат мярка за всяко нещо!
Ядеш и... дебелееш. Откриха на какво се дължи лакомията!