38

Анонимен

преди 5 години

terminal 2 grob zarobi bg dokrai i zavinagi bog da gi sydi

37

Анонимен

преди 5 години

"глупава идея.. кой и как точно ще установи дали едно жилище е обитавано или не?"Както го установяват и от Евростат. Като имаш 3 апартамента на твое име е ясно, че не живееш в трите едновременно. 2 от тях стоят заключени в някакви периоди от време, освен ако не плащаш на държавата данъци от наем за тях.

36

Анонимен

преди 5 години

Целта е жилищният фонд да остане в ръцете на шепа хора, знае се кои, защото виския данък ще принуди мнозина да продават. Абе да стане като на запад - яко бачкаторите под наем! Никаква собственост за простолюдието!

35

Анонимен

преди 5 години

Празните жилища до голяма степен се дължат точно на властта, която накара хората да избягат в чужбина!

34

Анонимен

преди 5 години

Зашо никой не се сети, че и сега само първото жилище е с намален данък, а следващите са с пълен данък? Някои предлагат точно това да станело, без да се усещат, че то вече е така. По-висок данък за празните жилища ще удари най-вече селата, където има много празни къщи и никой не иска и да живее там, но според ГЕРБ това било нелегално отдаване под наем. Другият вариант за празни жилища е когато някой от над двата милиона български граждани заминали за чужбина, които са наистина празни.

33

Анонимен

преди 5 години

Аз моя го давам под наем в AirBNB така че не седи празен!

32

jjj

преди 5 години

Не само това, ами изобщо е необходимо високи данъци за собствените жилища, защото в момента е пълно с народ с наследвени жилища (които не работят и си кретат от наемчета, че и данъци не плащат), пълно е с хора, които живеят в наследствени жилища (или купени от продажба на наследствени такива или обезщетени), но с ниски доходи в кооперации и квартали, в които те не са на същото финансово положение като съседите си и създават дребни бедняшки битови проблеми.

31

Анонимен

преди 5 години

Много ме кефи как четете заглавието "вдигат данъците" и не разсъждавате какъв е смисъла...Идеята като цяло е добра, но мен естествено ме притеснява изпълнението. На практика повече от половината наеми в страната са в сивия сектор, а от това гумим всички. Целта на високия данък е да ги изкара на светло. Има много имоти с проблеми в собствеността (едни роднини не могат да се разберат и си стоят така...). Как обаче ще се доказва, че един имот е необитаем ? Външния вид не е критерии.

30

Анонимен

преди 5 години

И аз ако не искам да го изкарам под наем, а искам да стои празен какво правим?Като искаш да стои празен и не ти е основно жилище, ще си плащаш няколко хилядарки данък всяка година и после си помисли пак дали да притежаваш празни жилища, които са ти само разход, дали да печелиш от тях, като ги пуснеш на пазара или да ги продадеш, за да могат да живеят в тях хора, които наистина имат нужда от жилище. Иначе с празни жилища само създавате изкуствено недостиг на жилища на пазара и завишени цени.

29

комуняги-убийци!!!

преди 5 години

До АнонименВсичко ни обраха и всичко ще ни вземат!!!!!!!НЕОКОМУНИСТИ

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 17Изобщо не е трудно общините да ги проверят!Ама изобщо!

27

bobi

преди 5 години

глупава идея.. кой и как точно ще установи дали едно жилище е обитавано или не? Собствениците сами си решават какво да правят с имотите си.. Тая зам-министърка на МРРБ /каквото и да е това/ явно се чуди как да си оправдае заплатата..

26

анонимен

преди 5 години

Алоу трибуквените подг-ъзници, я кажете как господарите ви взеха минералния извор във Варна, без конкурс за да си отполяват безплатно новия затворен комплекс на бившето ВАМО и защо не плащат концесия?П.С. Да триете и да не триете скоро ще ги питаме публично в парламента. Ако изтриете значи сте съучастници в прикриване на престъпления с цел лична облага, ако ви разбират главичките.

25

комуняги-убийци!!!

преди 5 години

До ЧЕРВЕНИ ***!Насилствено ни иззехте земите и инвентара!Сега ги облагате с данък за това, че ги притежаваме докато ги отчуждите!

24

Анонимен

преди 5 години

България и легален пазар. Смехории. Глупости на търкаляте. Първо нека тези, които имат наематели да сключват официални договори и да плащат данъци.

23

zeus

преди 5 години

Оставете данъците, като видите цените на техническите паспорти на сградете, които ще ни задължат да правим, ще получите инфаркт. От ГЕРБ само грабежи, ама уфсити блeят доволно и пак ще гласуват за Баце...

22

Анонимен

преди 5 години

Трябва да има прогресивен данък върху имоти на семейство. Само така ще се спре порочната практика 90% от жилищата да са собственост на 10% богаташи, които ги отдават под наем на нереално високи цени.

21

Имотен

преди 5 години

Как ще решите кое е първо и кое е второ жилище на живеещите в чужбина. Ако РБ иска да има социален жилищен фонд да започва да строи. Китайците строят 8 етажен блок със соц размери за 2 седмици. Можете да задоволите нуждите на всеки милениалист, живееш с родителите си и неспособен да изкара достатъчно за пазарен наем. Сущо да не забравяме, че вРБ, не се говори за сектора на недвижимите имоти а за мафията на недвижимите имоти.

20

Анонимен

преди 5 години

Обраха цялата индустрия, обраха пенсионният фонд, здравната каса и земята на българина. Единственото което остана на средният българин са имотите. Сега и тях ще ни ги вземат.

19

Анонимен

преди 5 години

"Празните жилища да се облагат с по-висок данък и по този начин да бъдат накарани собствениците им да ги изкарат на легалния пазар за даване под наем."... И аз ако не искам да го изкарам под наем, а искам да стои празен какво правим? Нали частната собственост е неприкосновена, как така държавата ще се разпорежда с имота ми? Защо празно жилище което не генерира *** ще плаща по висок данък от това в което живеят 10 човека?