18

Анонимен

преди 5 години

Ако приемат и стриктно прилагат този закон, медиите ще имат огромен проблем с кадрите! Толкова неграмотници се правят на журналисти, че ако ги глобяват за всяка грешка, ще погинат от глад!

17

Анонимен

преди 5 години

Че ние ако не можем да си изпсуваме звучно на български език и ни слагат звездички,за какво ни е?Ако няма аналог,ще измислите и въведете български аналог на чуждиците.Това ли е най-важния проблем в държавата?

16

Име

преди 5 години

българскят език е свещен! и само идиоmи могат да заменят думите му с гейски звездички.

15

Анонимен

преди 5 години

"Той засяга употребата на българския книжовен език в публичната сфера.А, в българския книжовен език нима няма думичка "обществена" (сфера)?Трябва ли този обединен патриот Красимир Богданов "публично" на изважда на показ, пардон, да "демонстрира" своята полуграмотност, говорейки за "брандове и търговки марки", "руски шрифт" (?!) и пр. нелепости?

14

Го4о

преди 5 години

Първо трябва да вкараме в училище всички говорещи на "ромски език"! След което да се убедим, че такъв език няма, а това е *** език с няколко разновидности.

13

Анонимен

преди 5 години

Леле мале. Депутати да говорят за български език. Не сме били използвали българска кирилица, ами руска. Тия са за психиатрията.

12

Браво

преди 5 години

Браво за закона! Във Франция имат цяла академия само относно това!!!

11

Ееех, Българийо мила

преди 5 години

Поговорете с литературните редактори на списанията, издавани от всеки един институт на БАН. Да ви кажат каква е степента на неграмотност на "учЕните", включително и на тези, които разработват проблеми на културата и историята на българите.Това е резултатът от 45 г. прием по параграфи с предимство в нашите ВУЗ-ове. После съдбата и на науката, и на образованието мина в ръцете на същите тези привилегировани чеда на каскетите и гумените *** на бос крак. Със зъби и нокти пазят тези свои позиции.

10

Анонимен

преди 5 години

"Това не засяга брандове и търговски марки"Мили журналисти, чуждицата "бранд" означава търговска марка като слагането им в едно изречение със съюз и е най-малкото смешно. При условие, че това е посочено в тема за бъдещето на езиковата ни кутура, работата отива на пълен фарс.

9

кж

преди 5 години

Разковничето е в думата "книжовен". Трябва нашенците да четат. Разбира се, не само родна литератуа, а и преведени от майстори на словото чужди произведения. В детството се залага лигвистичната матрица. Ако на майчиния си език имаш къса езикова линия, на никой друг език не би могъл да се изразяваш пълноценно. Пример за това е дългогодишния кмет на Кърджали Хасан Азис. Въпреки образовението и политическия му опит, детството в село, където се говори турски диалект личи.

8

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 3: То по написаното вече си личи, че си пълен ***!

7

сс

преди 5 години

не знам как в някоя администрация ще си кръщават файловете на кирилица като трябва да са с латински букви просто програмите не го позволяват.... как ще го оправят незнам

6

Анонимен

преди 5 години

3 Много си забавен!! Щом не ти пука, защо пишеш на кирилица?

5

Анонимен

преди 5 години

Още наши хора на хранилката. Още една държавна агенция ще може да ни рекетира и извива ръцете както си поиска. Обединени патриоти... вии сте идииоти!

4

Патриот

преди 5 години

Браво. Видя ли мнение на шльокавица директно натискам червеното квадратче и продължавам напред без даже и да го чета.

3

Анонимен

преди 5 години

Хич не ми пука. Ще им пращам снимки на оная си работа, с надпис "Мноууу поздрави уа, ва6та кожа !" по пощенски гълъби, па да правят каквото си искат :)

2

Анонимен

преди 5 години

Шльокавицата е поредният изкуствено измислен проблем, който трябва да приглуши налагането на лимити за лъчеление и резила Пелов.

1

Анонимен

преди 5 години

"Той засяга употребата на българския книжовен език в публичната сфера."В администрацията, да. Но да извън нея е право на четящите, да преценят, дали искат да четат написаното, а не на некакви дебели джуджета, да си налагат маниите за величие ...!