138

E

преди 5 години

Те за това София е 5 пъти по-голяма отпреди 20 години.Но колелото се върти...

137

До 146

преди 5 години

Файдата е,че няма шумни съседи,с които да се съобразяваш,нито пък ще им слушаш виковете и тропанията.Живея в голяма къща 140 кв.м., а не в маломерен апартамент,имам си двор с ливада,барбекю,люлки за децата,няма вечер шум,престъпността е ниска почти нулева.Догодина мисля и басейн да си купя.

136

СТРЪНДЖАТА

преди 5 години

...нормално.... като цел премиер се мисли за кмет на стлицата.... :((((

135

Селянин

преди 5 години

*** гражданчета. Само взимате от нас. Неблагодарни душмани.

134

Стига битовизми

преди 5 години

премиерът ще открива чужд газопровод. Покажете малко уважение, човекът се бъхти за вас, вие само го заливате с посредствените си проблеми.

133

Анонимен

преди 5 години

На 26 години съм. Живея на село в провинцията, тоалетната ми е вън, за бяната няма да говоря топлим вода за да се изкъпем... Омръзна ми от селски начин на живот! Всичко бих дал и аз да живея в София..

132

Анонимен

преди 5 години

във вибокса има един хубав коментар на покойния тодор колев "Тодор Колев - За Културата ?!?!?!!!!!!!" там всичко е събрано в няколко изречения как всичко се сгромоляса от възпитание, ценности, идеали.Самият той се е възмутил от себе си в какво е участвал .В на четири очи когато беше по НОВА като гост пак беше казал една друга алегория '' Ние живеехме в една подредена лудница ,но решиха собствениците да пуснат пациентите без да има лечение ,прегледи и така 25 години сме на това де.редже"

131

Анонимен

преди 5 години

В цял свят индустриализацията изяде селото. В България този процес закъсня и се случи след 1954 година. Въпреки това, селото в България го имаше до 1989 година. когато СДС унищожи селското стопанство на България. Резултатът от погрома извършен от демократите е това - обезлюденото българско село.

130

До 142

преди 5 години

Първо написа голям град, после областен център, после какво ще напишеш? Разбира се, че София е критерият за голям град в България. Спорно е дали Варна и Пловдив са големи градове, но нека и те да са от големите. Като си всеки ден в задръстването за влизане в големия град, каква ти е ползата, че си избягал на село?

129

Безпартиен

преди 5 години

Селата се унищожиха рекордно бързо през 50-те години.Вкарвайки ги насилствено в ТКЗС-та, при наличието на собствени кооперации им взимат земята. На баба ми са и плащали за един трудов ден 32 стотинки.... Толкова е било. Е как да останат на село. С дядо ми са дошли с 2 торби в града. Дядо ми е станал военен за да издържа семейство, баба ми в шивачки завод. Докато Полша и Унгария не са посмяли да пипнат земята на хората, и резултата е налице. Полша храни цяла Европа благодарение на това.

128

до 140

преди 5 години

Кое е логично и кое не,е въпрос на светогледът на дадения човек.Аз съм млад мъж с висше и езикова гимназия,но живея "на село".Очевидно съм отказал да се "развивам"!

127

До 138-Анонимен

преди 5 години

Тиквата ли ти е виновен че селата обезлюдяват повече от 35 години бе мушморок невръстен.Ти къде живееш и от кога??? Бригадирът с каскета и забрадените бабички с мотиките остаряха,измряха и това беше краят на ,,онова село".А иначе това е проблем в цяла Европа.Процента на млади хора в селското стопанство е много малък.

126

До 141

преди 5 години

И защо София да е критерий?Там живеят само 18 процента от населението.Селата в близост до областните градове са идеални за живеене.

125

До 136

преди 5 години

Аз имам вила на шест километра след Околовръстното на София и ми трябват между 30 минути и един час, за да стигна от Центъра на София до вилата. Пазарджик не е критерий.

124

Не е много трудно

преди 5 години

Логично е хората, които имат поне средно образование и професия да не остават там, където за тях няма работа.Но не е логично да се дават помощи на необразовани хора без професия, които са придошли в големите градове и създават там гета чрез незаконни постройки, вместо чрез малки промени в закона да ги отпратят, а после да инкриминират безделието им и така да ги принудят да се занимават със земеделие и животновъдство. А това се практикува на село!

123

следващата стъпка

преди 5 години

Градове призраци.

122

Анонимен

преди 5 години

Приоритет на Тиквата е да оправи Западните Балкани ,какви села ,какви пет лева -за неговите политически висоти -това са дребнави неща !!

121

Анонимен

преди 5 години

До МариоСмешко-говоря ти за село с население от 2500 човека.Какво е чудно да има много хранителни магазини,аптеки и други магазини?

120

Анонимен

преди 5 години

До До 132Хахаха.Кое е това село на един час път с автомобил от голям град?Дори и на половин час.Повечето села са в радиус от 10-15 км от градовете.В града стигаш много по-бързо,отколкото в софийският трафик.Аз живея в село до Пазарджик и работя в центъра на града.Стигам до работа за 10 минути.Не до града,а до работата ми.

119

Марио

преди 5 години

Аз също живея на село, и при демокрацията имаме 7 аптеки, 5 детски градини, автокъща, 3 хипермаркета, болница, зъболекарска клиника, мол, две училища, 14 ресторанта, 17 кафета, казино, бинго зала, 4 бензиностанции и театър. Не бива от 500 села да се прави заключение за всички села.