17

Анонимен

преди 5 години

Време е за натурални сокове от череши, в които няма никакви череши...

16

Анонимен

преди 5 години

До 9 Държавата охранява мутрите, които купуват по 50 ст. кг и не позволява на производителя да изнесе продукцията на пазара сам под предлог - да няма кражби. Абсурдна ситуация.

15

Пипи

преди 5 години

До АнонименДържавата отговаря като охранява мутрите, които изкупувят за 50 стотинки кг.

14

бля бляяяяяя

преди 5 години

Разтурихте ТКЗСтата, сега обединявайте се, правете кооперативи!Печалбата на производителя отива при прекупвачите и търговците на дребно!

13

Анонимен

преди 5 години

До ЦецоАдаш....... това е свободен пазар, ако производителя не иска да продава на 60-70 ст нека отвори сергия на пазара и да продава на 5 лв. Всички земрделски производители се оплакват от ниски изкупни цени и никой не прави нищо за да се подобри положението! На българина все още не му е ясно че сделката е завършена когато клиента си получи съоката а ородавача патите... ако производителя не може да стигне до крайния клиент ще трябва да дели печалбата с посредника - толкова е просто!

12

Анонимен

преди 5 години

Всяко лице или организация се бори за справедливост,но я разбира единствено и само пречупена през призмата на собствените си интереси,вседствие на което човечеството се дави в океан от тотална несправедливост. Ето защо фашизма комунизма или капитализма могат да бъдат до толкова справедливи или не справедливи,доколкото са по близо или по далеч от универсалната справедливост. А за да се наожи справедливост е нужна някакъв вид авторитарна власт, демокрацията е едно недоносче.

11

Анонимен

преди 5 години

в България много недоволни бре , държавата не помагала , камунизмо-цоцализма е финито дрогари , ясно ли е ?

10

Цецо

преди 5 години

Държавата събира данъци от бизнеса, затова е длъжна да го подпомага, а не да стои настрана. Тази комисия за какво е създадена, само да се почесват ли? Този "експерт" открито абдикира от задълженията си, абсурдно звучи в една правова държава хората да изземват държавни функции!!! Чак пък сме били свикнали някой друг да се грижи за нас... пълен т*ъпак!!!

9

До 4

преди 5 години

И кой е забранил на черешопроизводителите да си продават продукцията по сергиите по пазарите? Пишете някакви абсурдно-наивни простотии.

8

Анонимен

преди 5 години

На морето-Лозенец-са по 7 лв на една от сергиите.

7

Анонимен

преди 5 години

"Изнасят за експорт"?ахахахаха Неграмотници.

6

Анонимен

преди 5 години

Днешните икономисти не са чували за Балон на бавния растеж и не знаят къде се зaтри средната каса, иначе наливат щедро субсидии от парите на данъкоплатеца за да изсипват после черешите по земята. Защо просто не раздават черешите те са платени със субсидии, а отричат комунизъма и ние да си подпалим парите за да не получават субсидии черешарите.

5

Анонимен

преди 5 години

Свободен пазар!

4

Анонимен

преди 5 години

Защо производителя не може да си наеме сергия на пазар и да продава черешите си на 1.50, докато прекупвачите ги продават на 4 лева? Държавата трябва да осигури охрана на такива хора, за да ги спаси от линч от прекупвачите, които продават на пазара.

3

Анонимен

преди 5 години

Нещо за изкупвачите-мутри да кажете? Които изкупуват продукцията за жълти стотинки, а после здраво надуват цените.Не е толкова проблемът в производителите, колкото в липсата на пазарна среда (нормални борси, където да се изкупува продукцията) и правила, които да се спазват

2

Анонимен

преди 5 години

За сметка на това на пазара черешите са по 3.50 лв/кг средно...

1

Анонимен

преди 5 години

на тези цени, обикновения човек /без роднини на село/ дори не може да си позволи три дни да си купува ей така - за десерт вечер...