37

не е така

преди 5 години

По закон нищо, което човек пъха в устата си НЕ може да бъде от рециклиран материал.След рециклиране, хартията става само за зле изглеждащи книги, долнопробна тоалетна хартия или опаковъчен картон.

36

Анонимен

преди 5 години

Е, няма да поскъпнат много, що вдигате врява?А и сериозното кафене никога не сервира кафе в пластмасова чашка.Това са смехории.

35

Анонимен

преди 5 години

Хартиени прибори и чашки може да се направят от рециклирана хартия така че не е необходимо да се унищожават нови дървета. Но пък трябва освен всичко това да се забранят и пластмасови шишета за вода и сокове и газирани напитки. Защо не говорят за тях.

34

Анонимен

преди 5 години

Ние сме говведа - у нас пушенето в заведенията е масово, а за пластмасите ще говорим ...?!

33

Анонимен

преди 5 години

Дори и пластмасовите бутилки за многократна употреба отделят отрови за другите да не говорим аз съм за връщането на стъклото както беше преди и всеки да си носи торбичка от плат като пазари в магазина

32

Анонимен

преди 5 години

Да живее хартиятааа, никаква пластмаса- също така всичко, което може да се рециклира!Обичам живата ни планета Земя много, и животните също :))))))))------------------------Т.е. ще унищожиш живо дърво защото го обичаш и ще си направиш хартиени тарелки и чашки. Да ама те за да не пропускат са двукомпонентни с пластмасов филм и още по-трудно се разлагат.Логика?

31

до К

преди 5 години

Все още нищо не се е променило, химикалите използвани за миене нанасят повече вреда. Правилното е да се събира разделно и рециклира, ама няма кой. Виждаш 3 контейнера цветни, минава един камион и изсипва всичко в него.

30

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

биоразградими полимери.Струва ми се, че това би било най-удачниият вариант.

29

Анонимен

преди 5 години

От години пазарува с торби от плат. В багажника на колата ми има винаги поне 5 - 6 такива торби. Отказвам по магазините, аптеките и т.н. всякакви найлонови торбички., които ми ги дават ... безплатно?!!!Няма да имам проблем и с махането на пластмасовите чаши и други прибори.Трябва да пазим природата, защото по-рано или по-късно тя ще ни отмъсти за безобразията.Държавата и общините трябва да поощрят чрез данъците гражданите, които изхвърлят разделно *** си.

28

Анонимен

преди 5 години

спасението се нарича КОНОП!

27

П.Петров

преди 5 години

Освен пластмасите има дърво, хартия, биоразградими полимери.

26

Анонимен

преди 5 години

Щом като спред вас чашите за кафе са от картон, изяще ги и усетете вкуса на "картона".

25

Бай Колю

преди 5 години

Напредваме комай към миналото, когато киселото мляко беше в бурканчета с алуминиева капачка и си ги връщахма за повторно използване. Както и бирени и лимонадени бутилки и пр. А нектарите бяха и те в бирени бутилки. И всички храни, даже месото и сиренето, ни ги продаваха в промазана хартия. Беше си ок..

24

Редактора

преди 5 години

Предлагам този сайт от утре да го печатаме на картия, че да сме по-еко. Ако може на тоалетна хартия, че по лесно се рециклира.

23

Dddddd

преди 5 години

Да живее хартиятааа, никаква пластмаса- също така всичко, което може да се рециклира!Обичам живата ни планета Земя много, и животните също :))))))))

22

БС

преди 5 години

Голяма работа като поскъпнат пласмасите. Те са много вредни и трябва да се забранят.

21

Анонимен

преди 5 години

"Ми не е хартия, картон е."Някой провинциалисти тук явно не правят разлика между картон и полистирен.

20

Анонимен

преди 5 години

Не ме интересува дълбоката провинция.

19

сс

преди 5 години

ами вибраторите от какво ще ги правите? Б А си ЕС бетер СССР всеки ден все нещо ограничават все глоби налагат все такси измислят то не бяха за коли за тирове за пластмаси за крави,( горката ще я колят) такса въздух въглеродни емисии а уж беше демокрация назапад, пълна диктатура по добре беше през комунизъма....

18

Нане и Вуте

преди 5 години

Ние кафе не пием, само ракийка в стъклени чаши.