35

без таван за всички

преди 5 години

Кой умник измисли да дели пенсионерите на преди и сега. Комисията за защита от дискриминация да възстанови справедливостта час по-скоро. Нарушава се основния закон на България Конституцията, където е записано, че всички български граждани са равни пред законите на България. Абсурдно е да се допусне, че за едни българи ще има таван на пенсиите, а за други не. Няма как да се допусне това, че пенсионерите, които от години наред са били лишавани от дължимата им пенсия заради изкуствено поставения таван, ще продължават да дотират държавата, а тези пенсионирани само един ден по-късно, в началото н

34

Анонимен

преди 5 години

Преди 20 години същите експерти, които правеха реформата на Костов и приятели, казваха, че след 20 години пенсионните фондове ще се пукат по шевовете. Особено частните пенсионни фондове ще инвестират в акции и ще правят пенсионерите страшно богати.

33

Анонимен

преди 5 години

До пенсионерИнтересно колега,защо да е източване на НОИ ? Истинското източване е това,че от НОИ се плащат социални помощи и добавки,на безработни,инвалиди и каквито искаш още.Хайде не източване,но жесток удар по пенсионната осигурителна система е невнасяне на осигуровки в пълен размер от работодателите!Ей тия две неща ако се оправят,наистина пенсионерите биха се чувствали много,много по-добре!

32

В БЪЛГАРИЯ

преди 5 години

има 2 свещенни крави - ТУРИЗМА и ХАЗАРТА. За всички ДДС =20% а тях 7%. ЗАЩО? Ами много просто - тези отрасли са в ръцете на МАФИЯТА ЧЕРЕПА и ПЕЕВСКИ държат ХАЗАРТА. ЧЕРЕПА с 2-те лотарии, ДЕБЕЛИЯ с РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО. ЗА хотелите по морето - БАНДИТИ от СИК, ВИС, и техни авери от властта. Всички съдии имат ХОТЕЛЧЕТА по морето. А вие питате защо няма пари за пенсии. Ами никой не си търси парите. Контрабандата е ТОТАЛНА. Уж уволняват цели КППта, а пазарите са пълни с нелегална стока

31

Анонимен

преди 5 години

Кольо Паръмов и други като него не слизащи от екраните икономически експерти,да вземат да предложат нещо конкретно !

30

Анонимен

преди 5 години

А какво да кажем за ДОД 10% зе всички-и за 100 лв и за 100000? Така ли е в САЩ ?!А какво да кажем,че за хазарта няма ддс,а за аналгина има...абе много трески за дялане,на най добре да облечем тениска с рекламен надпис за хазарта и да ритаме мачле.

29

Дедо прав си

преди 5 години

за тавана - чиста дискриминация ,но криенето на осигуровки и пари под масата се връща като бумеранг при хората след години. За държавните служители ти казах - не са виновни полицаи, военни, общинари, а силовото регулиране на пенсиите. Така наречените 2 и 3 стълб НИКОГА няма да имат достатъчно пари / това се видя с миньорите/ за да плащат. Закона им позволява да харчат 5% от парите за управление. - законно да крадат. А кое вложение дава такъв приход. Затова парите там НАМАЛЯВАТ

28

заа

преди 5 години

Имам 42 г. трудов стаж и ми остават още 2 г до пенсия. Догодина искам да се пенсионирам една година по рано до възраст но ще ми одържат 4% пожизнено от пенсията-защо? За годината която не ми достига да, но защо пожизнено?

27

Прав съм,баби.

преди 5 години

Нека си се пенсионират на 54,никой не ги е карал да работят това насила,но таванът на пенсията да важи само за едни,а за други-не,мирише на смърди отвсякъде.Ще накарат хората да не се осигуряват.Държавата и без това плаща осигуровки на чиновници и палицаи,ще им плаща и пенции.Но данъци да плащам-йок.Продавам всичко и се махам.

26

Дедо, не си прав

преди 5 години

Така е по цял свят. Хората на държавна служба имат особени привилегии. В САЩ след 20 г служба в армията имаш вече право на пенсия. Така беше и в НРБ, но сега има изискване 27 г служба и възраст 54 г. за да получиш право на пенсия. Да сте видели 50-годишни войници някъде по света? Да не говорим, че пълно безсмислие да даваш пари и после да си ги вземаш под данък. Тази схема бе приложена за кратко при Дянков, после я махнаха , защото нещо нещо им бъркаше счетоводството май. Еквилибристика

25

НИЩО ПОДОБНО

преди 5 години

НРБ имаше 60 млрд БВП и 3 млрд външни заеми. ДО 1989г. А не можеш да сравняваш 2 периода през 30 години и да не отчиташ инфлацията. За справка САЩ са увеличили БВП за 30 години 5 пъти. Долара сега е 1/5 по покупателна способност 1980г

24

Анонимен

преди 5 години

До Гъзо, ГъзоНРБ имаше БВП 26 млрд $ и външен дълг 12,5 млрд $, а днес БГ има около 90 млдр. евро и 26 млрд. евро външен дълг. Това само показва колко се краде в тая държава.

23

ПРИ СОЦИАЛИЗМА

преди 5 години

имаше някакво съотношение между минимална и максимална пенсия. Но таван нямаше. Всичко в общия държавен бюджет, но съотношението пенсията=55% от заплатата се спазваше. Даже със социалната пенсия =30 лв / за хора без 1 ден работа/ се купуваха 115 хляба Добруджа по 1 кг. Повече отколкото сега. И това преди 30 години. Все едно за 30 години е спряло развитието на страната, а даже сме се върнали назад. Е това ли ДЕМОКРАЦИЯТА. За повечето българи тази дума стана синоним на БЕДНОСТ и власт на МАФИЯТА

22

Анонимен

преди 5 години

Ако средствата за пенсии са недостатъчни,справедливо е този недостиг да се понесе от всички,отколкото на една част от пенсионерите да продължават да се орязват пенсиите,а за други да не важат тези правила.Най-малкото има дискриминация по възрастов признак.Социалната система е солидарна и двойният аршин е най-дразнещото нещо.Или за всички таван,или за никой.

21

Анонимен

преди 5 години

До LiliНе се притеснявай, нищо няма да получиш но парите ти ще отгледат някое красиво мърляво и сополиво *** което като порасне ще пикае на гроба ти.

20

Докога таван ?

преди 5 години

Понеже Европредседателството е в България - моля журналисти да попитат Еврочиновниците седящи в София - ЗАЩО има таван на пенсиите в България - въпреки че държавата те пенсионира с по-голяма пенсия от тавана ? Сега когато се вдигат всички пенсии средно с мизерните 14 лв., пенсионерите с таван на пенсиите пак не получават никакво увеличение. Докога постоянно ще се наказват едни и същи пенсионери? Има ли друга такава ЕВРОПЕЙСКА държава, която да унижава и ощетява по такъв позорен начин пенсионерите си , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски - МОЛЯ ЗАДАЙТЕ ТОЗИ ВЪПРОС !

19

Анонимен

преди 5 години

До Дядо виВ цял свят е така. Иначе нямаше да има държава. Проблема е в неправилното разпределение на парите. Вече има 1 млн. тъмно-зелени дето цоцат за 2 млн. и някои им плаща социЯл. Има едни други дето като це пенсионират или напуснат с по един мандат започват да получават пенсия 80% от последната заплата но без таван. А има работодатели които плащат осигуровки за минимална а останалото под масата. Държавните чиновници не могат да се скатаят по никакъв начин.

18

Lili

преди 5 години

Тъй като имам тежко заболяване и няма да дочакам пенсия искам всичко,което съм внесла за 33 години накуп,за да го оставя за образованието на някое сираче!

17

Анонимен

преди 5 години

Тикв прави жест към наборите,на които предстои скоро да излезнат в пенция.Няма значение,че се взима от едни и се дава на други,които даже не са се осигурявали,а държавата е внасяла осигуровки.А конституционните съдии защо нямат таван-нали те са поставени ужким да съблюдават спазването на конституцията на която чл.6 ал.2 гласи-всички граждани са равни пред законите.Явно някои са по-равни.

16

Анонимен

преди 5 години

"Умниците" я създадоха, за да крадат парите на хората, както и от здравноосигурителните вноски, като народът не получава нито пенсии, нито брзплатна лекарска помощ... Веднъж ограбват насила тези отчисления и втори път, когато се наложи да отидеш на лекар, принуждават пак да си платиш всичко, като нямаш пенсия, не можеш и да си платиш ежедневните разходи...