75

н.вълчев

преди 5 години

***, наясно ли сте какво е два блока по 1000 МВ/час. това е 2/3 от потреблението ни. Ако сметнем по 1 ст./квт това е два милиона на час, 48 милиона на ден, 1,440 милиарда на месец!!! При 10 милиарда стойност на централата тя ще се изплати за 8 месеца. Къде е кражбата??? Ами при тези които не я искат за да ни продават ток по 15 и 30 ст. от ВЕИ и Американските централи! Защото АЕЦ при свободен пазар ще ги изхвърли на ***!

74

хех

преди 5 години

Те не иска да построят Белене. Искат да Я СТРОЯТ! И да доят стадото.

73

ognyanz

преди 5 години

До БЕЛЕНЕ - НЕ ! АЕЦ "Белене" ще има, и то не за да получи някой комисионна за строителството (въпреки че не вярвам гербаджиите да пропуснат тази възможност) а защото България има нужда от нови енергийни мощности.А до Империалист: Не се напъвай, ВВЭР-1000 е съвременен, високотехнологичен реактор. Това всички специалисти го казват.

72

БЕЛЕНЕ - НЕ !

преди 5 години

В доклада на БАН за атомната централа Белене бе посочено, че българската енергетика няма нужда от никакво ново Белене до 2035 г. Не трябва да забравяме, че АЕЦ Белене със закупеното оборудване ни бе натрапено и платено с парите на народа от проруската партия БСП. Така в атомната централа Белене бяха погребани и откраднати над 4 милиарда лева досега. Руските под.логи обаче искат нова АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ. Ще допуснем ли отново това ?!?

71

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

ВВЭР-1000, макар и модернизиран и сертифициран си остава един анахронизъм от 70 те години на миналия век . Този тип реактор се спира за да се презареди.Те са остаряли още при създаването си като технология, но не е имало избор за нас. Реакторите по света отдавна са с непрекъснат цикъл на работа. Със същия успех може да закупим и парни локомотиви четвърто поколение.

70

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 72: При 7 от възобновяемите? Много си се объркал. А ЕАЦ "Белене" ще заработи най-рано след 10-12 години. Каква ще е цената на тока тогава?

69

Анонимен

преди 5 години

Феанция обяви че затваря 1/ 3 от ясрените си централи . Така че... Колкото до евтиния ток- тая глупост кой ви я каза? Преди час дори Р. Овч каза колко ще е цената на тока от нея. 20 евро цента!!! При 7 от възобновяемите. Като ви се плащат 40 ст за ток си подайте молба и почвайте! Ние искаме евтин ток! Хората го казаха че 224 лв за м/ ват е стартовата цена при 145 за Мариците дето ви е много скъп. Баси руските ***

68

Тошко Петков

преди 5 години

Малинов, кой си ти че да даваш мнение, след година всички ще те забравят ! Този реактор е един от най-модерните.

67

ognyanz

преди 5 години

До Мнение: Алоо, чети и тогава давай мнение. Какви реактори по стара технология? АЕЦ Белене включва два блока с мощност 1000 MW по проект А92 от трето поколение. Такива, с модификации, са реакторите, които се изграждат в момента. Реактори четвърто поколение се очаква да се появят през 2030 година.Въобще пишман-реформаторите се стараха много да провалят проекта, но АЕЦ "Белене" ще има. Не можем до безкрайност да използваме старите ТЕЦ-ове и да плащаме въглеродни емисии с все по-високи цени.

66

Така е

преди 5 години

До Анонимен 66 От БСП също се правят че са забравили за Жан Виденов , ама ние го помним с "добро".

65

Мнение

преди 5 години

До ognyanz 64 Алоо, не се прави на улав. Става въпрос за реактори произведени по стара технология , а не произвдени преди 30г. Само технологията е от тогава.

64

Я па ти...

преди 5 години

До АЛЕКО 52 А зощо вие умните хора гласувате за БСП ? Нали уж сте умни?

63

Анонимен

преди 5 години

ТОЗИ СЪВСЕМ ГО БЯХМЕ ЗАБРАВИЛИ.НАЛИ Е ДЕПУТАТ ОТ УМРЯЛА ПАРТИЯ.

62

Анонимен

преди 5 години

Дали тоя *ървул ще е отново дупедат

61

ognyanz

преди 5 години

Дали му думата на този евродепутатин за да говори против проекта "Белене". Площадката е лицензирана, ама имало учени, които казвали, че било земетръсна зона. Реакторите били стари, а са произведени миналата година. Докога ще ги тиражират тези продажници.

60

ГНЯВ

преди 5 години

Седесари стари , , народът ви изхвърли на бунището , вие продължавате да слагате прът във колелото О МРАЗАТА ВИ КЪМ РУСИЯ ОТВРАТИ БЪЛГАРИНА , СКРИЙТЕ СЕ

59

Анонимен

преди 5 години

СДС-арите изтекоха в канализацията на историята и нямат право да дават съвети и акъли!!

58

Роналд

преди 5 години

Ами да му бият шута на тиквеника, щом им е толкова негативно отношението, вместо да се целуват с него публично по най-противния за пбуликата начин. Колкото до унижението на пожарникара "наш" - трябваше да търся в някакви родни маргинални сайтове цялото му изказване. Вярно е унизително. Но по-неприятна е масовата автоцензура, която са си наложили големите медии по случай случката. Как да им вярваме на журна-лизите?

57

Анонимен

преди 5 години

Когато си монтираш вкъщи соларни панели на покрива за топла вода, термопомпи,чилъри, климатици и т.н. правиш ли си сметката след колко години инвестицията ще се изплати? Направи я и ще видиш двуцифрено число.

56

Анонимен

преди 5 години

Електрическата част, генератори, управление, е от Сименс. Нищо старо няма в белене. Всичко е чисто ново.