26

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Ако се пройзвеждат е защото има търсене. Всички сме достатъчно информирани и сме свобидни да направим всеки каквото иска.

25

Анонимен

преди 5 години

Пръжоли за 5 лв. ? С дрожди са ги ранили свините сигурно. И ти си въобразяваш, че месо ядеш. Жалям ти акъло.

24

Анонимен

преди 5 години

Това на снимката прилича на Джаба - Хатянина !

23

Тато

преди 5 години

Искахте демокрация получихте я. Като не знаете да ядете месо яжте кожи, човки и копита.

22

шматка

преди 5 години

Бедните си купували кренвирши защото нямали пари.Това може да го каже човек който хал хабер си няма по темата.Кренвиршите са на цена от 5 лв нагоре.Кое им е евтиното.Има пържоли на тази цена

21

Анонимен

преди 5 години

Освен всичко друго слагат и доста сланина и животинска кръв. Аз отдавна не купувам такива л...а, някои от които съвсем не са евтини - по 8-10лв/кг. А хиперите може да се намери месо на цена около 6-7лв., взимаш парче 1,5 - 2 кг., мяткш в тавата с малко водичка, пипер, дафинов лист и в къщи има месо за 2-3 дни. Кой както иска да го яде - на сандвич, със салата, яйца, зеленчуци и т.н. Качеството на месата е друга тема, но е в пъти по - добре от колбасите.

20

Анонимен

преди 5 години

Не знам колко трябва да ти е акъла, за да ядеш от тая гaдост, че и децата си храните с това.

19

Киселец

преди 5 години

Вижте по времето на соца как са решили проблема:kiselec1.blogspot/2018/03/blog-post_30.htmlНо то като гледам и тогава май не е имало контрол 24/7 при производителите....

18

Димитър Томов

преди 5 години

Истинският проблем в България е, че независимо на каква цена се продават кренвиршите и подобните им колбаси, всичките до един се правят от *** и остатъци от животни. Ако сте попаднали на колбас, в който има и свински обрезки, то тогава сте от щастливците. Не знам как се произвеждат кренвиршите в Гърция, но поне наденицата им е от месо, а не от жили, хрущяли и други животински карантии. И забележете, цената на наденицата им е 8лв., а не 10 -12лв."Стара планина".

17

Анонимен

преди 5 години

Единственото добро пре соц-а беше че цените бяха контролиранина база разбивки , сега никой не прави сметка толкова за суровина, за заплати и Х% за печалба. Всичко на око , магазините и те слагат цени както им е удобно., на пазара бабите и те - донесе нещо от градината и се поогледа как го дават другите и тури 2 лв отгоре ...

16

Анонимен

преди 5 години

То добре е да затварят предприятията, но тогава ще се увеличи вноса и от сдруженията ще ревнат , че новият стандарт е толкова лош че работят на загуба и затова фалират. Истината е че няма угодия на алчните "бизнесмени".

15

Анонимен

преди 5 години

До КратунНе си много прав тия простотии дойдоха от запад от там се научиха на занаят и нашите хитреци. Cамото месо, което не е кренвирш или колбас минава пък през едни машини вакумират го да излезе въздуха и после през едни шприц машинИ го тъпчат със една саламура от 1 кг става 2 кг като напомпат. Плащаш месо, а получавш някаква гадост.

14

Ветеринар

преди 5 години

До Кратун 11 Работил съм като инспектор в ДВСК и БАБХ 14г. След приемането на стандарт"Стара планина" с заповед ни задържиха да присъстваме при прозводството на тези продукти и да пишем протокол за всеки ден. Това продължи повече от година. След това без контрол качеството се срина. В Кауфланд се продават наденички СП, които са отвратителни. При пържене се смаляват на половина, изпускат много вода и боя.За съжаление не може до всеки производител да стои контролен орган от БАБХ.Задачите са мн

13

Анонимен

преди 5 години

Причината е, че в масовите храни в момента има изобилие от всякакви ***, Е-та, оцветители, слепващи агенти, опасни консерванти и др.-------------------------------------А добро утро!Това се знае от години, а вие най-после го научихте!И разбира се българина пак примирено навежда главица, и хапва всички "лакомства" които му предложат, по същия начин, по който навежда главица, и търпи да го управляват крадци, мафиоти и местни дерибеи!

12

Ветеринар

преди 5 години

До бг 7 Подкрепям. Като студент съм бил на стаж в месокомбинат Сердика и там видях телешки трупове увити в някаква мрежа внос от Франция които смърдяха на леш.Обяснението на колегите беше че до 5 % не личи.През 73г. в ВВМИ София се изследва развалена луканка 80 тона , съдържаща обрезки от глави , което е абсолютно недопостимо.Луканката беше произведена в Самоков.Ами не сквасеното течно кисело мляко, което плесенясваша на втория ден в хладилника?Наденичките кучешка радост? Блаженни са вярващите

11

Кратун

преди 5 години

До ВетеринарРазбрах Ви от първие път. Мнението ми е, че каквито и стандарти да наложим, никой не може да стои 24/7 до всяка месомелачка и да контролира. Като добавим в уравнението и корупцията всичко се превръша в кауза пердута. Какво стана със стандарта "Стара Планина"? Самосъзнанието е отговора на този вид проблеми, защото когато се надхитряме едни други, накрая всички ходим прецакани. P.S. има пълнители на белтъчна, които дори спектрометърът не може да ги различи. За какво говорим тогава?

10

д-р Исня

преди 5 години

Копита, клюнове...па то е 1во качество, бе! Аз си мислех, че просто слагат дупарата на прасето на опаковачната машина и като се напъне да изкара корабното въже, машината директно му слага етикет.

9

Анонимен

преди 5 години

Всеки ден през ГКПП Д. мост Русе влизат около 10-тина тира с кокоши крака. Да сте видели някъде да се продават такива? Аз не съм видял. Правете си извод.

8

Ветеринар

преди 5 години

До Кратун 6 Приятелю да поесня.Всички тези адитиви , падправки,добавки и оцветители дойдоха от Запада. Там се ползват отдавна и целта е да се подобри качеството и да се намали цената. Всички тези неща се слагат в точно определени количества, за да са безопасни за здравето. Нашите месопреработватели злоупотребяват с количествата за максимална печалба.Няма промъкващи се чужденци и не съм писал такова нещо.Наистина трябват нови стандарти и наказания, влючителна затваряне на предприятия.

7

бг

преди 5 години

Забравихте ли, че имаше цяла серия "Народен салам" който беше 2,40 лв и се правеше от сухожилия , лунички и брадавици , а народът го бе кръстил "Кучешка радост" .Тов беше при соца , това е и сега. и тогава пилешките кренвирши се правеха от кожи и крака и сега.