55

ФАКТ

преди 5 години

ВСИЧКИ,които ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА и Народа,като ВЪРНАТ парите,ето ти милиарди,не милиони !!! Парите зад граница в чуждите банки , които са на НАРОДА,веднага да се върнат у нас !!! Стига ,ограбените хора да си плащат всичко !!! Държавата къде е ???? За какво работим на тая държава ??? Скоро НЯМА да остане един истински българин в тая държава !!!

54

Az

преди 5 години

Щом ДЪРЖАвата заДЪЛЖАва да ходят от 3 годишни ,да ,тя трябва да поеме и плащането. Не всеки родител иска детето му да е в матрицата на установените правила режим, храни..При сумати алтернативни образователни начини един родител е длъжен да се подчини на държавата и да и даде детето со да го прави сива маса.. па от пеленачета направо в детска, защо ли да се изгражда по-трайна връзка родител-дете, като има кой да дялка децата така както иска държавата за 700 лв....

53

Данъкоплатец

преди 5 години

И защо аз да нося финансова отговорност за някой, който е достатъчно необразован, че да не може да си плаща забавачката на детето?! Сериозно! Докога ще плащам за нагона на ментално ограничени бозайници?!

52

До 37

преди 5 години

Мислене като твоето съсипва България!Защо виновният да бъде облагодетелстван?!Безплатна храна за тях има и сега, при това, не само в началното училище! И ако благоволят да дойдат в сградата на школото, то е за да си вземат безплатната храна. После получават и диплома за основно, стига да не са напуснали преди това, за да се "омъжат" или "оженят"!Глоби за родителите, които да отработват чрез принудителен труд и никакви помощи - това ще ги вразуми да правят по 1-2 деца и да се грижат за тях!

51

Анонимен

преди 5 години

До ВенетаПрава си, Венета.Някои пишат тук, че подобни подпомагания се практикуват и в Русия.Знаем също, че едни от най-щедрите помощи за отглеждане на деца се дават в Сингапур, но само при условие, че поне един от родителите има университетско образование.С други думи, хората култивират онова, което е полезно, а българската държава се грижи за плевелите!

50

Лесно е

преди 5 години

Близо три милиарда годишно за хрантутене на здрави, млади индийци, на които не им се работи! Има откъде да се вземат пари за разумни и справедливи начинания.Безплатните забавачки - само за работещи или учещи пълнолетни майки! Това е справедливо.Онези семейства, които не възпитават и не отглеждат правилно децата сида си плащат! Това важи и за онези, които не ги учат да говорят български език! Ако мрънкат, че са безработни - на принудителен труд. Стига тантуркане на нагли и безотговорни лентяи

49

ПроСоТо

преди 5 години

До Венетаама Винету не е Орбан,скъпа!

48

ПроСоТо

преди 5 години

До Петя"Петя",факта че съществуваш и пишеш тук говори че твоите родители са могли "да си позволят таксата"?Сега ако и ти можеш да си я позволиш,ще остане само твоето дете и децата от маалата..

47

Анонимен

преди 5 години

Вместо безплатни забавачки,по-високи заплати за мама и тати и те ще си плащат забавачката.А иначе знаем кой винаги плаче и се възползва от безплатното,нали?

46

Анонимен

преди 5 години

До КакаПрава си како.Малко останахме мъжете.Направил съм три красиви бели българчета.И като гледам колко жени са без мъж ги съжалявам.Ама няма как да се клонирам.

45

Кака

преди 5 години

За да има въобще забавачки, първо трябва да има мъже. Мазните 1550 вида *** не стават за възпроизводство на нацията.Никой не ги гони, малтретира или третира по някакъв начин и, макар, че ми е гнусно да им гледам мазния парад - търпим ги.Та, ако са останали мъже в БГ - да се хващат да свършат нещо. Педурковци не ни трябват.

44

Венета

преди 5 години

А сега някой да ми каже; Орбан по-слаб политик ли е и с по-малко мисъл за бъдещето ли работи ,след като унгарската държава изплаща на семействата над 30 000 евро при родено трето дете, стига родителите да са социално осигурени?! Помислете, това не е ли е приложим метод при нас; така младите семейства получават едни добри средства за старт в живота на децата си, а същевременно се пресичат домогванията на един определен етнос. Престанете да крещите: Не; не; не. Помислете как може да бъде: да!За Бг

43

Анонимен

преди 5 години

Задължителните забавачки трябва да са грижа на задължаващия, а не на задължения! Сега "социално слабите" получава детски и безплатни забавачки, а работещите плащат без да получават!

42

Анонимен

преди 5 години

От спирането на партийните субсидии, за което българите се произнесоха на референдум. Партийните субсидии са около 200 млн. за един мандат.

41

ШМАТКА

преди 5 години

За безплатни забавачки нужни 30 млн. лева. Откъде? Как от къде ,ами от крадливите герберски управници и от другите смучещи партии и партийки ,които съществуват 30 г на гърба на българина!

40

Анонимен

преди 5 години

Е сега, по изгодно е да държавата да вземе пари отколкото хората да си плащат директно.Когато човек плаща директно, остава само печалбата за забавачките.Но когато парите минат през държавата, майчето и нейните ортаци се изреждат да бръкнат в канчето преди парите да са стигнали до предназначението си.

39

Шака Зулу

преди 5 години

Не можем да осигурим 30 милиона, защото няма да имаме пари за военни самолети и петимата ни пилоти ще се почувстват непълноценни и пренебрегнати. Не бива да удряме по самочурствието да петимата си пилоти!

38

Анонимен

преди 5 години

Манолова се държи като митничарска съпруга!Всяка седмица иска от правителството по 15-20 милиона лева за да си прави комунистическия пиар. За шивачките, за розобера,за наводнените, за болниците, за инвалидите, и т.н.За една година ще прехвърли милиарда. А кой ще го изкара този милиард?Сега наред са детските ясли. Интересно дали тази жена някога е изкарала пари с труд.

37

Петя

преди 5 години

А защо трябва да е безплатно? Ако някой не може да си позволи сегашната ниска такса, защо ражда деца да ги обрича на мизерия?

36

teo

преди 5 години

Много ясно от къде ще се вземат тези 30 милиона лева - ОТ СУБСИДИИТЕ НАЕ ПАРТИИТЕ !!! Стига държавата да поддържа партиите с държавни пари!!! Ако се намалят наполовина субсидиите, пак ще се намерят тези 30 милиона лева!!! БЪЛГАРИНО ?????