188

Трак

преди 5 години

Местан щеше да има моралното право да говори , ако беше казал истината за Доган , когато го изгони.Сега е просто поредното низвергнато ДС ченге.Защо мълчиш за ДПС схемите , а за имената крещиш или така ти е удобно.

187

Само питам

преди 5 години

Защо в Одринска Тракия всички български топоними са преименувани?

186

E

преди 5 години

Този дърт козел няма ли да млъкне вече!?Това е бъдещето, имена на географски обекти тепърва ще се сменят само с български. Тук е България. Името на човек няма нищо общо с това на една местност, то е лично, а местностите в България следва да са само с български имена!

185

Анонимен

преди 5 години

Люлебургас е в област Лозенград Турция много близо до нашия Бургас. За това явно турците претендират за нашия гр. Бургас защото сигурно някога е бил част от Люлебургас.

184

Шопо

преди 5 години

Угасна ти крушката,даскал ефенди,угасна...

183

Анонимен

преди 5 години

До Щирлиц 227Според статистиката на професор Любомир Милетич в 1912 година в Люлебургас живеят 15 български патриаршистки семейства, смесени с турци и гърци.

182

Виктор

преди 5 години

До Щирлиц 227По време на Османската империя градът се е наричал Бургас от гръцката дума Пиргос (кула).По време на Руско-турската война, на 24 януари 1878 г. късно вечерта отрядът на генерал Александър Струков разгромява противника при Люлебургас. Според Санстефанския мирен договор (3 март 1878 г.) Люлебургас влиза в България, но по Берлинския договор остава в Османската империя.

181

Анонимен

преди 5 години

До Щирлиц 227Люлебургас град в Турция.

180

Анонимен

преди 5 години

Учуден съм, че е проблем в България местност да бъде наречена с българско име.Какво иска да каже с това Местан? Нали България е и негова родина или милее повече за интересите на друга държава и имперските и амбиции

179

Щирлиц

преди 5 години

До Анонимен 172Бургас не е турска дума.Има такъв град някъде в средна Азия,и то още преди някой да е чул за турци.

178

до Мустафа

преди 5 години

Само ти можеш да наречеш хора които се борят эа свободна държава "хулигани! Моля те спри да четеш турски учебници! А эа иэнасилванията?! Нещо да кажеш? Или жените сами са се "хвърляли" върху вас?!

177

Анонимен

преди 5 години

Доказано е от англиски и германски професори по лингвистика че--ВСИЧКИ МЕДИЦИНСКИ ТЕРМИНИ В НАУКАТА МЕДИЦИНА СА ОТ : 70 ПРОЦЕНТА ГРЪЦКИ, 25 ЛАТИНСКИ И 5 ДРУГ ....Маляка, хап е турска дума, така пий хапа, че ти личи!

176

Анонимен

преди 5 години

ДПС уж се пишат много толерантни и патриоти а току се опитват да прокарват идеология на друга държава насочена срещу България.

175

Анонимен

преди 5 години

Че то на всички е ясно, че сегашните "националисти" са най-върлите бивши комунисти!Как няма да ги избива към фашизъм???

174

Анонимен

преди 5 години

На чакмакчо му се е приискало да си поиграе на османска империя. Нормално е в България местностите да носят български имена.

173

Старо куче

преди 5 години

Ха-ха! Голям майтап! Това седесарче не съм го харесвал никога, но сега съм съгласен с него. Особено ми е интересно каква фамилия ще си избере Шишо войвода.

172

до Мустафа

преди 5 години

Само вие го наричате владичество, останалите народи го наричат робство! Когато някой е превэел страната ти, ти си РОБ! Беэ эначение дали имаш къща, ***, ниви! Ако е било толкова "хубаво", в Османската империя, хората са щяли да си свиркат с уста, и да искат да останат в нея!! Никой не бяга от хубавото! А эа това как сте иэнасилвали жени дори не искам да говоря!

171

Анонимен

преди 5 години

Само не стана ясно от къде е крадена таа Статия , щото тука в днес.бг се краде по 20 пъти на ден от други Медии и така съществува Медията тоест преживява

170

Анонимен

преди 5 години

МестанОВ не бъди лицемер! По твоята логика Турция трябва да е най - фашистката държава, защото там всеки получил гражданство задължително си сменя името с турско. И естествено става голям цирк, кагато примерно трябва да преименуват някой натурализиран бразилски футболист.

169

П.Петров

преди 5 години

За да бъдем точни Османската империя е феодална, т.е. селяните са крепостни на местния феодал(като Русия преди 1861) , което не пречи в Османската империя , да се събира "къвен данък" деца и хора да се продават като роби до 1916 г.