50

Анонимен

преди 4 години

моето дете е на 2 годинки ими поискаха 40 лева такса за него 12.00ч вечерта исул мафиотска даржава

49

До:49

преди 5 години

Самата мисъл, че здравето е стока е престъпление към човешката цивилизация.Антидуховност, антихуманност.Не мога да си представя, че ще видя болен човек и няма да му помогна.Трябва да си тотално изперкал*о неодушевено, за да не изпиташ състрадание.Да, системата в БГ е несправедлива, да - заплащането е ниско.Да си отстояват правата лекарите.Да искат по-високи заплати и добри условия на труд, стаж, специализация.Не може пациента да бъде наказан, заради лоша система.Ужасен съм от диващината!

48

До: 49

преди 5 години

Който иска да си плаща! Но като си платил осигуровки, да плащаш допълнително е престъпление. НЗОК не трябва да плаща на частните болници и центрове.Всеки частен бизнес си поема рисковете.Това е толериране на лекар. съсловие и създаване на корупционни практики.Лекари на д-на практика да нямат право да упражняват частна такава.Ето ви предпоставка за корупция. Държаните болници да не са ЕОД и т.н.Частните - да, те са си обикновени търгаши.За тях здравето е домат - стока, а те са зад сергията

47

ЛИЛИ

преди 5 години

ДО 49КАКВО ЗНАЧИ НЕАСИГУРЕНО ДЕТЕВСИЧКИ ДЕЦА ИМАТ ОСИГУРОВКИПРЕГЛЕДАЙТЕ ЗАКОНИТЕ

46

Анонимен

преди 5 години

И какво значи това,ако не е плащал осигуровки нима иска да прегледат детето му за без пари?ДЕТЕ НЕ ДЕТЕ,ЗА МЕДИЦИНАТА СЕ ПЛАЩА и на мен ми взеха 54лв.преди години в ИСУЛ за спешен преглед защото не бях плащала осигуровки с месеци!Платих си и съм доволна от отношението А СЛЕД ТОВА ХОДИХ ОЩЕ МНОГО ПЪТИ НА ПРЕГЛЕД но НЕ ми взеха НИТО лв.повече!За преглед на детето ми ПРЕДИ 19 ГОДИНИ платихме повече от 30лв,в частна клиника,как си го представяте добра медицина за без пари?!

45

НЗОК -2

преди 5 години

Лекарите казват учи 6 години - по същата логика няма да ползвате компютри, ако не сте програмисти, няма да ползвате вода, ако не сте водни инженери.Извинявайте, но лекарите имат тотално изкривен начин на мислене, живеете в друг свят, близък до този на политиците.Знаем че лекарското съсловие е толерирано чрез източване на каса, частници и т.н., знаем че лекарите са в симбиоза с мутрите - те плащат.Има и други измерения, да взимаш пари от болен е безумно престъпление, всеки си плаща алчността!

44

НЗОК

преди 5 години

Хората се възмущават от друго, не може държавна болници да иска пари.Затова плащаме на Касата. НЗОК не трябва да плаща на частни клиники, центрове болници.Там е проблемът. В София няма нужда от частни здравни заведения.Когато НЗОК забави плащания на частници - умряха от глад частните клиники,центро.Здравето не е стока!Строим капитализъм с комунистически средства. (за лекарите учи 6 г. - по същата логика не карайте коли, докато не станете автомобилни инженери - що за изкривен начин на мислен

43

Анонимен

преди 5 години

До До 37---------------------------Българските лекари никому и с нищо не са длъжни. Като искате да се лекувате ще си плащате. На морето можете да хвърляте хилядарки по баровете,а ви се свиди за лекар и то за детето си 100 лв за преглед. След година -две и хилядарки ще предлагате ама няма да има на кого. Кой е спешен определя единствено лекарят а не *** и Пульо.

42

До 37

преди 5 години

Като родител на 3деца никога не съм позволявала някой да се подиграва и да ни прави на маймуни, препращайки ни към личния лекар. Спешното е длъжно да приема всеки, и осигурени, и неосигурени и ако се окаже, че състоянието Ви всъщност не е спешно, заведението ще получи заплащане за извършения преглед по същия начин, така както като отидете на море и посетите там лекар, който работи със Здравната каса. Навсякъде където си превишат правата искайте писмен отказ с обоснован отговор и посочен закон

41

Анонимен

преди 5 години

От 2002 година много пациенти заплащат хонорар на лекаря, защото лекарката дейност е наука,, техника та дори и изкуство.

40

и Аз

преди 5 години

До Азнеотложния кабинет към личният лекар, не издава направления - само преглежда. При спешни състояния особенно на деца, се отива в голяма болница и няма нужда да се губи време да се ходи до поликлиниките. Не се плаща за деца до 18год.

39

Анонимен

преди 5 години

Ако, е здравно осигурено - не трябва да плаща!

38

Анонимен

преди 5 години

Гласувайте отново с две ръце за тикви и бустани и ще плащате и повече. Погледнете една Румъния беше с 20 години назад спрямо нас, а сега са 20 по-напред. Направиха си истинска реформа в здравоопазването, спешната им помощ е с хеликоптери! В нашата страна след мъдрото управление на ББ какво постигнахме и коя реформа проведохме?

37

Анонимен

преди 5 години

Пък в Америка, която е дъжава рай, според масата, ако знаеха колко повече щяха да платят

36

Aнонимен

преди 5 години

Геноцидът в действие в беззаконна и корумпирана България, превърнала се в джунгла. Решението е, час по- скоро Терминал 1 и 2

35

Анонимен

преди 5 години

Ами... щом по закон се заплаща, значи трябва да си заплатят хората... 30 лева за здравето на детето ти са нищо, на който му се свидят- по-добре да не прави деца.

34

Кака Мара

преди 5 години

Какините,със социализма се приключи преди около 30-тина години!Сега живеем при капитализма,за който скачахте по площадите.При него всичко се плаща,а в здравето-зва пъти!Запомнете го това!Демокрацията е само фасадата на капитализма!За наивниците и глупаците!У нас най-много ме е страх от "здравната ни система".Площоне,плащане,плащане ...и никак не е сигурно дали ще те излекуват!Станаха много алчни докторите!

33

До 28 Демократ

преди 5 години

И къде да си осигуря тази качествена услуга, за която съм готов да си платя?!На теб май не ти се е налагало да ходиш по доктори, вкл. и зъболекари. Платено или платено чрез здравните осигуровки е все едно. Чист късмет е да попаднеш на добър лекар, който да направи необходимото. Разликата е в чакането - ако си плащаш минаваш бързо, ако си с направление от личния лекар, чакаш много.

32

(-_-)

преди 5 години

Здравеопазване и търговия не са съвместими. Не може да правиш бизнес със здравето на хората. Пазарната икономика е абсолютна глупост и рано или късно ще се провали с гръм и трясък. Всяка система, която се основава на идеята за печалба не е социална, нито демократична. Щом става въпрос за парите - едни печелят, а други губят. Здравеопазването е хуманна дейност, която не може да се принизява до търговията.

31

Руцифер

преди 5 години

А бе, жие слепи ли сте? Става въпрос за ДЕТЕ.