33

икономист

преди 5 години

Вие се бъзикате тук, но междувременно технологиите се развиват с бясна скорост, и много скоро пазарът на труда ще отеснее безвъзвратно... А европейската комисия, вместо да набележи още от сега, мерки за справяне с този огромен социален проблем, продължава да мисли начини, как да превърне в програмисти все по-голяма част от европейското население. Което освен това е и кауза пердута! Всички знаем, че хората с технически умения са една малка част от населението на Европа, и че трудно ще се увеличат

32

Умел цифраджия.

преди 5 години

Честно казано, ако нямаш цифрови умения и не познаваш цифричките, силно се съмнявам, че и сега има работа за теб.

31

ММ

преди 5 години

Администрацията вече взе да се самозабравя.

30

Анонимен

преди 5 години

До Цифрови уменияАло, второто вече е "числови умения" ... Защо подвеждаш хората?

29

11

преди 5 години

Цифрови кво?

28

Цифрови умения

преди 5 години

Цифрови умения:Умение първо - да научиш кои са цифрите в десетичната бройна система - 0,1,2,...,9Умение второ - да научиш, че с цифрите може да се записват числа и какво е числоУмение трето - да научиш, че има различни бройни системи с различен брой цифри. Обикновено на човек са нужни само първите две умения, а третото е за специфична група от хора.Всичко останало е друг вид умения ...

27

Анонимен

преди 5 години

До АсанАсане, ти имаш числови, а не цифрови умения. Цифровите умения са неизмерими величини, само другарката Габриел знае що е то.

26

ПроСоТо

преди 5 години

Ееех,братя,"Бизнес бизнес,ширпотреба"...Моля забележете:-другарката Габриел каже:-"След 2020 сичкото работник-с цифрови умения"..В същото време:-169 милиона евротрупа немат и понятие от "цифирови умения"...Чудите ли са защо при това положение само след ДВЕ години требе сички да са "цифрово умели"?..Много просто:-..Защото ОПРЕДЕЛЕНИ играчи ще гушнат космически суми за да.."образоват цифрово".."неумелите"....Содом и Гомор бледнеят,бледнеят!!!..

25

Анонимен

преди 5 години

Да ама Статията пак крадена от БТА , то всеки ден тука

24

Анонимен

преди 5 години

Кой и е дилара на Мариелчето Габриел? Много яка стока има...

23

Иван Пешев

преди 5 години

Тая пръдла какви умения има да глобе с два пръста дисертации по три месеца, нали вчера във влака гледах една кокошка 3 часа писа половин страница текст някаква видна бюрократка.

22

Анонимен

преди 5 години

Три пъти по два пъти и последния път-самичък.Разбра ли Габи,това са цифрови умения!

21

Анонимен

преди 5 години

Какво е цифровизация? Всеки цифров индивид да може да разкодира цифров код и да се избегне интерфейса машина-човек. Това ще намали разходите. Край на текстовете и картинките.

20

сс

преди 5 години

па някой с цифруи умения ше да ги е бруйл тез 169 милиона...

19

Анонимен

преди 5 години

А ако не се появат Габриел да се обяви за лъжкиня и да си направи публично харакири.

18

Бай Колю

преди 5 години

На това му викам демокрация-да нямаш избор.

17

Анонимен

преди 5 години

След 2020 г. ще се появвят квантови машини и цифровите умения са ненужни.

16

Анонимен

преди 5 години

Е нали идеята беше роботите да слежат на нас, а не ние да им сдтаваме роби?:D И какво излиза, ако не умея да "говоря" с машината ще пукна от глад..Да ви имам цивилизацията, сами ще се затриете.

15

Анонимен

преди 5 години

Елекротните ми ще обяват стачка а аз ще заложа на буквени умения.Имам *** въпрос-Homo Sapiens вече може да живее без тяло, та всички нуждаи на плътта излизат от икономиката, иначе казано без "цифрови" умения, не можеш да станеш пекар, сладкар или камериерка.Тези професии,стоки и услуги ги заличаваме.Правилно ли разбрах?

14

Анонимен

преди 5 години

Сестрата на пинокио с какви умения беше назначена?