10

Анонимен

преди 5 години

Много точна статия! Това е рядкост.

9

Anon

преди 5 години

Всичкия литии е в Китай...

8

Майтапчия

преди 5 години

Чувствам,че бизнеса с репатраците ще се разрасне....

7

Истината

преди 5 години

Голям проблем за ел.колите се оказва рязкото падане на пробега при движение с висока скорост.Заявените 500км лесно падат до 150,ако опънеш електричката по магистралата на максимална скорост(която е под 200км/ч).Което лесно обяснява защо богатите не ползват масово ел.автомобили,ха-ха.На практика се оказва,че заявения пробег е постижим само при пенсионерско каране.Обаче хората с такъв стил пък не могат да си позволят ел.кола...

6

Факт

преди 5 години

До ognyanzНай-евтиния напълно функционален(щото има и доста нефункционални) и с 300км пробег ел.автомобил произведен в Китай е с обявена цена от 9000 евро.Не пише дали това е експортна цена или за местния пазар.На снимка изглежда добре.Голяма или малка е тая цена-всеки да си прецени.

5

ognyanz

преди 5 години

До Румен: Това, което си писал, е вярно, но вярно е и това, че вече 30 години не можем да построим АЕЦ "Белене", а нашите пишман-реформатори продължават да разправят, че нямаме нужда от нея. И да започнем да внасяме ток от комшиите, пак същото ще разправят. Даже и събраха десетина човека на протест.

4

Румен

преди 5 години

Информацията е старичка. Момента Китай произвежда 60% от всички електроколи. Какво им е екологичното?! Зареждат се с ток,който трябва да се произвежда. Ако всички коли станат електро разхода на ток ще скочи с 60-75%. За да се добива с ВЕИ ще трябва да бетонираме не само Добруджа но и Мизия и пак няма да стига. И тогава какво? Газ и атом,като сега.

3

Уърлд Ордър

преди 5 години

В Норвегия до няколко години ще има само електромобили. Тия са маняци на тема екология. Да можеше всички да последват примера им, да видя какво ще се случи с Тексако, Бритиш Петеолиум, Шел, Лукойл и други световни сатрапи. Но надали, защото същите тези няма да го допуснат.

2

Гогата

преди 5 години

Некой от "специалистите" по електромобили дава ли си сметка, че ако зарежем всички нефта, ще трябват няколко "Белене" само за България ?

1

ognyanz

преди 5 години

Ако китайците направят евтин електромобил като знаменития Трабант, много хора ще го купят. Зареждането наистина ще е проблем. Ще го решим по нашенски- всеки ще си хвърля кабела през терасата за да зарежда, а през нощта етноса ще краде кабели и ще ги предава на вторични суровини.