55

до 33

преди 5 години

Можеш да ги съдиш само ако отговора ти е няма правилен отговор и за този отговор са ти отнели точки.Но това ти дава право да се коригира твоята оценка втори път, т.е. не се стига до съд.Имат право да ти дават такива задачи, не коректно, но имат право.Много професионални тестови системи използват именно това, че няма решение задачата.Но това е вече друго ниво.

54

Анонимен

преди 5 години

Аз пък мисля че се издребнява. Вместо децата да знаят как да попълнят данъчна декларация. Вместо да знаят как да се държат по време на интервю, вместо да знаят как да оказват първа помощ, вместо да знаят още десетки практически полезни неща, им тъпчат главата с глупости

53

Анонимен

преди 5 години

то и сега в книжовния език няма женски род на повечето професии-счетоводител, учител, лекар или на длъжности като директор, отговорник и тн. А членуването според мен едно от уникалните за българския език правила, които го правят и толкова труден, и толкова атрактивен. Според мен не е редно да отпада пълното и краткото членуване, по-скоро е нужно да се научим да членуваме правилно. В крайна сметка не е толкова трудно. Но за това е нужно да се знае и малко повече граматика.

52

ния

преди 5 години

Тъжната истина ! Там напуснали няма, колкото си по-некадърен, толкова по-дълго те държат, до пенсия

51

Do 36

преди 5 години

Ами то и сега няма женски род. Директор - вярно. Директорка- грешно.Трябва да отпаднат пълните членове. Дори скоро го бяха обсъждали в министерството.

50

Grom

преди 5 години

Още утре, (запетайка - обръщение) г-н Каменов, адвокатът.... ще се обади

49

--------

преди 5 години

А муньовците от МОН трябва да ги върнат в първи клас, няколко пъти!!

48

Анонимен

преди 5 години

От Мон ще дават по 5 точки заради сгрешената матура.

47

Анонимен

преди 5 години

Работата с писанията на Днес.бг:Присмял се хърбел на щърбел....

46

гогич

преди 5 години

И защо отговор Б да е грешен? Защо "комисията", а не "комисия"? Смислово може и да е по-коректно с 'комисията", но грамачически "комисия" също е вярно. Я някой специалист да обЯсни защо граматически отговор Б е грешен...моля...

45

Анонимен

преди 5 години

Матурата е създадена от тройкаджии връзкари.

44

пешо

преди 5 години

То и тук няма грешка:"Гласуваните поправки в новия закон ще засегнат пряко въздушния и сухопътен транспорт в страната".Решили са да превозват хора със самолетите по земя, без да излитат- сухопътно (примерно между терминал 1 и терминал 2) а след това въздушно :D :D :D. Така въздушният транспорт е и сухопътен и съответно "сухопътен" не трябва да се членува. :D :D :D

43

Анонимен

преди 5 години

Аз преди години се затрудних много с въпросите по бг граматика на матурата. Особенно това с членуването е трудно и безмислено.

42

ку40

преди 5 години

леле, и вие сте българи. Не може да разберета разликата между Кандидат изгоря и кандидатът изгоря. Големи сте баламурници. Как да ви го напиша бе? Кандидат ( един от многото ) изгоря или ако знаем, че има само един кандидат звучи така, Кандидатът изгоря. Кое не може да схванете ?

41

111

преди 5 години

Вие сериозно ли? Това е от матура за 12ти клас? Майкооо та това сме го учили в 5ти или дори 4ти клас. Аз, само да уточня, не съм от поколението на "красивите и умните", заварих и комунизъм, посрешнах и демокрация, живея в пазарна икономика. Наистина нивото много много спаднало, целта е постигната- неграмотно поколение. Тъжно ми е, но това е държавна политика...

40

ния

преди 5 години

И служителите в МОН СА ТАКИВА - КАКВИТО И ДА Е !

39

Анонимен

преди 5 години

платените *** пак тролят, без да прочетат и разберат проблема.грешка няма, статията е грешна.Верният отговор е Г, а защо е така си проверете в учебниците и не вярвайте на всичко написано в нета

38

Анонимен

преди 5 години

До HandelТези матури изискват хората да спазват граматчните правила, но в ежедневието никой не ги спазва.Същото е и при английския.

37

Сп??нс !?

преди 5 години

Смешници, "Б" може да е е верен отговор, само ако се "обезличат" всички останали участници , в противен случай е неприемливо ОПРЕДЕЛЕНО писмо на ОПРЕДЕЛЕН кандидат да е заинтересувало НЕОПРЕДЕЛЕНА комисия.

36

Убиец на калинки

преди 5 години

"Убедителният изстрел на младия и амбициозен кандидат в тоалетната много допадна на момиче от МОН, току-що кацнала калинка."Къде е граматичната грешка тук - въпрос за 100 лв?1/ Калинки не кацат в тоалетни.2/ Няма как да направи убедителен снаряд, ако не е ял достатъчно магданоз преди това.3/ Момичетата-калинки в тоалетната са били повече от едно.4/ Калинката е съчинявала въпроса за матурата по време на стрелбата.