165

Барселона...

преди 5 години

В Испания училищата са с високи стени и след 9ч сутринта се затварят вратите и никой не може да излезне или влезне до завършване на учебните занятия...Около 13..14ч напешеходните пътеки около училищата Задължително присъства полиция която следи децата безопасно да излезнат от тях...Няма ама майката влезнала в училище и напляскала даскалицата.Примерно майката за да го вземе по рано звъни от вън..идва човек разбира проблема и и довежда детето...Много сме далече ние...ама много...

164

_!_

преди 5 години

смъртно наказание е много, но защо този *** да не лежи 10 години?

163

ДО 136

преди 5 години

Браво , измисли Нов Закон .Зад Автобус се спира задължително . Умори ме от смях .

162

сминдух енд чесън

преди 5 години

Лоши и агресивни деца отглеждаме,видят ли кметски джип гледат да го бастисат

161

Анонимен

преди 5 години

пропаднала държава,явно трябва да си купуваме нелегално пушки и пищови и да се оправяме сами,съдебната власт служи на другата власт, тя пък служи на парите,е в такъв случай равновесието може да се постигне само с куршумите,не може всичките власти да са срещу обикновените хора и това да е справедливост

160

Истукан

преди 5 години

Да осъдят кмет в България е рядкост. Трябва правителството да реши, че този кмет трябва да бъде наказан, иначе си остава безнаказан.

159

Анонимен

преди 5 години

Към 15 и 22Зад спрял автобус се спира задължително, не се изпреварва. Предвидено е в Правилника за движение. Който не го е чел, а пък е с авторитет на дългогодишен шофьор все така му изкачат деца и възрастни. Щом пред училището или е ученик или е бил с родител. В този случай или родителят не е упражнил контрол, или учителят. Носят своята вина, но ако г-н важният кмет си беше спазил тази буржоазна отживелица, а именно Правилникът за движение, щеше ли да му се удари детето само в джипа?

158

до 161

преди 5 години

баш съдът в случая е за е...е, защото той е постановил неправилно решение! Заедно с разследващите от Трън. А прокуратурата правилно е иззела делото, но не тя постановява присъди!

157

чоека

преди 5 години

"иззе случая от разследващите в Трън и го възложи на прокуратурата в Перник", значи не съда, а от прокуратурата са за е**не. То какво излоза, че реформата в съдебната система/къде тече от 10г./ трябва да започне от прокуратурата. Кокъла трябва да е доста сладък за да не могат да им го измъкнат от устата.

156

канадец

преди 5 години

Само Специализиран Народен Съд за съдии ще оправи нещата! :)

155

до 158

преди 5 години

при тези травми ва детено, кмета не е бил много внимателен. Защо не е спрял да изчака спрелия автобус и като е нямал видимост що е карал с 25 км/ ч.? не е оправдание липсата на видимост, а задължение на кмета с джипа да се съобрази с" нулевата " видимост и да спре, докато има видимост! но тук съдът се е произнесъл неправилно и в полза на кмета. не разбирам защо някои съдии нарушават закона да угодят на кмета. и то за сметка на дете? защо така г-н съдия? време е да носите и вие отговорност.

154

Анонимен

преди 5 години

Никой не е бил там за да каже . Може и да няма вина кмета . Пнякога колкото и внимателно да караш няма ли късмет така се получават нещата . Важното е ,че детето е оцеляло и ще се възстанови

153

Трол

преди 5 години

Ами много ясно.. политици, държавници, кмИтове, дИпутати в БГ никога, ама никога не са виновни.. Дори да убият някого с пистолет, винаги куршума е виновен..

152

хюго бос do 141

преди 5 години

Ти нормален ли си? ще гкритикуваме и ще търсим сметка колкото си сиакме, защото ние им плащаме заплатите и са се превърнали в корумпирана държава в държавата, която не стига че не раздават никакво правосъдие, но са и вече вредни...Утре ако това стане с твоето дете, така ли ще пишеш?

151

до 141

преди 5 години

защо да не се обсъжда и критикува решението на съда? Съдът да не е безгрешен! А ако въпросния съд напише в решението си, че слънцето изгрява от запад и залязва на север, ще го приемеш ли за истина, а? въпросът ми е риторичен! И то при порожение, че съдийската професия е единствената, при която не се носи никаква отговорност за решенията от съдиите! в коя друга професия е така! и ако съдията е пристрастен, поръчков, пратен или некомпетентен, пак ли ще пишеш така, ако те касае теб?

150

Ко каза

преди 5 години

Истината е че трябва култура на пътя и от двете страни и като водачи и като пешеходци,като видя училище леко и кръка на спирачката при всяко училище задължитилно високи спящи полицаи и светлинасигнализация ,чакам на пешеходна пътека баба с количка тя си говори с друга баба решавам датръгна а тя без да се угледа бута количката пред колата спрях без проблем но това е безодговорно от един въсрастен човек.

149

ние сме си...

преди 5 години

виновни, че вече 70 год. търпим тези комунистически феодали да ни убиват безнаказано!

148

Анонимен

преди 5 години

Тук където съм улицата пред училище се затваря сутрин и след обяд за около 45 мин (има знак и идва патрулка) докато всички ученици не влязат безпроблемно в училище и никой не псува и мрънка.

147

до шофьор

преди 5 години

като не се вижда нищо от автобуса е трябвало да съобрази скоростта си с условията на намалена видимост, както пише в чл.20 ал.2 от ЗДвП. Ако видимостта е 1 метър ще трябва да кара с такава скорост, която да му позволи да предотврати ПТП. например при мъгла ако виждаш само на 5 метра, ще съобразиш скоростта и ще караш с 15 км/ч. Като не е съобразил намалената видимост от автобуса и наличието на спирка, кмета сам се е поставил в невъзможност да предотврати удар с детето и следователно е нарушил .

146

С--5

преди 5 години

а сега ..детето е нанесло и щети на джипа . Дано кмета е благороден като всеки член на ГРЪБ и не го съди за помляният джип ..